Rondreis Buitengewoon Bali

16-daagse rondreis

Barong beeld bij Tirta Empul tempel op Bali

Met onze rondreis Buitengewoon Bali bezoekt u de mooiste plekjes op Bali en verblijft u in bijzondere accommodaties. U begint deze unieke rondreis in Ubud, waar u overnacht tussen het groen in een uit natuurlijke materialen vervaardigt hotelletje. Vervolgens kunt u lekker ontspannen op het eilandje Lembongan. Ook hier verblijft u weer in een leuk hotelletje, deze keer met uitzicht op zee. Na Lembongan trekt u de binnenlanden in van Bali en verblijft u in Sidemen. Na Sidemen wordt de reis verder afgewisseld met de strandbestemming Pemuteran, de rijstvelden van Jatiluwih en tot slot het idyllische strand van Balangan.  

 

Dit betreft een rondreis die we aanraden. Er zijn uiteraard ook nog vele andere opties qua reisroute en excursies mogelijk op Bali. Deze rondreis betreft dan ook een voorbeeld en is volledig aan te passen op uw persoonlijke wensen.


Reisschema en routekaart

Dag 1:   Vertrek naar Bali

Dag 2:   Aankomst Bali, Ubud

Dag 3:   Ubud

Dag 4:   Ubud

Dag 5:   Ubud-Nusa Lemongan
Dag 6:   Nusa Lembongan
Dag 7:   Nusa Lembongan-Sidemen
Dag 8:   Sidemen
Dag 9:   Sidemen-Pemuteran
Dag 10: Pemuteran
Dag 11: Pemuteran-Jatiluwih
Dag 12: Jatiluwih
Dag 13: Jatiluwih-Balangan beach
Dag 14: Balangan beach
Dag 15: Balangan, Vertrek uit Bali
Dag 16: Aankomst, terug thuis
Route kaart rondreis Buitengewoon Bali Mimpi Reizen

Prijs p.p. vanaf € 2.095,-- bij een deelname van 2 personen incl. vlucht

Prijs p.p. vanaf  1.975,-- bij een deelname van 4 personen incl. vlucht


Hoogtepunten Bali

 • Kookcursus, spa behandeling en musea in het gezellige Ubud
 • Turquoise blauwe baaien van Nusa Lembongan en Penida
 • Tussen de rijstvelden in gelegen Sidemen
 • Snorkelen en boottochtjes vanaf het strand van Pemuteran
 • Glamping in de mooie omgeving van Jatiluwih
 • Mooie strand van Balangan en vis eten in Jimbaran

Buitengewoon Bali begint in het gezellige Ubud. Hier kunt u genieten van de mooie natuur, maar ook van de reuring van het centrum van het plaatsje. In de natuur kunt u mooie wandel- en fietstochten langs frisgroene rijstvelden maken. In het stadje kunt u zich laten verwennen met een spa behandeling, musea bezoeken, een kookcursus volgen of genieten van een goede maaltijd in een van de vele restaurantjes. Verder kunt u in de omgeving van Ubud raften, watervallen bezoeken en de heilige bron Tirta Empul en grottentempel Gunung Kawi bezoeken. Vervolgens wordt u naar de haven van Sanur gebracht en gaat u met de boot naar het eilandje Lembongan.


Het unieke verblijf in het Bambu Indah hotel in Ubud

Op Lembongan kunt u optimaal genieten van het eilandleven; witte stranden, palmbomen en een turquoise blauwe zee.  Eventueel kunt u ook de nabij gelegen eilandjes Nusa Ceningan en Penida bezoeken. Na heerlijk tot rust te zijn gekomen gaat u terug naar de vaste wal en wordt u naar het bergdorpje Sidemen gebracht. Dit dorpje ligt prachtig in de natuur en heeft uitzicht op de machtige Gunung Agung vulkaan. Hier kunt u genieten van de rust en de ruimte en mooie wandeltochten maken. Ook kunt u vanuit Sidemen de belangrijkste tempel, de Besakih, gelegen op de voet van de Gunung Agung vulkaan, bezoeken. Na Sidemen wordt u naar het plaatsje Pemuteran aan de noordwest kust van Bali gebracht. Onderweg maakt u diverse stops, onder andere bij Kintamani, waar u kunt genieten van het mooie uitzicht over de Batur vulkaan en het Batur meer. 


