rondreis Avontuurlijk Bali

23-daagse reis

Boot in turquoise blauwe zee nabij Bali Barat nationale park

Tijdens de rondreis Avontuurlijk Bali maakt u op een afwisselende manier kennis met het mooie Bali. Naast de wat bekendere plekken, bezoekt u ook het ongerepte Bali. U begint en eindigt rustig aan het strand. Tussendoor zult u diverse spannende plekken bezoeken en activiteiten ondernemen, zo bezoekt u het eilandje Lembongan, trekt de binnenlanden in naar het idyllische plaatsje Ubud, gaat op avontuur in het onbekende West Bali, bezoekt strand en watervallen in het noorden en verkent het rustige oosten van Bali. 

 

Dit is een rondreis die we aanbevelen. Er zijn nog tal van andere leuke mogelijkheden op Bali. Deze rondreis is daarom een voorbeeld en is geheel op maat aan te passen.


Reisschema en routekaart

Dag 1:   Vertrek naar Bali

Dag 2:   Aankomst Bali, Sanur

Dag 3:   Sanur

Dag 4:   Sanur-Nusa Lembongan

Dag 5:   Nusa Lembongan
Dag 6:   Nusa Lembongan-Ubud
Dag 7:   Ubud
Dag 8:   Ubud
Dag 9:   Ubud-West Bali
Dag 10: West Bali
Dag 11: West Bali-Pemuteran
Dag 12: Pemuteran
Dag 13: Pemuteran-Sambangan
Dag 14: Sambangan
Dag 15: Sambangan-Batur meer
Dag 16: Batur meer-Amed
Dag 17: Amed
Dag 18: Amed-Sidemen
Dag 19: Sidemen
Dag 20: Sidemen-Balangan
Dag 21: Balangan
Dag 22: Balangan, Vertrek uit Bali
Dag 23: Aankomst, terug thuis
Route kaart rondreis Avontuurlijk Bali van Mimpi Reizen

Prijs p.p. vanaf € 2.245,-- bij een deelname van 2 personen incl. vlucht

Prijs p.p. vanaf  1.995,-- bij een deelname van 4 personen incl. vlucht


Hoogtepunten Bali

 • Snorkelen met manta roggen vanaf Nusa Lembongan
 • Spannende tocht door verborgen kloof Beji Guwang
 • Raften op een rivier in de omgeving van Ubud
 • Homestay in het onbekende West-Bali
 • Bezoek aan zeeschildpaddenopvang in West-Bali
 • Snorkelen bij het eilandje Menjangan
 • Bezoek aan vele watervallen bij Sambangan
 • Beklimming van de Ayung vulkaan vanuit Sidemen
 • Relaxen, golfsurfen en vis eten in Balangan en Jimbaran

U begint uw rondreis Avontuurlijk Bali rustig aan het strand van Sanur, waar u bij kunt komen van de vliegreis. 

waterval tussen het groen bij Munduk Bali

Vervolgens gaat u met de boot naar Nusa Lembongan. Hier kunt u het echte eilandleven ervaren en een uitstapje maken naar de nabij gelegen eilandjes Nusa Ceningan en Penida, waar u verborgen rotsachtige baaien kunt aanschouwen en kunt snorkelen met manta roggen. Vervolgens vaart u weer terug naar de vaste wal en rijdt u naar Ubud. Onderweg brengt u een bezoek aan de spannende Hidden Canyon. In Ubud kunt u op eigen gelegenheid dit kunstzinnige plaatsje verkennen en eventueel deelnemen aan een kookcursus. Tevens zult u hier een boottocht maken op een snelstromende rivier, u zult namelijk gaan raften!  Na Ubud reist u naar het onbekende West Bali. Onderweg maakt u een stop bij de authentieke Taman Ayun tempel  in Mengwi en brengt u een bezoek aan de bijzondere green cliff. In West Bali zult u overnachten bij de Balinezen thuis, een unieke ervaring! 


