Indonesië

Indonesië wordt terecht ook wel de Gordel van Smaragd genoemd. Deze grootste archipel ter wereld telt meer dan 13.000 grote en kleine eilanden. Elk eiland heeft zijn eigen karakter en allure. De natuur is op ieder eiland anders: u vindt er imposante vulkanen, uitgestrekte oerwouden, adembenemende rijstterrassen en kleurrijke koralen. Naast de afwisselende natuur heeft Indonesië ook veel te bieden qua cultuur. Elk eiland kent ook hierin een grote verscheidenheid: denk aan de kleurrijke Hindoeïstische Balinese cultuur, de indrukwekkende bouwwerken op Java zoals de Borobudur en Prambanan tempel en de bijzondere Batak en Toraja cultuur.

Droombestemming bij uitstek

De meest bekende eilanden van Indonesië zijn Bali, Java en Sumatra. Daarnaast krijgen Sulawesi, Lombok en de Kleine Sunda eilanden langzaamaan ook meer bekendheid. Deze eilanden doen dan ook zeker niet onder aan de bekendste drie. Kortom, Indonesië is absoluut een bezoek waard en daarom een droombestemming bij uitstek!

 Indonesië is ontzettend divers, elk eiland heeft iets anders te bieden!


Hindoe tempel bij Uluwatu op de Bukit Bali

BALI is een droombestemming bij uitstek; tropische stranden, wonderschone rijstterrassen, mysterieuze vulkanen en natuurlijk de fascinerende Balinese Hindoe cultuur, u vindt het er allemaal! Bali is daarom niet voor niks het meest bezochte eiland van Indonesië. Ondanks dat het zoveel wordt bezocht kent het nog tal van plaatsen die nog ongerept zijn. Mimpi Reizen laat u graag kennis maken met zowel het bekende als minder bekende Bali.


Rijstvelden op Java Indonesie

JAVA is het belangrijkste en dichtstbevolkte eiland van Indonesië. Naast de bekende bezienswaardigheden zoals de Borobudur tempel en Bromo vulkaan heeft Java vele andere, minder bezochte, prachtige plekken. Denk bijvoorbeeld aan de vele (thee)plantages, het mystieke Dieng plateau, de talloze (andere) vulkanen en tempels en de ongerepte stranden.  Daarnaast is het leuk om een mooie treinreis te maken.


Mama orang utan met baby op Sumatra

SUMATRA is met name bekend vanwege de jungle. In het Gunung Leuser National Park kunt u kennismaken met de bijzondere orang-oetans en de Sumatraanse olifant, een onvergetelijke ervaring! Naast veel groen heeft Sumatra ook een interessante cultuur. De Batakkers met hun zadelvormige huizen bij het Tobameer en de Minangkabauers met hun buffelhoornvormige huizen in het midden van Sumatra


Boottocht bij Rammang Rammang op Sulawesi

SULAWESI is een nog vrij ongerepte bestemming met de indrukwekkende Toraja cultuur, met hun bijzondere begrafenisrituelen. Daarnaast kent Sulawesi vele eilandjes waar u naar hartenlust kunt duiken en snorkelen. U vindt de mooiste eilandjes in het noorden en zuidoosten. Daarnaast kunt u er het vertederende spookdiertje aanschouwen in een van de boeiende nationale parken.   


Strand met gekleurde bootjes van de Gili eilanden

LOMBOK is een uitstekende droombestemming wanneer u van rust, authentieke dorpjes en paradijselijke stranden houdt. U kunt hier mooie fietstochten maken langs rijstvelden en kleine dorpjes, een spannende wandeling naar de Rinjani vulkaan maken, genieten van hagelwitte stranden op een van de talloze eilandjes voor de kust of kennismaken met de oorspronkelijke Sasak cultuur met hun authentieke dorpjes en vele bijzondere tradities.


Turkuoise gekleurde meer van de Kelimutu vulkaan

KLEINE SUNDA EILANDEN kenmerken zich door de vele verschillende etnische stammen en de afwisselende natuur. Eeuwenoude dorpjes, imposante vulkanen, mooie rijstterrassen, een indrukwekkende onderwaterwereld en natuurlijk de Komodo varanen, u kunt het er allemaal tegenkomen! De Kleine Sunda eilanden worden nog niet zoveel bezocht en hierdoor op veel plaatsen nog erg ongerept.


In Voorbeeldreizen Indonesië laten wij u onze mooiste rondreizen naar Indonesië zien. Dit zijn rondreizen die we aanraden. Er zijn echter tal van andere leuke mogelijkheden in Indonesië. Deze voorbeeldreizen zijn daarom geheel op maat aan te passen.