Familiereis Paradijselijk Bali en de Gili's

18-daagse rondreis

Zonsondergang strand van Seminyak

Tijdens de 18-daagse familiereis Paradijselijk Bali en de Gili's maakt u op een ontspannen en afwisselende manier kennis met Bali en de Gili eilanden. U begint aan het gezellige strand van Seminyak, bezoekt het noorden en de binnenlanden van Bali en gaat naar de paradijselijke Gili eilanden en het eilandje Lembongan. U sluit de reis af aan het rustige strand van Sanur. Deze rondreis door Bali is geschikt voor families met kinderen van ongeveer 4 tot 18 jaar. Uiteraard kunt u deze reis ook met jongere of oudere kinderen of als stel of vriendengroep maken.

 

Dit betreft een familiereis die we aanraden. Er zijn nog tal van andere leuke mogelijkheden voor families op Bali. Deze rondreis is daarom een voorbeeld en is geheel op maat aan te passen.


Reisschema en routekaart

Dag 1:   Vertrek naar Bali

Dag 2:   Aankomst Bali, Seminyak

Dag 3:   Seminyak

Dag 4:   Seminyak

Dag 5:   Seminyak-Lovina
Dag 6:   Lovina
Dag 7:   Lovina-Ubud
Dag 8:   Ubud
Dag 9:   Ubud
Dag 10: Ubud-Gili Air
Dag 11: Gili Air
Dag 12: Gili Air
Dag 13: Gili Air-Nusa Lembongan
Dag 14: Nusa Lembongan
Dag 15: Nusa Lembongan-Sanur
Dag 16: Sanur
Dag 17: Sanur, Vertrek uit Bali
Dag 18: Aankomst, terug thuis
Route kaart familiereis Paradijselijk Bali en de Gili's Mimpi Reizen

Prijs p.p. vanaf € 1.795,-- bij een deelname van 2 personen incl. vlucht

Prijs p.p. vanaf 1.695,-- bij een deelname van 4 personen incl. vlucht


Hoogtepunten Bali en de Gili's

 • Golfsurfen in Seminyak op zuid Bali
 • Dolfijnen spotten vanaf Lovina
 • Raften, fietsen en wandelen in de omgeving van Ubud
 • Bezoek aan de rijstterrassen van Tegellalang of Jatiluwih
 • Eilandhoppen bij de Gili eilanden en Nusa Lembongan en Penida

De familiereis Paradijselijk Bali en de Gili's begint aan het gezellige strand van Seminyak. Hier kunt u genieten van zon, zee en strand en zou u kunnen gaan golfsurfen. Vooral als u wilt leren golfsurfen is de zuidwest kust doorgaans een erg geschikte plek. Tevens vindt u hier vele winkeltjes, een spannend waterpark en vele restaurants en koffiebarretjes. 


Tegenungan waterval dichtbij Ubud en Sukawati

Vervolgens reist u middels verschillende stops onderweg naar het noorden van Bali. Onderweg bezoekt u het Bratan meer met de in het meer gelegen Ulan Danu tempel. Net voor Lovina bezoekt u de Gitgit watervallen of de minder bekende watervallen van Sambangan. Vooral de watervallen van Sambangan raden we aan, gezien de mooie ligging en mogelijkheid om van diverse watervallen een sprong te wagen. In Lovina verblijft u enkele dagen en zult u in de ochtend een boottocht gaan maken op zoek naar de dolfijnen. Na Lovina reist u naar het in de binnenlanden gelegen Ubud. U reist via Kintamani, vanwaar u mooi uitzicht heeft over de Batur vulkaan en meer. Indien gewenst zou u deze vulkaan in de vroege ochtend kunnen beklimmen. U dient dan uiteraard al vroeg te vertrekken vanuit Lovina. In Ubud zult u een aantal dagen verblijven en kunt  vele leuke uitstapjes maken. 


Aangename zwembad van Adi Assri hotel Bali

Zo kunt u vanuit Ubud  onder andere raften, leuke fiets- en wandeltochten maken, een kookcursus volgen, u laten verwennen met een relaxte spa behandeling, een spannende kloof bezoeken, naar een verfrissende waterval toegaan of de schitterende rijstterrassen van Tegallalang of Jatiluwih bezoeken. Na Ubud gaat u met de boot naar het bounty eilandje Gili Air. Hier kunt u genieten van het eilandleven. Gemotoriseerd verkeer is hier niet toegestaan en alles gaat daarom te voet, met de fiets of met paard en wagen. Naast de witte stranden kunt u hier genieten van de kleurrijke onderwaterwereld. Vanuit Gili Air gaat u met de boot naar een ander paradijsje, het eilandje Lembongan. Ook hier kunt u weer optimaal genieten van het eilandleven. Eventueel kunt u ook de nabij gelegen eilandjes Nusa Ceningan en Penida bezoeken.


