Duurzaam op reis is iets wat we maar wat graag willen stimuleren en waar iedereen, zowel u als de lokale bevolking, uiteindelijk profijt van zullen hebben. Ons doel is het ondersteunen van een duurzame samenleving en duurzame handel. Ons duurzaamheidsbeleid moet alle negatieve effecten op de natuurlijke en sociale omgeving minimaliseren. We ondersteunen alle lokale partners naar meer duurzaamheid en creëren meer duurzaamheidsbewustzijn bij onze gasten.
Nu is de vliegreis naar Indonesië, Maleisië of Sri Lanka natuurlijk niet duurzaam, dat beseffen we ons maar al te goed. We willen u natuurlijk toch de mogelijkheid bieden dit mooie continent te ontdekken en dan ontkomen we helaas niet aan de vliegreis. We proberen daarom ter plekke zoveel mogelijk rekening te houden met duurzaam reizen en voor de vliegreis hebben we via onze brancheorganisatie VvKR een samenwerking met Trees for All. Daarnaast hebben we in september 2019 de zogenaamde International Toursim Plastic Pledge ondertekend. Hiermee erkennen we, samen met vele andere reisorganisaties, de noodzaak om samen te werken aan minder plasticvervuiling.
Mimpi Reizen is verder verheugd aan te kondigen dat we lid zijn geworden van Travelife for Tour Operators. Travelife is een internationaal erkend training-, management- en certificeringsprogramma voor duurzaamheid in het toerisme. Travelife heeft een aanpak in drie fasen: (1) Travelife Engaged; (2) Travelife Partner en (3) Travelife Gecertificeerd.
We zijn in fase 1 - Travelife Engaged gestart. We werken eraan om door te gaan naar fase 2 – Travelife Partner. Om Travelife Partner status te bereiken, moeten we voldoen aan meer dan 100 duurzaamheidscriteria die kunnen worden gegroepeerd in vijf hoofdgebieden: kantooractiviteiten, productontwikkeling, samenwerking met leveranciers, klantrelaties en bestemmingen.
Door regelmatige training, bewustmaking van onze medewerkers en lokale partners, en door het implementeren van duurzaamheidsbeleid en -praktijken, streven we er uiteindelijk naar om de Travelife Certified-fase te bereiken, het derde en hoogste niveau.
Voor het reizen naar en vanaf de luchthaven in Nederlands, België of Duitsland raden we aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer om uw reis zo duurzaam mogelijk te maken.
We proberen, in zoverre dit kan, ook rekening te houden met duurzaamheid tijdens het reizen. Dit doen we als volgt:
U kunt natuurlijk ook uw steentje bijdragen. We raden daarom het volgende aan:
Mimpi Reizen is lid van de Vereniging van Kleinschalige Reisprganisaties (VvKR). VvKR heeft in februari 2020 een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Trees for All. De vereniging wil daarmee een concrete bijdrage leveren aan een duurzame wereld door de uitstoot van CO2 te compenseren en bomen te doneren. VvKR zal dit onder meer doen met een jaarlijkse donatie aan Trees for All van minimaal 125 bomen. Trees for All plant bomen zowel in Nederland als in het buitenland. Daarnaast beschermt ze ook bestaande bossen. Deze organisatie is daarmee al 20 jaar voorvechter van (her)bebossing in de strijd tegen klimaatverandering. De bomen worden altijd op twee plaatsen geplant: één in Nederland en één in het buitenland. Dat is ook de reden dat u altijd twee bomen tegelijk doneert. Trees for All is een niet-commerciële aanbieder van CO2-compensatie in Nederland. Ze beschikt over een CBF-keurmerk en compenseert via duurzame bosprojecten. U kunt minimaal twee bomen doneren, maar meer is natuurlijk ook mogelijk. Voor het doneren van twee bomen betaald u € 10,-- en hiermee kunt u al een gedeelte van uw reis compenseren. Wilt u hier meer over weten, vraag ons dan naar de mogelijkheden.
Op 26 september 2019 heeft Mimpi Reizen met ruim 100 andere bedrijven en organisaties uit de toerisme sector de International Tourism Plastic Pledge getekend. Hiermee spreken zij uit zich gezamenlijk in te zetten voor het verminderen van plastic vervuiling op vakantiebestemmingen. Elk jaar belandt ruim acht miljoen ton plastic in de zee. Geschat wordt dat er in 2050 meer plastic dan vis in de zee zit. De toerisme sector draagt hier ook aan bij. Denk aan door toeristen gebruikte flesjes, rietjes en tasjes. Uit onderzoek blijkt dat hotelkamer bezoekers veel meer plasticafval genereren dan een normaal huishouden in dezelfde regio. De ondertekenaars van de International Tourism Plastic Pledge erkennen de urgentie en de noodzaak om samen te werken aan minder plasticvervuiling.