Buffelrace in Negara Jembrana Bali

West Bali is nog ongerept. U zult hier amper een andere toerist tegenkomen! Als u geluk heeft kunt u een spannende buffelrace bijwonen en kunt u op een nabij gelegen strand baby schildpadjes uitzetten in zee (dit is doorgaans in de maanden juni t/m oktober). Daarnaast is een bezoek aan de avondmarkt, een mooie tempel en een kleurrijke vissershaven de moeite waard. Ook is het leuk om een wandeling door de rijstvelden te maken waarbij u wordt teruggebracht door paard en wagen. Na de overnachting bij de lokale bevolking gaat u naar het strandplaatsje Pemuteran. Onderweg kunt u een boottocht maken bij Gilimanuk en/ of het eilandje Menjangan. Bij Menjangan kunt u goed snorkelen en duiken langs een stijl aflopende wand vol met koralen en visjes. Vanaf het zwarte zandstrand van Pemuteran kunt u eveneens snorkelen.


Manta rog bij Nusa Lembongan en Penida Bali

Na Pemuteran gaat u weer de binnenlanden in en verblijft u in Sambangan. In Sambangan zijn tal van watervallen. Van sommige watervallen kunt u een spannende sprong maken. Daarnaast leent het gebied zich uitstekend voor mooie wandelingen door de rijstterrassen. Ook kunt u vanuit hier Lovina bezoeken vanwaar u in de vroege ochtend een boottocht met dolfijnen kunt maken. Na Sambangan reist u naar Amed, via, onder andere, het Batur meer en de Besakih tempel. In Amed verblijft u weer aan zee en kunt u goed snorkelen en duiken. Ook is het de moeite waard om het zogenaamde 'sunset point' te bezoeken, waar vanaf u prachtig uitzicht heeft op de oceaan en de spectaculaire Agung vulkaan. Na Amed bezoekt u het idyllische Sidemen, op de voet van de Agung vulkaan gelegen. Vanuit Sidemen kunt u deze hoogste berg van Bali beklimmen. 


U sluit de reis af op het meest zuidelijk deel van Bali, dichtbij Jimbaran, aan het mooie strand van Balangan. Hier kunt u golfsurfen of genieten van zon, zee en strand.   


Zonsondergang met uitzicht op de Agung vulkaan Bali
Rijstvelden op midden Bali


programma VAN dag tot dag

Dag 1 Vertrek naar Bali

U reist met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Bali.

 

Dag 2 Aankomst Bali

Bij aankomst op Bali wordt u opgewacht door een chauffeur en naar uw hotel in Sanur gebracht.

 

Dag 3 Sanur

Vandaag kunt u uitrusten aan het strand van Sanur of een bezoek brengen aan Denpasar, de hoofdstad van Bali.

 

Dag 4 Sanur-Nusa Lembongan

Vandaag reist u met de boot naar het eilandje Nusa Lembongan. Bij aankomst op het eiland wordt u naar uw hotel gebracht.

 

Dag 5 Nusa Lembongan

Vandaag raden we aan een scooter te huren en een rondje rond het eiland Lembongan te maken (de wegen zijn vrij rustig waardoor het rijden met een scooter goed te doen is). Onderweg komt u de mooiste strandjes tegen, maar ook spannende kliffen, zeewierplantages en mangrovebossen. We raden ook zeker aan om het ernaast gelegen eilandje Nusa Ceningan te bezoeken. Middels de bekende yellow bridge bereikt u dit eilandje. Op Nusa Ceningan vindt u vlak na aankomst vele hippe strandtentjes die pal aan het ondiepe prachtig gekleurde water zijn gelegen en uitkijken op Lembongan. Op Ceningan moet u zeker een bezoek brengen aan de indrukwekkende Blue Lagoon, een rotsige baai met bijna onwerkelijk turkoois blauw water. Dichtbij de blue lagoon kunt u tevens met een flying fox naar beneden razen over een nabij gelegen baai, een spannend cliff jump maken en golf surfen. Ook is het mogelijk om een leuke boottocht te maken naar Nusa Penida, waar u kunt snorkelen of duiken met manta roggen!

