STOPOVERS

Tijdens uw vliegreis naar het mooie Indonesië, Maleisië of Sri Lanka is het natuurlijk mogelijk een stopover te maken in een indrukwekkende metropool, zoals Dubai, Singapore, Bangkok, Hong Kong of in de oliestaat Brunei (of een andere bestemming die enigszins op de route ligt). Het is natuurlijk prettig om de vlucht te kunnen onderbreken, maar het is daarnaast ook een belevenis om de sfeer in een van deze wereldsteden te proeven.  

Dubai, Singapore, Bangkok, Hong Kong of Brunei?

De keus van de stopover is uiteraard afhankelijk van de uiteindelijke bestemming en van de luchtvaartmaatschappij. Voor een vakantie naar Indonesië zijn alle genoemde stopovers doorgaans goed in te voegen. Een reis naar Maleisië is goed te combineren met een stopover in Dubai, Singapore, Bangkok of Brunei. Sri Lanka is het beste te combineren met Dubai, aangezien de andere stopovers een stuk verder naar het oosten liggen. Alle genoemde steden zijn erg de moeite waard. Singapore, Dubai en Hong Kong zijn modern, met indrukwekkend wolkenkrabbers, architectonische gebouwen en bijzondere licht- en watershows. Bangkok en Brunei zijn deels ook modern, maar hebben daarnaast ook een wat traditionelere sfeer. Bangkok met haar indrukwekkende Boeddhistische tempels en Brunei met haar elegante moskeeën.

 Een stopover is niet alleen een prettige onderbreking van de reis, maar ook een verrassende belevenis vanwege de verschillende sferen!


Dubai

Dubai, aan de Perzische golf en Arabische woestijn gelegen, is een stad die u absoluut een keer zou moeten bezoeken. Als ergens veel bijzondere bouwwerken staan, is het wel in deze exclusieve stad. Het bekendst zijn de Burj Khalifa, het hoogste gebouw van de wereld en het Burj al Arab hotel, gebouwd in de vorm van een Arabisch zeilschip. Daarnaast zijn de souks, gevuld met allerlei kruiden, zeker een bezoek waard. Tevens kunt u genieten van prachtige stranden en shoppen in één van de vele winkelcentra. Vergeet ook niet om een ontspannende boottocht te maken op de Dubai Creek, bekijk de traditionele moskeeën en wandel door de Marina haven met zicht op de immense gebouwen en luxe boten. Wilt u even wat anders,  ga dan met een 4-wheel drive op safari door de woestijn, waarbij u onder andere kunt zandsurfen en quad rijden. Dubai heeft het allemaal!


Singapore

Singapore is een fantastische tussenstop vanwege de vele indrukwekkende bouwwerken, prettige sfeer en properheid. Een Aziatische stad met westerse faciliteiten. U vindt er vele verschillende wijken, zoals de Chinese, de Indiase en de Arabische. In deze kleurrijke gedeeltes van de stad kunt u genieten van de lokale sfeer en kennis maken met de authentieke keuken in bijvoorbeeld een van de vele food courts. Voor gezelligheid in de avond is het leuk een bezoek te brengen aan Boat Quay of Clarke Quay, beiden langs de Singapore River gelegen. Ook is het in de avond de moeite waard een leuke boottocht te maken over de Singapore River of om een water- of lichtshow bij Marina Bay Sands en Gardens by the Bay bij te wonen. Vergeet ook vooral niet om een rondje te maken in het reuzenrad de Singapore Flyer, waarbij u geniet van een geweldig uitzicht over de stad. 


Bangkok

In het weelderige Bangkok vindt u prachtige paleizen. Het Grand Palace met hierin de Wat Phra Kaew (tempel van de smaragdgroene Boeddha) en de Wat Pho (tempel van de liggende Boeddha) mag u zeker niet missen. Maar ook de Wat Arun, die vooral prachtig te zien is vanaf de Chao Phraya rivier bij zonsondergang, is een absolute must-see. Daarnaast is het leuk om een bezoek te brengen aan een van de kleurrijke drijvende markten op een van de Khlongs (kleine kanalen die afkomstig zijn van de Chao Praya rivier) en om een fietstocht te maken door kleine straatjes en langs eetstalletjes. In de avond kunt u genieten van een heerlijke Aziatische maaltijd in het levendige Chinatown en naar hartenlust winkelen op de Chatuchak markt (alleen in het weekend) of op Khao San road. Ook is het leuk om een ritje door de stad te maken in een tuktuk. Kortom, genoeg te beleven!


Hong Kong

Hong Kong is een leuke afwisseling voor een vakantie naar Indonesië. Tijdens een stopover in deze indrukwekkende metropool kunt u genieten van de indrukwekkende wolkenkrabbers, Chinese (eet)cultuur, traditionele dukling zeilboten, boeddhistische tempels en de groene omgeving. De bekendste delen van Hong Kong zijn Hong Kong island en Kowloon. Hong Kong Island is met het zakendistrict het kloppende hart van Hong Kong. Tussen Kowloon en Hong Kong island vaart de Star Ferry. Wilt u genieten van het mooiste uitzicht van Hong Kong? Ga dan met de authentieke tram naar het hooggelegen The Peak. Vooral in de avond kunt u hier genieten van een spectaculair uitzicht tijdens de dagelijkse lichtshow. Ook de moeite waard zijn het grootse Tian Tan Boeddha beeld en het klooster van de Tienduizend Boeddha's (Sha Tin klooster). 


Brunei

U kunt prima een aantal dagen in het fascinerende oliestaatje Brunei vertoeven, er is genoeg te zien en te beleven! Tijdens een stadstour komt u meer te weten over de geschiedenis, tradities en gewoontes. Tevens bezoekt u de mooiste moskeeën die u ooit gezien heeft! Een andere bijzondere ervaring is een bezoek aan het watervillage met huizen op palen boven het water. Hier maakt u kennis met de lokale bevolking en kunt u samen het traditionele gerecht, Ambuyat, maken. Of wat dacht u van een tocht door de jungle van het Temburong National Park? Via een Canopy Walk hoog tussen de bomen geniet u van het uitzicht op de groene omgeving. Een andere aanrader is een boottocht waarbij u op zoek gaat naar de leuke neusaap, maar ook varanen, krokodillen en kleurrijke vogels. In de avond kunt u zelfs een diner cruise maken waarbij vuurvliegjes al twinkelend de bomen verlichten.