molukken

Lombok behoort tot de kleine Sunda eilanden en is gelegen in de Indische Oceaan ten oosten van Bali en ten westen van Sumbawa. Dit eiland wordt ook wel het land van de duizend moskeeën genoemd. Het eiland beschikt over hoge bergketens die doorlopen tot aan de zee, prachtige rijstterrassen, indrukwekkende watervallen en paradijselijke stranden.

Uitgestrekte landschappen en bijzondere bevolking

Het binnenland met onder andere de indrukwekkende Mount Rinjani is prachtig. De weg die in haarspeldbochten rondom de vulkaan slingert is in de Nederlandse tijd aangelegd. Op de uitgestrekte vlakke gebieden rondom de kust worden onder andere koffie, katoen, tabak, kaneel, vanille en rijst verbouwd. Lombok ligt op de grens van het Aziatische- en Australische ecosysteem, dit wordt de zogenaamde Wallecelijn genoemd. Hierdoor kent Lombok een grote diversiteit aan dieren zoals wilde runderen, apen, diverse hertensoorten (met onder andere het bijzondere muntjakhert) en veel vogels zoals de Australische kuifkaketoe. Daarnaast kent Lombok prachtige stranden en bounty eilandjes waar het heerlijk toeven is. Lombok is authentieker en minder toeristisch dan Bali en prima aan te doen als bestemming op zichzelf maar ook zeker in combinatie met een van de andere mooie eilanden van Indonesië. 

In Voorbeeldreizen Lombok laten wij u onze mooiste rondreizen naar Lombok zien. Dit zijn rondreizen die we aanraden. Er zijn echter tal van andere leuke mogelijkheden op Lombok. Deze rondreizen zijn daarom voorbeelden en zijn  geheel op maat aan te passen.


Verken de fascinerende binnenlanden en relax op heerlijke bounty stranden!


de rijke geschiedenis van de specerijen

Op Lombok is het grootste gedeelte van de bevolking Sasak. In vergelijking met de Balinezen hebben deze mensen een iets donkerdere huidskleur. Oorspronkelijk komen de Sasak vanuit Birma en India. Belangrijke producten voor de lokale mensen zijn bananen, tabak, koffie, teakhout, palmbomen, bamboe en rijst. Met name Tabak, koffie en rijst zijn belangrijke exportproducten. Ook het toerisme is in de loop der jaren een belangrijke bron van inkomsten geworden. De Sasak hebben een rijke dans cultuur en voor elke gebeurtenis is er een aparte dans. De goedlachse bevolking vertelt u maar wat graag  over hun tradities en gewoonten. Tijdens uw rondreis over Lombok kunt u diverse dorpjes aandoen om kennis te maken met deze altijd vriendelijke mensen, een ervaring die u niet snel vergeet!


diversiteit van de molukken

Lombok beschikt over prachtige landschappen met groene rijstvelden en hoge bergketens als achtergrond, waaronder de op twee na hoogste vulkaan van Indonesië; Gunung Rinjani (3.726 meter). Wanneer u van een uitdaging houdt is het beklimmen van de vulkaan iets voor u, een pittige maar unieke ervaring! Lombok is ten opzichte van Bali rustiger en de landschappen zijn uitgestrekter, waardoor u er prachtige wandelingen kunt maken maar ook op zoek kunt gaan naar indrukwekkende watervallen. Tijdens uw wandelingen kunt u kennis maken met de vriendelijke bevolking. Ook is het een aanrader om een kijkje te nemen bij de traditionele ambachten die door de lokale mensen worden beoefend. De tijd op Lombok lijkt soms stil te hebben gestaan wat een verblijf op dit eiland extra bijzonder maakt.


onontdekte paradijsjes

Lombok biedt tal van heerlijke relax mogelijkheden. Zoals het mooie strand bij Senggigi dat langs twee baaien loopt en door een koraalrif gescheiden wordt van de oceaan. In deze omgeving vindt u diverse gezellige barretjes, restaurantjes en winkeltjes. De welbekende Gili eilanden met hun witte zandstranden, azuurblauwe zee en koraalriffen met een grote verscheidenheid aan onderwaterdieren, zijn een bezoek ook zeker waard. Voor de noordwestkust van Lombok liggen de meest bekende bounty eilandjes; Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. De minder bekende Gili eilandjes zoals Gili Asahan, Gili Gede en Gili Nanggu bevinden zich voor de zuidwestkust van Lombok. Ook de landtong Sekotong in het zuidwesten en de badplaats Kuta in het zuiden van het eiland zijn voorzien van mooie stranden.