familiereis Afwisselend Sri Lanka

21-daagse rondreis

Ga met ons op familiereis naar het afwisselende Sri Lanka! Deze 21-daagse familiereis is geschikt voor families met kinderen van ongeveer 4 tot 18 jaar. Uiteraard kunt u deze reis ook als stel maken en is het mogelijk te reizen met kinderen jonger dan 4 jaar. Een leuke homestay, tropische stranden, stupa's, de leeuwenrots, belangrijke tempels, mooie hoogvlaktes, theeplantages en natuurlijk de vele nationale parken met talloze wilde dieren, u vindt het allemaal in deze afwisselende familiereis.

 
Dit is een familiereis die we aanbevelen. Er zijn uiteraard ook nog vele andere opties qua reisroute en excursies mogelijk voor families op Sri Lanka. Deze rondreis betreft dan ook een voorbeeld en is volledig aan te passen op uw persoonlijke wensen.

Kudde olifanten in het Kaudulla nationale park dichtbij Sigiriya

Prijs p.p. vanaf € 2.695,-- bij een deelname van 2 personen incl. vlucht

Prijs p.p. vanaf 2.495,-- bij een deelname van 4 personen incl. vlucht

Dag 1:   Vertrek naar Sri Lanka

Dag 2:   Aankomst Sri Lanka, Madampella

Dag 3:   Madampella

Dag 4:   Madampella-Trincomalee, Nilaveli

Dag 5:   Trincomalee, Nilaveli beach
Dag 6:   Trincomalee, Nilaveli beach
Dag 7:   Trincomalee, Nilaveli-Sigiriya
Dag 8:   Sigiriya
Dag 9:   Sigiriya
Dag 10: Sigiriya-Kandy
Dag 11: Kandy
Dag 12: Kandy-Nuwara Eliya
Dag 13: Nuwara Eliya
Dag 14: Nuwara Eliya-Ella
Dag 15: Ella-Udawalawe National Park
Dag 16: Udawalawe National Park
Dag 17: Udawalawe National Park-Tangalle
Dag 18: Tangalle
Dag 19: Tangalle
Dag 20: Tangalle, Vertrek uit Sri Lanka
Dag 21: Aankomst, terug thuis

Hoogtepunten Sri Lanka

 • Homestay met uitzicht op de rijstvelden
 • Witte strand en snorkelen bij Nilaveli beach
 • Stupa's en oude paleizen van Polonnaruwa
 • Leeuwenrots en Pidurangala rots in Sigiriya
 • Tempel van de tand van Boeddha in Kandy
 • Theeplantages van Nuwara Eliya
 • Indrukwekkende treinreis door de bergen van Nuwara Eliya naar Ella
 • Stijloplopende bergtoppen van Ella
 • Op safari op zoek naar wilde dieren in Udawalawe National park
 • Paradijselijke stranden van Tangalle en vestingstadje Galle

De 21-daagse familiereis Afwisselend Sri Lanka begint met een verblijf in een homestay niet al te ver van de luchthaven. U verblijft bij een gastvrije familie in het woonhuis of in een tent in de tuin. U kunt hier een fietstocht maken waarbij u diverse stops zult maken, onder andere bij een traditionele steenfabriek, een tempel en een familie waar sari's worden geweven. Tevens kunt u een kookworkshop en een kanotocht maken tijdens uw verblijf. Na deze leuke ervaring reist u naar het oosten van Sri Lanka, naar de strandbestemming Nilaveli beach, iets ten noorden van Trincomalee. Vooral in onze zomermaanden is het hier heerlijk toeven. U kunt hier genieten van een kalme azuurblauwe zee en witte stranden. Tevens is het leuk om het eilandje voor de kust te bezoeken, waar u goed kunt snorkelen en kunt genieten van een mooi strandje omringd door grote rotspartijen.


schoolkinderen in hun schooluniform tussen de theevelden

Na heerlijk uitgerust te hebben aan het strand reist u naar Sigiriya. Onderweg bezoekt u het plaatsje Polonnaruwa. Hier vindt u vele oude tempels, boeddha's en andere bouwwerken. U kunt de oude stad bezoeken met uw auto en chauffeur of al fietsend. In Sigiriya bezoekt u natuurlijk de bekende leeuwenrots, waar u tijdens de klim prachtige muurschilderingen kunt aanschouwen en op de top de overblijfselen van een oud paleis en natuurlijk het mooie uitzicht over de omgeving. Verder kunt u vanuit Sigiriya een nabij gelegen nationaal park bezoeken, waar u onder andere, grote kuddes olifanten zult zien. Tevens kunt u een zogenaamde village tour maken, waarbij u gebruik zult maken van verschillende types lokaal vervoer (tuktuk, ossenkar en boot) en een bezoek zult brengen aan een traditioneel huis, waar u een traditionele maaltijd kunt nuttigen of een lokale snack. 