Mooi uitzicht vanuit het Sawah Indah villas in Sidemen

In Pemuteran kunt u wederom genieten van het strandleven. Tevens kunt u vanuit het strand mooi snorkelen en is het de moeite waard om een boottocht te maken naar het eilandje Menjangan, waar u langs een stijl aflopende rand prachtig kunt snorkelen of duiken. Na Pemuteran reist u de binnenlanden in en maakt u onderweg stops bij een warmwaterbron, een boeddhistisch tempelcomplex en bij de vulkaanmeren Tamblingan en Buyan. Vervolgens kunt u nog stops maken bij de watervallen van Sambangan of Gitgit en het Bratan meer met de bekende Ulan Danu termpel. U overnacht midden in de natuur met uitzicht op de bergen en rijstvelden in een luxe tentenkamp bij Jatiluwih. In deze omgeving kunt u mooie wandelingen maken door de rijstterrassen en genieten van het prachtige landschap. Na Jatiluwih reist u terug naar het zuiden. 


De laatste nachten van uw reis verblijft u aan het strand van Balangan. Hier kunt u nog even heerlijk genieten van zon, zee en strand voordat u huiswaarts reist. Mocht u iets willen ondernemen, kunt u eventueel golfsurfen, golfen of een beeldenpark bezoeken. Ook is het leuk en lekker om in de avond een bezoek te brengen aan het strand van Jimbaran, waar u met uw voeten in het zand kunt genieten van vers gegrilde vis.


Hindoe offer bij een van de balinese tempels
Schommels met turquoise blauw water van Nusa Ceningan


programma VAN dag tot dag

Dag 1 Vertrek naar Bali

U reist met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Bali.

 

Dag 2 Aankomst Bali

Bij aankomst op Bali wordt u opgewacht door een chauffeur en naar uw unieke hotel in Ubud gebracht.

 

Dag 3 Ubud

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid het dorpje gaan bezoeken met zijn vele musea, de markt, leuke winkeltjes en koffiebarretjes. Tevens zou u ervoor kunnen kiezen om te gaan raften. Met een rubberen bootje vaart u over een snelstromende rivier tussen groene kloven door. Ook is het leuk een kookcursus te volgen of u te laten verwennen door een heerlijke spa behandeling.

 

Dag 4 Ubud

Vandaag staat er een auto en chauffeur voor u klaar. U kunt met de auto en chauffeur een bezoek brengen aan de heilige watertempel Tirta Empul en de mooie uit de rotsen gehouwen Gunung Kawi tempel. Tevens kunt u de schilderachtige rijstterrassen van Tegallalang bezoeken en hier eventueel een mooie wandeling maken.  

 

Dag 5 Ubud-Nusa Lembongan

U wordt opgehaald en naar de haven net iets ten noorden van Sanur gebracht. Hier stapt u op de speedboot naar Nusa Lembongan. Na iets meer dan een half uur varen bereikt u het mooie eilandje en wordt u naar uw hotel aan het strand van Dream Beach gebracht.

Uitzicht op het mooie strand van Crystal Bay op Nusa Penida

Dag 6 Nusa Lembongan

Vandaag kun u heerlijk bijkomen aan het mooie strand van Dream Beach. Op loopafstand van het strand bevindt zich de zogenaamde Devil's Tear, een spectaculaire soort van klif waar het water op diverse plekken omhoog spat. Tevens is dit de plek om te genieten van de zonsondergang. Ook is het mogelijk om door te lopen naar de volgende baai, Sandy Bay beach. Daarnaast is het leuk om een scooter te huren en een rondje rond het eiland Lembongan te maken (de wegen zijn vrij rustig waardoor het rijden met een scooter goed te doen is). Onderweg komt u nog meer mooie strandjes tegen, maar ook zeewierplantages en mangrovebossen. We raden ook zeker aan om het ernaast gelegen eilandje Nusa Ceningan te bezoeken. Middels de bekende yellow bridge bereikt u dit eilandje. Op Nusa Ceningan vindt u vlak na aankomst vele hippe strandtentjes die pal aan het ondiepe prachtig gekleurde water zijn gelegen en uitkijken op Nusa Lembongan. Op het eilandje Ceningan moet u zeker een bezoek brengen aan de indrukwekkende Blue Lagoon, een rotsige baai met bijna onwerkelijk turkoois blauw water. Ook is het mogelijk om een leuke boottocht te maken naar Nusa Penida, waar u kunt snorkelen of duiken met manta roggen!

