kalimantan

Kalimantan behoort tot het Indonesische eiland Borneo, waarvan het bovenste gedeelte bij Maleisië hoort en het onderste gedeelte bij Indonesië/ Kalimantan is bekend vanwege de nog ongerepte regenwouden

Ruige jungle met unieke dieren en bijzondere mensen

Het binnenland met onder andere de indrukwekkende Mount Rinjani is prachtig. De weg die in haarspeldbochten rondom de vulkaan slingert is in de Nederlandse tijd aangelegd. Op de uitgestrekte vlakke gebieden rondom de kust worden onder andere koffie, katoen, tabak, kaneel, vanille en rijst verbouwd. Lombok ligt op de grens van het Aziatische- en Australische ecosysteem, dit wordt de zogenaamde Wallecelijn genoemd. Hierdoor kent Lombok een grote diversiteit aan dieren zoals wilde runderen, apen, diverse hertensoorten (met onder andere het bijzondere muntjakhert) en veel vogels zoals de Australische kuifkaketoe. Daarnaast kent Lombok prachtige stranden en bounty eilandjes waar het heerlijk toeven is. Lombok is authentieker en minder toeristisch dan Bali en prima aan te doen als bestemming op zichzelf maar ook zeker in combinatie met een van de andere mooie eilanden van Indonesië. 

In Voorbeeldreizen Kalimantan laten wij u een mooie rondreisnaar Kalimantan zien. Dit is een rondreis die we aanraden. Er zijn echter tal van andere leuke mogelijkheden op Kalimantan. Deze rondreis is zijn daarom een voorbeeld en is  geheel op maat aan te passen.


Maak spannende jungle tochten, ga op zoek bij de locals en verken de kleurrijke onderwaterwereld! 


NATUURPARKEN

Kalimantan is dé bestemming voor als u van natuur en dieren houdt. Hier vindt u nog de regenwouden zoals u ze in de boeken en op tv voorbij ziet komen. Zo vindt u hier het bekende Tanjung Puting National Park dat u per meerdaagse traditionele klotok houseboat kunt bezoeken. U gaat diep de jungle in op zoek naar de unieke dieren die er leven, waarbij u kunt denken aan de bijzondere Proboscis Monkey (neusaap), orang-oetans, vele andere soort aapjes, krokodillen en hele kleurrijke vogels. Maar ook de omgeving van Loksado is bijvoorbeeld de moeite waard, waarbij u in een houten hutje te midden van de natuur slaapt. Hier kunt u prachtige wandelingen door het regenwoud maken, zwemmen bij een waterval en met een bamboevlot tussen immense bergen de rivier afdrijven. 


ONGEREPTE dorpjes

Wat is er nu leuker dan kennis maken met de lokale bevolking? In Banjarmasin kan het! Per lokale houten boot vaart u vroeg in de ochtend via een prachtige route waarbij het leven aan de waterkant aan u voorbij trekt, naar de bruisende drijvende markt van Banjarmasin. De vrouwen verkopen en kopen hier voornamelijk groente en fruit. Erg bijzonder om mee te maken! Tevens kunt u kennis maken met de boeren die aan het einde van de middag hun waterbuffels laten badderen in de modder. De lokale bevolking vindt het maar wat leuk om te proberen met handen en voeten een praatje met u te maken! In de omgeving van Berau kunt u een aantal dorpjes te bezoeken van de Dayak bevolking en meer te leren over hun tradities en gewoontes. 


tropische EILANDJES

Wilt u uw fantastische reis over Kalimantan afsluiten aan het strand? Ook dat kan op deze veelzijdige bestemming. Gelegen aan de oostkant van het eiland vind je diverse bounty eilanden zoals bijvoorbeeld Sangalaki en Maratua. Hier vindt u de meest witte zandstranden en het blauwste water dat u misschien ooit gezien heeft. >Naast heerlijk relaxen bieden deze eilanden nog veel meer. Namelijk het verkennen van de enorm kleurrijke onderwaterwereld waarbij u zelfs met de immense maar zeer vriendelijke manta roggen kunt snorkelen of duiken of wat dacht u van een kennismaking met de bijzondere walvishaai? Op Sangalaki komen schildpadden aan land en kunt u midden in de nacht samen met een ranger op zoek gaan naar schildpadden die eieren leggen, zo'n bijzondere ervaring!