Oude tempel in Polonarruwa in Sri Lanka

Na Sigiriya gaat u op weg naar Kandy. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de grottentempel van Dambulla. In deze indrukwekkende grottentempel kunt u vele rijkgekleurde muurschilderingen en boeddha beelden zien. Daarnaast kunt u onderweg een kruidentuin bezoeken, waar u de vele specerijen die worden verbouwd in Sri Lanka kunt aanschouwen. Kandy is een belangrijke stad in Sri Lanka, die door vele gelovigen over de hele wereld wordt bezocht vanwege de tempel van de tand van Boeddha. Daarnaast is het een prettige stad, mooi tussen de bergen in gelegen en met een groot meer middenin de stad. Tevens heeft het een prachtige botanische tuin. Na Kandy rijdt u verder de bergen in naar Nuwara Eliya, een stadje omringd door theeplantages en nog vele koloniale gebouwen. U bezoekt hier een theefabriek, waar u natuurlijk ook de thee zult proeven.


Zonsondergang met prachtige kleurschakering in Tangalle

Vanuit Nuwara Eliya kunt u eventueel een mooie wandeling maken over de Horton plains, waar u kunt genieten van de schitterende vergezichten bij het zogenaamde Worlds End. Vanuit Nuwara Eliya reist u per trein naar Ella, een fantastische route door de bergen en tussen theeplatages door. Ella is een klein stadje spectaculair tussen de stijloplopende bergen in gelegen. U maakt hier een wandeling naar Little Adams peak, een mooie wandeling tussen theeplantages door naar een uitzichtpunt. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan een waterval en de Nine Arches bridge. Vervolgens reist u verder naar een plaatsje dichtbij het Udawalawe National Park. Vanuit hier kunt u Udawalawe bezoeken, maar eventueel ook het Yala National Park. In deze parken leven o.a. olifanten, luipaarden, krokodillen, herten, buffels, varanen en vele vogels.  


U sluit uw reis af aan de zuidkust van Sri Lanka. hier kunt u heerlijk genieten van zon, zee en tropische stranden. Tevens kunt u het vestingplaatsje Galle bezoeken. Dit plaatsje staat op de wereld erfgoed lijst  en is absoluut de moeite waard. U vindt er vele koloniale huisjes en de bekende vuurtoren. Het is leuk om een wandeling te maken door de mooie straatjes en over de vestingwal  of al fietsend het plaatsje te bezoeken. Tevens kunt u vanuit uw strandbestemming middels een boottocht walvissen spotten of een strand bezoeken waar schildpadden hun eieren leggen. Kortom, een mooie plek om deze afwisselende reis af te sluiten! 


Indrukwekkende uitzichtpunt Worlds End in de Horton Plains Sri Lanka
Goudgele stranden van Mirissa aan de zuidkust van Sri Lanka


programma VAN dag tot dag

Dag 1 Vertrek naar Sri Lanka

U reist met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Sri Lanka.

 

Dag 2 Aankomst Sri Lanka (Colombo)

Bij aankomst in Colombo wordt u opgewacht door een chauffeur en naar een homestay in het plaatsje Madampella op 15 kilometer rijden van de luchthaven gelegen gebracht. Tijdens de gehele reis zult u begeleid worden door een auto of busje en chauffeur. U verblijft in de homestay bij een gastvrije familie in het woonhuis of in een tent in de tuin uitkijkend op de rijstvelden.

 

Dag 3 Madampella

Vandaag gaat u in de ochtend een fietstocht maken. U zult onderweg een traditionele steenfabriek bezoeken, een tempel, een familie waar sari's worden geweven en een kleine houtsnijwerkplaats. Vervolgens kunt u meehelpen met het maken van een authentieke Sri Lankaanse curry, die u als lunch of diner kunt oppeuzelen. Daarnaast kunt u eventueel een leuke kanotocht maken op een nabij gelegen rivier. Het is een vrij rustige rivier met af en toe een kleine stroomversnelling. In de middag kunt u natuurlijk ook genieten van het aangename zwembad.