 

Dag 7 Nusa Lembongan-Sidemen

Vandaag reist u weer terug naar de vaste wal van Bali. Na aankomst terug op Bali wordt u opgehaald door uw chauffeur en naar uw mooie hotel in Sidemen gebracht. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de stad Klungkung en aan de vleermuizengrot en tempel Goa Lawah.

 

Dag 8 Sidemen

Sidemen is mooi gelegen op de voet van de hoogste berg van Bali, de Agung vulkaan. Vandaag kunt u deze immense vulkaan beklimmen. Houdt er echter rekening mee dat dit een behoorlijk pittige beklimming is en u ongeveer 12 uur onderweg bent (heen en terug). U kunt er ook voor kiezen om wandelingen te maken in de omgeving door de mooie rijstvelden en langs snelstromende riviertjes.  

  

Dag 9 Sidemen-Pemuteran

Vandaag rijdt u naar het noorden naar de badplaats Pemuteran. Onderweg bezoekt u allereerst de Besakih tempel, de belangrijkste tempel voor de Balinezen, prachtig  gelegen op de voet van de machtige Gunung Agung. Vervolgens rijdt u verder via Kintamani, waar zich de bijzondere Batur vulkaan en het Batur meer bevindt. Hier kunt u genieten van het mooie uitzicht alvorens u doorrijdt naar Pemuteran.

 

Dag 10 Pemuteran

Vandaag kunt u genieten van zon, zee en strand. Pemuteran ligt in een mooie baai met in het achterland het Bali Barat National Park. Vanaf het strand kunt u snorkelen bij een aangelegd rif. Ook kunt u een boottocht maken naar het eilandje Menjangan. Hier kunt u naar hartenlust snorkelen en duiken. Menjangan is een van de mooiste plekken van Bali om te snorkelen en duiken, rondom het eiland zijn er stijl aflopende wanden vol met rijkgekleurde koralen en visjes. Het is raadzaam om te snorkelen in de ochtend. Dan is het water doorgaans vrij kalm, waardoor het zicht een stuk beter is.

Rijstplanter in de rijstterrassen van Jatiluwih

Dag 11 Pemuteran-Jatiluwih

U rijdt langs de noordkust en door de binnenlanden naar het plaatsje Jatiluwih, gelegen op de hellingen van de Batukaru vulkaan. Onderweg kunt u een stop maken bij een warmwaterbron mooi gelegen in het groen van de binnenlanden. Hier kunt u een heerlijk bad nemen. Daarnaast is het leuk een stop te maken bij een Boeddhistische tempel, waar u tevens een mini Borobudur tempel kunt aanschouwen. Vervolgens rijdt u naar de meren Buyan en Tamblingan, hier kunt u eventueel een jungle wandeling en een kanotocht in een traditionele Balinese kano maken. Verder kunt u vandaag een bezoek brengen aan het in de bergen gelegen Sambangan. Dit plaatsje wordt ook wel 'secret garden' genoemd, vanwege de vele watervallen (zo'n 7 in totaal) en mooie rijstterrassen. Onder begeleiding van een lokale gids kunt u hier een mooie wandeling maken waarbij u een aantal of zelfs alle watervallen bezoekt (afhankelijk van de lengte van de wandeling). Vervolgens rijdt u door de bergen naar het Bratan kratermeer. Dit meer is bekend vanwege de mooie, prachtig in het meer gelegen, Ulun Danu Bratan tempel. Hierna gaat u naar Jatiluwih, waar u zult gaan overnachten in een luxe tent. 

 

Dag 12 Jatiluwih 

Vandaag kunt u genieten van het mooie uitzicht vanuit uw tent. U staat op met de geluiden van de natuur. Tevens is het leuk om een mooie wandeling te maken tussen de prachtige rijstterrassen. De rijstterrassen van Jatiluwih staan op de Unesco Wereld erfgoedlijst, vanwege de zogenaamde Subak irrigatietechniek. De rijstterrassen worden volgens deze traditionele irrigatietechniek voorzien van voldoende water. Ook is het mogelijk om een mountainbike tocht te maken door de rijstvelden met een elektrische mountainbike.