U sluit uw reis rustig af aan het strand van Sanur, gelegen aan de zuidoost kust van Bali. Natuurlijk zou u er ook voor kunnen kiezen om weer aan de zuidwest kust te verblijven of op de Bukit van Bali (het schiereiland, waar vooral het strand van Balangan ofJimbaran leuk is om te verblijven). 


Indrukwekkende uitzicht over Kelingking beach op Nusa Penida Bali


programma VAN dag tot dag

Dag 1 Vertrek naar Bali

U reist met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Bali.

 

Dag 2 Aankomst Bali

Bij aankomst op Bali wordt u opgewacht door een chauffeur en naar uw hotel in Seminyak gebracht.

 

Dag 3 Seminyak

Vandaag kunt u lekker bijkomen aan het strand van Seminyak. Wilt u toch iets gaan ondernemen, dan kunt u een surf les volgen of zelf een duik nemen in de spannende golven. Tevens liggen er tal van leuke winkeltjes en restaurantjes op loopafstand en kunt u, met uw voetjes in het zand onder een kleurrijke Balinese parasol, genieten van de zonsondergang in een van de hippe strandtentjes. 

 

Dag 4 Seminyak

Vandaag kunt u eventueel de stranden van de zogenaamde Bukit verkennen. Vooral de stranden van Balangan, Padang Padang en Uluwatu zijn spectaculair tussen de rotsen in gelegen. Bij Uluwatu kunt u tevens de tempel bezoeken die bovenop een klif is gelegen. Daarnaast kunt u heerlijk vis eten op het strand van Jimbaran en kunt u het beeldenpark GWK bezoeken, met immens grote beelden van verschillende goden. Een andere optie is om een bezoek te brengen aan de Tanah Lot tempel, die deels in zee is gelegen tussen mooie kliffen.

Genieten van de zonsondergang in een van de gezellige strandtentjes op het strand van Seminyak

Dag 5 Seminyak-Lovina

Vandaag rijdt u naar het noorden naar de badplaats Lovina. Onderweg bezoekt u de eeuwenoude Taman Ayun tempel en rijdt u door de bergen naar het Bratan kratermeer. Dit meer is bekend vanwege de mooie, prachtig in het meer gelegen, Ulun Danu Bratan tempel. 

 

Dag 6 Lovina

In de ochtend maakt u een boottocht waarbij de kans groot is dat u dolfijnen gaat zien. We raden u aan om de boottocht rond 8 uur te maken. U kunt de boottocht ook bij zonsopkomst maken (rond 6 uur), maar dan is het vaak erg druk met andere bootjes. Om 8 uur zult u maar met enkele bootjes op zoek zijn naar dolfijnen. Het is fantastisch deze intelligente dieren te zien zwemmen in de golven. Verder kunt u vandaag een bezoek brengen aan het in de bergen gelegen Sambangan. Dit plaatsje wordt ook wel 'secret garden' genoemd, vanwege de vele watervallen (zo'n 7 in totaal) en mooie rijstterrassen. Onder begeleiding van een lokale gids kunt u hier een mooie wandeling maken waarbij u een aantal of zelfs alle watervallen bezoekt en kunt u vanaf verschillende watervallen zelfs een spannende sprong maken of er vanaf glijden!

 

Dag 7 Lovina-Ubud

Vandaag wordt u naar het schilderachtige Ubud gebracht. Onderweg rijdt u via Kintamani, waar zich de bijzondere Batur vulkaan en het Batur meer bevindt. Eventueel kunt u een trekking maken naar de top van deze vulkaan, de totale duur van de trekking is ongeveer 4 a 5 uur (en de totale duur van de rit van Lovina via Kintamani naar Ubud ongeveer 3 a 3,5 uur). Wanneer u geen trekking maakt naar de top kunt u tevens een bezoek brengen aan de heilige watertempel Tirta Empul en de mooie uit de rotsen gehouwen Gunung Kawi tempel.

 

Dag 8 Ubud

In de ochtend wordt u opgehaald om te gaan raften (deze excursie is mogelijk vanaf 7 jaar). Met een rubberen bootje vaart u over een snelstromende rivier tussen groene kloven door. Na dit spannende avontuur staat u een heerlijk lunch buffet te wachten. In de middag kunt u op eigen gelegenheid het dorpje gaan bezoeken met zijn vele musea, de markt, leuke winkeltjes en koffiebarretjes.  

 

Dag 9 Ubud

Vandaag begint u de dag met een bezoek aan de lokale markt. Het lekkerste fruit, biologische groente en allerhande specerijen, het is er allemaal te krijgen. U gaat boodschappen doen voor uw kookcursus. Na het bezoek aan de markt gaat u aan de slag en leert u hoe u een heerlijke traditionele maaltijd klaarmaakt. In de middag kunt u ten noorden van Ubud gaan quad rijden. U maakt een enerverende rit door rijstvelden, over modderpaadjes, door bossen en kleine dorpjes. Tevens kunt u de schilderachtige rijstterrassen van Tegallalang bezoeken en hier eventueel een mooie wandeling maken. 