 

Dag 4 Madampella-Trincomalee

U rijdt vandaag in ongeveer 5 uur naar de oostkust van Sri Lanka. U kunt ervoor kiezen via Anuradhapura te rijden en de oude stad te bezoeken met zijn vele stupa's, eeuwenoude bouwwerken en mystieke maanstenen. Bij aankomst in Nilaveli beach, iets ten noorden van Trincomalee, kunt u genieten van zon, zee en strand. 

 

Dag 5 Trincomalee  

De komende dagen kunt u genieten van de prachtig witte stranden en azuurblauwe zee. U kunt iets te noorden van Nilaveli beach Pigeon Island bezoeken, waar u goed kunt snorkelen, genieten van het strand omringd door grote rotspartijen en genieten van mooie uitzichten vanaf de top van het eiland. 

Prachtige strand van de oost kust van Sri Lanka

Dag 6 Trincomalee

Vandaag kunt u de Koneswaram tempel bezoeken in Trincomalee. Deze kleurrijke Hindu tempel ligt bovenop een berg uitkijkend op zee. U kunt ervoor kiezen grotendeels naar boven gebracht te worden door de chauffeur of u kunt zelf vanaf de ingang van een fort naar boven lopen. De rest van de dag kunt u genieten van het mooie strand.

 

Dag 7 Trincomalee-Sigiriya

U rijdt vandaag richting Sigiriya. Onderweg bezoekt u de oude stad van Polonnaruwa. Hier bezoekt u al fietsend de vele oude paleizen, stupa's, Boeddhabeelden en andere bouwwerken. Mocht u niet willen fietsen kunt u de oude stad ook met uw auto en chauffeur bezoeken. In Polonnaruwa kunt u tevens heerlijk lunchen in een traditioneel uit klei vervaardigd huis (Gami Gedara). De lunch bestaat uit lokale rijst met allerhande heerlijke kleine groente- vis- of vleesgerechtjes en roti. Vervolgens rijdt u naar Sigiriya.  

 

Dag 8 Sigiriya

Vandaag gaat u de Sigiriya rots (of ook wel Leeuwenrots genoemd) beklimmen. De rots kunt u het beste beklimmen in de ochtend of in de namiddag vanwege de warmte. Onderweg komt u langs prachtige eeuwenoude rotsschilderingen. Het is een mysterie hoe de schilderingen destijds zijn gemaakt, omdat ze tegen een steil oplopende rots zijn geschilderd. Op de top van de rots zijn overblijfselen van een paleis terug te vinden. Ook hiervan is het een raadsel hoe ze dit destijds hebben kunnen bouwen. Voor sportievelingen is het daarnaast ook mogelijk om een nabij gelegen rots te beklimmen, de Pidurangala rots. De klim naar deze rots is wat zwaarder. Het uitzicht daarentegen is zeker niet minder mooi. U kijkt namelijk uit op de Sigiriya rock! Daarnaast is de entree voor deze rots vele malen lager dan de Sigiriya rock en zult u een van de weinigen zijn op de top (in tegenstelling tot de Sigiriya rock). 

 

Dag 9 Sigiriya

In de ochtend maakt u een zogenaamde village tour bij het plaatsje Hiriwaduna. U maakt kennis met verschillende soorten lokaal vervoer en bezoekt een traditioneel huis. U begint de tour met een ritje in een tuktuk, het vervoermiddel bij uitstek in Sri Lanka! Vervolgens gaat u verder met een ossenkar en wandelt u een stukje. Tot slot stapt u op een authentiek bootje en wordt u hiermee tot aan een lokale huis gebracht. Hier wordt onder andere een vlechtdemonstratie gegeven en kunt u helpen met het maken van traditionele roti, een soort pannenkoekje gemaakt van rijstmeel en kokos. Na de demonstratie, smikkelt u de roti op samen met een lokale kokossambal (dit gerechtje wordt ook wel Pol roti Sambol genoemd). Eventueel kunt u daarnaast ook een lokale lunch nuttigen met wederom de diverse kleine groente- vis- of vleesgerechtjes. In de middag maakt u een jeep safari door het Minneriya of Kaudulla National Park. Grote kuddes olifanten komen hier samen om te drinken van het meer of de waterplassen. Hele families zult u hier aantreffen, grote olifanten, maar natuurlijk ook de schattige kleine olifantjes. Het is fantastisch om dit te zien en daarom zeker een 'must see'! 