 

Dag 6 Nusa Lembongan-Ubud

Vandaag reist u weer terug naar de vaste wal van Bali en wordt u naar het schilderachtige Ubud gebracht. Onderweg maakt u een spannende tocht door een verborgen kloof, iets ten zuiden van Ubud. U klimt over rotsen, baant zich een weg door het water en geniet van het indrukkende landschap. Na de tocht door de kloof kunt u de markt van Sukawati bezoeken en een nabij gelegen waterval. Hier kunt u uiteraard een frisse duik nemen!

 

Dag 7 Ubud

In de ochtend wordt u opgehaald om te gaan raften. Met een rubberen bootje vaart u over een snelstromende rivier tussen groene kloven door. Na dit spannende avontuur staat u een heerlijk lunch buffet te wachten. In de middag kunt u op eigen gelegenheid het dorpje gaan bezoeken met zijn vele musea, de markt, leuke winkeltjes en koffiebarretjes.

De indrukwekkende tempel van Gunung Kawi ten noorden van Ubud

Dag 8 Ubud

Vandaag begint u de dag met een bezoek aan de lokale markt. Het lekkerste fruit, biologische groente en allerhande specerijen, het is er allemaal te krijgen. U gaat boodschappen doen voor uw kookcursus. Na het bezoek aan de markt gaat u aan de slag en leert u hoe u een heerlijke traditionele maaltijd klaarmaakt. In de middag kunt u ten noorden van Ubud gaan quad rijden. U maakt een enerverende rit door rijstvelden, over modderpaadjes, door bossen en kleine dorpjes. Tevens kunt u de schilderachtige rijstterrassen van Tegallalang bezoeken. 

 

Dag 9 Ubud-West Bali

U rijdt vandaag naar het onbekende west Bali, waar u zult overnachten bij de lokale mensen thuis. Onderweg bezoekt u de mooie eeuwenoude Taman Ayun tempel en beklimt u een uit bamboe vervaardigd uitzichtpunt met uitzicht over de Green Cliff. Bij aankomst in een dorpje dichtbij de stad Negara zult u hartelijk worden ontvangen door het lokale gezin waar u de komende dagen zult verblijven.  

 

Dag 10 West Bali

In de ochtend kunt u een wandeling maken door de rijstvelden of de moeder des huizes helpen met het klaarmaken van een traditionele maaltijd. In de ochtend wordt altijd uitgebreid gekookt. Hier wordt vervolgens de rest van de dag van gegeten. Daarnaast zult u een levendige vissershaven bezoeken, met vele rijkversierde bootjes. Dit is de enige plaats op Bali waar u deze bijzondere bootjes kunt aanschouwen, een unieke plek dus! In de middag bezoekt u de lokale markt van Negara en neemt u een kijkje in een mooi tempelcomplex in het stadje Negara. Met paard en wagen rijdt u vervolgens terug. In de avond bezoekt u de zogenaamde pasar malam (avondmarkt) waar u de heerlijkste saté en allerhande snacks kunt eten. Enkele zondagen per jaar worden er in deze regio buffelraces gehouden. Mocht er een race plaatsvinden kunnen we natuurlijk ervoor zorgen dat u deze kunt bijwonen. 

 

Dag 11 West Bali-Pemuteran

In de ochtend gaat u een bezoek brengen aan een zeeschildpaddenopvang centrum aan een nabij gelegen strand. Hier worden zeeschildpadden opgevangen die te koop werden aangeboden op de zwarte markt en worden eieren van nesten die in de buurt worden gevonden bewaard totdat ze uitkomen (zodat ze in een beschermde omgeving kunnen uitkomen). Zodra de eieren uitkomen (doorgaans in de maanden juni t/m oktober) is het mogelijk de baby schildpadjes uit te zetten in zee. Dit is een fantastische ervaring! Daarnaast kunt u hier vervolgens nog een boottochtje maken op een rivier die uitkomt in de zee en waar eveneens de rijk versierde vissersboten op varen en een kleine jegog voorstelling bijwonen (het traditionele muziekinstrument van deze regio, gemaakt van bamboe met doorgaans zeer lage tonen). Eveneens kan men voor u een heerlijke vis maaltijd klaarmaken, alvorens u doorreist naar uw volgende bestemming.  Vervolgens reist u naar Pemuteran, een kustplaatsje aan de noord west kust gelegen. Onderweg kunt u, dichtbij de havenplaats Gilimanuk, een leuke boottocht maken. U vaart langs mangrovebossen en stopt bij hagelwitte stranden waar u op zoek kunt gaan naar mooie schelpen. 