 

Dag 13 Jatiluwih-Balangan 

U rijdt vandaag terug naar het zuiden van Bali, waar u de laatste nachten van uw reis zult verblijven aan het mooie strand van  Balangan. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de eeuwenoude Taman Ayun tempel en aan de Tanah Lot tempel, die deels in zee is gelegen tussen mooie kliffen. 

 

Dag 14 Balangan

Vandaag kunt u uitrusten aan het strand van Balangan of een bezoek brengen aan een van de andere mooie stranden in de omgeving, bijvoorbeeld Padang Padang of Uluwatu. Al deze stranden zijn spectaculair tussen de rotsen in gelegen. Bij Uluwatu kunt u tevens een tempel die bovenop een klif is gelegen bezoeken. Daarnaast kunt u heerlijk vis eten op het strand van Jimbaran en een beeldenpark met immens grote beelden van verschillende goden bezoeken.

 

Dag 15 Vertrek uit Bali

U wordt weer teruggebracht naar de luchthaven. Uw reis zit er helaas op. We hopen dat u heeft kunnen genieten van deze bijzondere rondreis met stuk voor stuk unieke hotelletjes en hopen dat u nog eens een keer terug zult keren.

 

Dag 16 Aankomst, terug thuis

Na een lange reis bent u weer terug thuis en kunt u nagenieten van al het moois wat u heeft beleefd.

Hotels

Ubud: Bambu Indah

Schitterend uitzicht vanuit Bambu Indah hotel in Ubud

Schitterend in de natuur gelegen hotelletje op 15 minuten rijden van Ubud. Het hotel is in indrukwekkende stijl gebouwd, waarbij veel gebruik is gemaakt van natuurlijke materialen.

Lembongan: Dream beach huts

Het mooi gelegen Dream Beach huts op Nusa Lembongan

Leuk hotelletje met uitzicht op het mooie Dream beach. Vanuit uw lumbung hut kijkt u uit op de turquoise blauwe zee.  Een plek waar u uitermate kunt genieten van zon, zee en strand.


Sidemen: Samanvaya

Mooi inrichting van natuurlijk materialen van Samanvaya Sidemen hotel

Aangenaam verblijf met uitzicht op de rijstterrassen. Er is veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen waardoor het goed past in de mooie omgeving. Geniet van de rust en ruimte!

Pemuteran: Menjangan dynasty

Balinese bungalows in de groene tuin van het Matahari Beach resort in Pemuteran

Mooi hotel gebouwd in natuurlijke stijl met veel hout en luxueuze tenten. Het hotel ligt aan een baai, direct aan zee met veel groen en in het achterland de bergen van het Bali Barat National Park.


Jatiluwih: Sang Giri

Uitzicht vanuit de luxe tent van het Sang Giri tentenkamp in Jatiluwih

Uniek luxe tentenkamp in de prachtige omgeving van Jatiluwih, tussen de rijstvelden en bergen in gelegen. Hier wordt u wakker met de geluiden van de natuur en komt u helemaal tot rust.

Balangan: La Joya

Schattige bungalows van het mooie La Joya hotel bij Balangan beach

Mooi in natuurlijke stijl gebouwd hotelletje bovenop een klif met uitzicht over de oceaan. Binnen enkele minuten staat u met uw voeten in het zand van het strand van Balangan.


Uiteraard is het ook mogelijk om in andere hotelletjes te verblijven. Deze hotels zijn inbegrepen in de prijs, maar mocht u in een eenvoudiger of juist luxer hotel willen verblijven is dit mogelijk tegen minder- of meerprijs.

Prachitge waterval bij Munduk op Bali
Inbegrepen in de pakketprijs:
 • Internationale vluchten met een gerenommeerde maatschappij
 • Overnachtingen in sfeervolle en unieke kleinschalige hotels incl. ontbijt
 • Transfers op dag 2 en 5 
 • Airconditioned privé auto en chauffeur op dag 4 en vanaf dag 7 t/m 13
 • Boottransfers naar en van Nusa Lembongan
 • Reserveringskosten