 

Dag 10 Sigiriya-Kandy

U rijdt vandaag naar Kandy. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de grottentempels van Dambulla. Na een wandeling middels een vrij steile trap naar boven komt u bij de grottentempels. Het complex bestaat uit meerdere grottentempels, allen met rijkgekleurde muurschilderingen en Boeddha beelden. Deze grottentempels zijn zeker een bezoek waard! Daarnaast kunt u een stop maken bij een kruitentuin, waar u uitleg krijgt over allerhande specerijen en ziet hoe deze groeien.  

Tuktuk en thee velden in Nuwara Eliya Sri Lanka

Dag 11 Kandy

Kandy is een beroemde stad voor gelovigen. Boeddhisten over de hele wereld bezoeken de 'Tempel van de tand' van Boeddha. U zult vandaag deze tempel gaan bezoeken en zult zien dat dit een bijzonder religieuze plek is. De tempel is van binnen prachtig versierd. De tempel ligt aan een mooi meer en tegenover het koloniale Queens hotel, waar u eventueel terecht kunt voor een high tea. Vervolgens kunt u een bezoek brengen aan het Pinnawalu olifanten opvang centrum of aan de mooie botanische tuin van Kandy. Deze tuin is gebouwd in Engelse stijl en goed onderhouden. U vindt er ook een grote collectie orchideeën. Eventueel kunt u deze tuin ook de volgende ochtend bezoeken. 

 

Dag 12 Kandy-Nuwara Eliya

Vandaag rijdt u verder de bergen in naar Nuwara Eliya. Nuwara Eliya is een stadje omringd door theeplantages. Een bezoek aan een theefabriek en plantage mag daarom zeker niet aan een bezoek aan Nuwara Eliya ontbreken. U kunt vandaag of de volgende dag een bezoek brengen aan een theefabriek. Tevens vindt u in Nuwara Eliya diverse gebouwen gebouwd in Engelse stijl. Vanwege de bouwstijl, het klimaat en de thee waant u zich in Engeland. Het is de moeite waard om een kleine stadstour te maken langs de verschillende Engelse gebouwen. 

 

Dag 13 Nuwara Eliya

Vandaag bezoekt u een theefabriek en plantage. Het is interessant om te zien hoe theeblaadjes worden verwerkt tot de thee zoals wij het kennen. Ondanks dat Sri Lanka niet zo groot is, is het een van de grootste thee exporteurs ter wereld. Tevens kunt u een mooie wandeling maken over de Horton Plains op ongeveer een uurtje rijden van Nuwara Eliya. U kunt hier een rondwandeling maken waarbij u langs het uitzichtpunt Worlds End komt (eerst mini Worlds End en vervolgens het 'echte' Worlds End) en een mooie waterval (Baker's falls). Vanaf Worlds End heeft u een weids uitzicht over de omgeving, terwijl u op een rotsformatie staat op ruim 2.000 meter hoogte.

 

Dag 14 Nuwara Eliya-Ella

Vandaag stapt u op de trein naar Ella (eventueel kunt u alvorens in de ochtend Horton Plains bezoeken). Deze treinreis zal een onvergetelijke ervaring zijn. U kunt onderweg genieten van de prachtige natuur met talloze theeplantages, groene bergen, kabbelende riviertjes, spannende tunnels en de vriendelijke bevolking. Daarnaast is het een leuke ervaring om in Azië per trein te reizen, vooral omdat alle ramen en deuren meestal wagenwijd openstaan en u kunt genieten van de frisse berglucht. Bij aankomst in Ella kunt u genieten van de spectaculaire natuur met de vele hoog oprijzende bergen.      

 

Dag 15 Ella-Udawalawe National Park

In de ochtend maakt u een wandeling tussen de theeplantages door naar Little Adams peak. In iets minder dan een uur lopen staat u op de top en geniet u van het mooie weidse uitzicht. Bij terugkomst reist u naar het Udawalawe National Park. Onderweg kunt u nog een stop maken bij een mooie waterval en de Nine Arches bridge.  