 

Dag 12 Pemuteran

Vandaag kunt u genieten van zon, zee en strand. Pemuteran ligt in een mooie baai met in het achterland het Bali Barat National Park. Vanaf het strand kunt u snorkelen bij een aangelegd rif. Ook kunt u een boottocht maken naar het eilandje Menjangan. Hier kunt u naar hartenlust snorkelen en duiken. Menjangan is een van de mooiste plekken van Bali om te snorkelen en duiken, rondom het eiland zijn er stijl aflopende wanden vol met rijkgekleurde koralen en visjes. Het is raadzaam om in de ochtend te gaan snorkelen of duiken. Dan is het water doorgaans vrij kalm, waardoor het zicht een stuk beter is.

Boottocht op het Tamblingan meer in noord Bali

Dag 13 Pemuteran-Sambangan

U rijdt langs de noordkust en door de binnenlanden naar het kleine plaatsje Sambangan. Onderweg kunt u een stop maken bij een warmwaterbron, mooi gelegen in het groen van de binnenlanden. Hier kunt u een heerlijk bad nemen. Daarnaast is het leuk een stop te maken bij een Boeddhistische tempel, waar u tevens een mini Borobudur tempel kunt aanschouwen. Vervolgens rijdt u naar de meren Buyan en Tamblingan, hier kunt u eventueel een jungle wandeling en een kanotocht in een traditionele Balinese kano maken. Vervolgens rijdt u door de bergen naar het Bratan kratermeer. Dit meer is bekend vanwege de mooie, prachtig in het meer gelegen, Ulun Danu Bratan tempel. Hierna gaat u naar Sambangan, waar u zult gaan overnachten in een tent.

 

Dag 14 Sambangan

Sambangan is prachtig gelegen in de natuur en wordt ook wel 'secret garden' genoemd, vanwege de vele watervallen (zo'n 7 in totaal) en mooie rijstterrassen. Vanuit uw tent zult u dan ook kunnen genieten van het geluid van de watervallen. In de ochtend kunt u een excursie maken naar het kustplaatsje Lovina. Hier kunt u een boottocht maken waarbij de kans groot is dat u dolfijnen zult zien. Verder kunt u vandaag onder begeleiding van een lokale gids een mooie wandeling maken waarbij u een aantal of zelfs alle watervallen bezoekt (afhankelijk van de lengte van de wandeling) en vanaf verschillende watervallen zelfs een spannende sprong kunt maken of er vanaf kunt glijden!

 

Dag 15 Sambangan-Batur meer

U rijdt verder naar het oosten richting het Batur meer. Onderweg bezoekt u de Pura Beji tempel, een tempel vervaardigt uit zandsteen. Vervolgens maakt u een stop bij de Sekumpul waterval. Deze waterval ligt verscholen tussen het groen en bestaat uit verschillende watervallen bij elkaar. Hierna rijdt u door naar het Batur meer.

 

Dag 16 Lake Batur-Amed

Vroeg in de ochtend beklimt u de Batur vulkaan. Deze vulkaan ligt in een grote krater. In deze krater ligt naast de Batur vulkaan ook het Batur meer. Tevens kunt u in het achterland de machtige Agung vulkaan zien liggen, de hoogste berg van Bali. De klim naar de Batur vulkaan is vrij goed te doen. Alles bij elkaar duurt de trekking ongeveer 4 a 5 uur. Na de trekking reist u verder naar het kustplaatsje Amed. Onderweg kunt u nog een bezoek brengen aan de mooie Besakih tempel, gelegen op de voet van de Agung vulkaan. Dit is voor de Balinezen de belangrijkste tempel op het eiland.  

 

Dag 17 Amed

Amed is gelegen aan de oostkust van Bali. Hier vindt u mooie baaien uitkijkend over de donkerblauwe oceaan. Hier kunt u heerlijk uitrusten aan het strand en snorkelen in zee. In de namiddag kunt u een wandeling maken naar het op een heuvel gelegen 'sunset point'. Hier kunt u genieten van een mooie zonsondergang met uitzicht over de oceaan en de imposante Agung vulkaan.  