 

Dag 10 Ubud-Gili Air

In de ochtend wordt u naar de haven gebracht en stapt u op de boot naar de Gili eilanden. De Gili eilanden zijn 3 idyllische eilandjes voor de kust van Lombok gelegen. Gili Air ligt het dichtst bij de wal en is wat rustiger dan het bekendste Gili Trawangan. Wanneer u van wat meer reuring houdt is het natuurlijk ook mogelijk om op Gili Trawangan te verblijven. Bij aankomst op het eiland kunt u met paard en wagen naar uw hotelletje gebracht worden (paard en wagen dient u zelf ter plekke te regelen).

Zeeschildpad op zoek naar voedsel voor de kust van de Gili eilanden Lombok

Dag 11-12 Gili Air

Deze dagen kunt u genieten van zon, zee en strand. De Gili eilanden zijn echte paradijsjes met witte stranden en turquoise blauw water. Op de eilanden is er geen gemotoriseerd verkeer, u kunt zich enkel te voet, met de fiets of met paard en wagen voortbewegen. Het is hier natuurlijk de moeite waard om de kleurrijke onderwaterwereld te verkennen. Vanaf het eiland kunt u op diverse plekken prima snorkelen en duiken. Vooral in de ochtend is de kans vrij groot dat u diverse zeeschildpadden zult tegenkomen. Daarnaast kunt u met een zogenaamde glass bottom boot een uitstapje maken en nog meer van de mooie onderwaterwereld verkennen en eventueel de andere Gili eilanden bezoeken.  

 

Dag 13 Gili Air-Nusa Lembongan

Vandaag reist u met de boot naar het eilandje Nusa Lembongan. Bij aankomst op het eiland wordt u naar uw hotel gebracht.

 

Dag 14 Nusa Lembongan

Vandaag raden we aan een scooter te huren en een rondje rond het eiland Lembongan te maken (de wegen zijn vrij rustig waardoor het rijden met een scooter vrij goed te doen is). Onderweg komt u de mooiste strandjes tegen, maar ook spannende kliffen, zeewierplantages en mangrovebossen. We raden ook zeker aan om het ernaast gelegen eilandje Nusa Ceningan te bezoeken. Middels de bekende yellow bridge bereikt u dit eilandje. Op Nusa Ceningan vindt u vlak na aankomst vele hippe strandtentjes die pal aan het ondiepe prachtig gekleurde water zijn gelegen en uitkijken op Lembongan. Op dit eilandje moet u zeker een bezoek brengen aan de indrukwekkende Blue Lagoon, een rotsige baai met bijna onwerkelijk turkoois blauw water. Dichtbij de blue lagoon kunt u tevens met een flying fox naar beneden razen over een nabij gelegen baai, een spannend cliff jump maken en golf surfen. Ook is het mogelijk om een leuke boottocht te maken naar Nusa Penida, waar u kunt snorkelen met manta roggen!

 

Dag 15 Nusa Lembongan-Sanur

Vandaag reist u weer terug naar de vaste wal van Bali. De boot komt aan op Bali net ten noorden van Sanur. In Sanur zult u uw laatste dagen doorbrengen. In de middag kunt u eventueel een spannende tocht door een verborgen kloof, iets ten noorden van Sanur (op 30 a 40 minuten rijden), maken. U klimt over rotsen, baant zich een weg door het water en geniet van het indrukkende landschap. Na de tocht door de kloof kunt u de markt van Sukawati bezoeken en een nabij gelegen waterval.

 

Dag 16 Sanur

Vandaag kunt u uitrusten aan het strand van Sanur of een bezoek brengen aan Denpasar, de hoofdstad van Bali. Of u kunt ervoor kiezen om de Bukit te bezoeken, het meest zuidelijke punt van Bali, waar u vele mooie tussen de rotsen gelegen stranden vindt.  

 

Dag 17Vertrek uit Bali

U wordt weer teruggebracht naar de luchthaven. Uw reis zit er helaas op. We hopen dat u heeft kunnen genieten van de prachtige eilanden en hopen dat u nog eens een keer terug zult keren.

 

Dag 18 Aankomst, terug thuis

Na een lange reis bent u weer terug thuis en kunt u nagenieten van al het moois wat u heeft beleefd.

 

Tijdens de rondreis zult u voornamelijk verblijven in door ons persoonlijk geselecteerde kleinschalige 3-sterren hotels. Mocht u een ander hotel of een andere route op het oog hebben kunnen we de reis natuurlijk naar wens aanpassen.

Beji Guwang hidden canyon op Bali
Inbegrepen in de pakketprijs:
 • Internationale vluchten met een gerenommeerde maatschappij
 • Overnachtingen in sfeervolle kleinschalige hotels incl. ontbijt
 • Airconditioned privé auto en chauffeur vanaf dag 4 t/m 9
 • Boottocht Lovina
 • Raften incl. gids en lunch nabij Ubud
 • Kookcursus Ubud
 • Boottransfers naar en van Gili Air en Nusa Lembongan
 • Reserveringskosten