 

Dag 16 Udawalawe National Park

Het Udawalawe National Park is een uitgestrekt park waar u vele wilde dieren kunt spotten. Zo heeft u kans grote kuddes olifanten te zien, maar ook buffels, krokodillen, grote hagedissen, apen en vele soorten vogels. Het Udawalawe National Park is minder bekend dan het Yala National Park en hierdoor prettiger om te bezoeken. In het Yala National Park is de kans echter iets groter om luipaarden te spotten, al blijft ook in het Yala National Park de kans vrij klein dat u deze machtige dieren te zien krijgt. U kunt ervoor kiezen in de ochtend of in de namiddag een safari te maken. Tevens zou u vanuit Udawalawe ook het Yala National Park kunnen bezoeken. Een andere bijzondere plek in deze regio is het olifanten weeshuis (Elephant Transit Home), waar gewonde en verstoten olifanten worden opgevangen. Tijdens de voedertijd (2 of 3 vaste tijden per dag) is het leuk om deze mooie dieren van vrij dichtbij te aanschouwen. 

Iconische vuurtoren van het vestingstadje Galle op zuid Sri Lanka

Dag 17 Udawalawe National Park-Tangalle

Vandaag rijdt u naar de zuidkust waar u uw reis afsluit met een aantal dagen heerlijk aan zee. Voordat u naar uw accommodatie rijdt kunt u de Hummanaya blow holes bezoeken, waar het zeewater langs rotsen hoog de lucht in wordt 'geblazen'. Hierna rijdt u verder naar uw hotel wat mooi aan een tropisch strandje ligt nabij het plaatsje Tangalle.

 

Dag 18-19 Tangalle

Deze laatste dagen van uw reis kunt u heerlijk genieten van zon, zee en strand. U verblijft in een leuke accommodatie direct aan zee aan een soort van privé strandje (het is niet privé, maar wordt vrijwel alleen door hotelgasten gebruikt). Een goudgeel strand aan een turkoois blauwe zee omringd door palmbomen, een heerlijke plek om lekker bij te komen van alle indrukken. Vanuit Tangalle kunt u uiteraard ook nog het een en ander ondernemen, zo kunt u vroeg in de ochtend walvissen spotten met een bootje vanuit het plaatsje Mirissa of juist laat in de avond op zoek gaan naar schildpadden die hun eieren leggen op een nabij gelegen strand (Rekawa beach). Het kan soms even duren, maar wanneer u deze indrukwekkende dieren ziet maakt dit alles goed. Het is erg bijzonder om deze grote prehistorische dieren aan het werk te zien (eerst graven ze een kuil, waar ze vervolgens tientallen, soms wel honderden, eieren in leggen). Verder is een bezoek aan het vestingstadje Galle absoluut de moeite waard. Eventueel zou u dit onderweg naar de luchthaven kunnen bezoeken (het is ongeveer 2 uur rijden naar Galle en vervolgens nog eens 2 uur naar de luchthaven). U vindt er vele koloniale huisjes en de bekende vuurtoren. Het is leuk om een wandeling te maken door de mooie straatjes en over de vestingwal of al fietsend het plaatsje te bezoeken.

 

Dag 20 Vertrek uit Sri Lanka

U wordt naar de luchthaven van Colombo gebracht. Uw reis zit erop. Hopelijk heeft u genoten van uw rondreis over dit afwisselende eiland.

 

Dag 21 Aankomst, terug thuis

Na een lange reis bent u weer terug thuis en kunt u nagenieten van al het moois u heeft beleefd.

 

Tijdens de rondreis zult u voornamelijk verblijven in door ons persoonlijk geselecteerde kleinschalige 3-sterren hotels. Mocht u een ander hotel of een andere route op het oog hebben kunnen we de reis natuurlijk naar wens aanpassen.

Lokale varende man in Sri Lanka dichtbij Sigiriya

Inbegrepen in de pakketprijs:

 • Internationale vluchten met een gerenommeerde maatschappij
 • Overnachtingen in sfeervolle kleinschalige hotels incl. halfpension m.u.v. verblijf in Nilaveli beach en Ella (gebaseerd op logies en ontbijt)
 • Airconditioned privé auto of busje en chauffeur gedurende uw gehele verblijf in Sri Lanka
 • Fietstour Madampella
 • Fietstour Polonnaruwa incl. entreegeld
 • Village tour Hiriwaduna incl. snack of lunch
 • Jeep safari Minneriya of Kaudulla National Park
 • Bezoek aan theefabriek
 • Jeep safari Udawalawe National Park
 • Reserveringskosten