 

Dag 18 Amed-Sidemen

Vandaag rijdt u door de bergen naar het idyllisch gelegen Sidemen. Onderweg maakt u een stop bij Tirtagangga, waar u het waterpaleis kunt bezoeken en kunt genieten van de mooie rijstterrassen. Vervolgens gaat u naar het nog vrij onbekende white sandy beach, waar u een heerlijke duik kunt nemen! Hierna bezoekt u het Bali Aga dorpje Tenganan. Tenganan is een authentiek dorpje. Als u geluk heeft ziet u hier diverse mensen in de traditionele kleurrijke kledij.

 

Dag 19 Sidemen

Sidemen is mooi gelegen op de voet van de hoogste berg van Bali, de Agung vulkaan. Vandaag kunt u deze immense vulkaan beklimmen. Houdt er echter rekening mee dat dit een behoorlijk pittige beklimming is en u ongeveer 12 uur onderweg bent (heen en terug). U kunt er ook voor kiezen om wandelingen te maken in de omgeving door de mooie rijstvelden en langs snelstromende riviertjes.  

Het mooie strand van Balangan op zuid Bali

Dag 20 Sidemen-Balangan

U rijdt weer terug naar het zuiden van Bali. U zult uw laatste nachten doorbrengen op de zogenaamde 'Bukit', het schiereiland in het uiterste puntje van Bali. U zult hier overnachten aan het mooie strand van Balangan, prachtig tussen hoge kliffen in gelegen. Onderweg kunt u bij Serangan aan de zuidoost kust nog een bezoek brengen aan de mangrovebossen, waar u mooie wandelingen kunt maken over de boardwalks.

 

Dag 21 Balangan

Vandaag kunt u genieten van zon, zee en strand of u kunt gaan golfsurfen. Dit gebied staat bekend vanwege de vele surfspots. Balangan is doorgaans iets meer voor de gevorderde surfer. Gaat u voor het eerst surfen dan kunt u dit beter doen bij Jimbaran beach, gelegen op 20 minuten rijden van Balangan. In Jimbaran kunt u tevens terecht voor een heerlijk verse vismaaltijd. In de namiddag verschijnen er allemaal tafeltjes en stoelen op het strand en kunt u genieten van de mooie zonsondergang terwijl u een gegrilde vismaaltijd nuttigt.

 

Dag 22 Vertrek uit Bali

U wordt weer teruggebracht naar de luchthaven. Uw avontuur zit er helaas op. We hopen dat u heeft genoten van dit prachtige eiland en hopen dat u nog eens een keer terug zult keren.

 

Dag 23 Aankomst, terug thuis

Na een lange reis bent u weer terug thuis en kunt u nagenieten van al het moois wat u heeft beleefd.

 

Tijdens de rondreis zult u voornamelijk verblijven in door ons persoonlijk geselecteerde kleinschalige 3-sterren hotels. Mocht u een ander hotel of een andere route op het oog hebben kunnen we de reis natuurlijk naar wens aanpassen.

Raftenop de Ayung rivier op Bali
Inbegrepen in de pakketprijs:
 • Internationale vluchten met een gerenommeerde maatschappij
 • Overnachtingen in sfeervolle kleinschalige hotels incl. ontbijt, met uitzondering van de homestay (gebaseerd op volpension)
 • Privé transfers naar en van de luchthaven
 • Boottransfers naar en van Nusa Lembongan
 • Airconditioned privé auto en chauffeur vanaf dag 6 t/m 21
 • Excursie verborgen kloof nabij Ubud incl. entreegeld en gids
 • Raften incl. gids en lunch nabij Ubud
 • Kookcursus Ubud
 • Entreegeld Taman Ayun tempel en Green Cliff
 • Kookcursus, bezoek aan stad incl. ritje met paard en wagen, avondmarkt en schildpaddenstrand tijdens verblijf in homestay
 • Entreegeld Tirtagangga en Tenganan
 • Reserveringskosten