Rondreis Hoogtepunten Sri Lanka

16-daagse reis

Tijdens deze gevarieerde reis door Sri Lanka bezoekt u de hoogtepunten van deze parel van de Indische oceaan. U begint en eindigt de reis dichtbij de luchthaven zodat u de reis rustig begint en afsluit. Tussendoor verblijft u aan het strand van de zuid- en oostkust, gaat u op safari, verblijft u in de bergen, maakt u een mooie treinreis, bezoekt u theeplantages en diverse oude steden met indrukwekkende stupa's en paleizen. Met deze reis krijgt u, in ruim 2 weken tijd, een goede indruk van de belangrijkste bezienswaardigheden van Sri Lanka. 

 

Dit is een rondreis die we aanbevelen. Er zijn nog tal van andere leuke mogelijkheden op Sri Lanka. Deze rondreis is daarom een voorbeeld en is geheel op maat aan te passen.

Stupa in Anuradhapura op Sri Lanka

Prijs p.p. vanaf € 2.395,-- bij een deelname van 2 personen incl. vlucht

Prijs p.p. vanaf 2.245,-- bij een deelname van 4 personen incl. vlucht

Dag 1:   Vertrek naar Sri Lanka

Dag 2:   Aankomst Sri Lanka, Colombo

Dag 3:   Colombo-Galle-Mirissa

Dag 4:   Mirissa

Dag 5:   Mirissa-Yala National Park
Dag 6:   Yala National Park-Ella
Dag 7:   Ella
Dag 8:   Ella-Nuwara Eliya
Dag 9:   Nuwara Eliya-Kandy
Dag 10: Kandy-Sigiriya
Dag 11: Sigiriya
Dag 12: Sigiriya-Trincomalee, Nilaveli
Dag 13: Trincomalee, Nilaveli beach
Dag 14: Nilaveli-Anuradhapura-Negombo
Dag 15: Negombo, Vertrek uit Sri Lanka
Dag 16: Aankomst, terug thuis

Hoogtepunten Sri Lanka

 • Bruisende stad Colombo
 • Vestingstadje Galle en paradijselijke stranden van Mirissa
 • Luipaarden en olifanten spotten in Yala National Park
 • Stijloplopende bergen van Ella
 • Indrukwekkende treinreis door de bergen van Ella naar Nuwara Eliya
 • Theeplantages van Nuwara Eliya
 • Tempel van de tand van Boeddha in Kandy
 • Leeuwenrots en rotsschilderingen in Sigiriya
 • Stupa's en oude paleizen van Polonnaruwa
 • Witte strand van Nilaveli beach

De 16-daagse rondreis Sri Lanka begint in het bruisende Colombo. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw hotel in de stad gebracht. In de namiddag en avond kunt u genieten van het stadsleven. De volgende ochtend begint u aan uw rondreis langs de hoogtepunten van Sri Lanka. U rijdt met uw auto en chauffeur naar het zuiden van het eiland en bezoekt het vestingstadje Galle. In Galle vindt u vele koloniale huisjes en de bekende vuurtoren. Het is leuk om een wandeling te maken door de mooie straatjes en over de vestingwal  of al fietsend het plaatsje te bezoeken. Vervolgens rijdt u door naar het gezellige strandplaatsje Mirissa, waar u de komende nachten zult verblijven. Vanuit Mirissa kunt u middels een boottocht walvissen spotten of een strand bezoeken waar schildpadden hun eieren leggen. Tevens is het mogelijk om te golfsurfen in deze regio. Daarnaast kunt u een mooie fietstocht maken door de groene binnenlanden langs theevelden en kleine dorpjes. Na uw verblijf aan het strand reist u naar het Yala National Park. 


Adelaar in het Yala nationale park Sri Lanka

In het Yala National Park kunt u een spannende safari maken op zoek naar o.a. olifanten, luipaarden, krokodillen, herten, buffels, varanen en vele vogels. Tijdens uw verblijf in Yala verblijft u in een tentenkamp, een leuke ervaring voor een nacht! Na Yala reist u door naar  het bergplaatsje Ella. Vanuit Ella kunt u mooie wandelingen maken door de bergen en tussen theeplantages, een waterval bezoeken en een bezoek brengen aan de Nine Arches bridge, een bekende spoorbrug. Vanuit Ella reist u vervolgens per trein naar Nuwara Eliya. Tijdens deze schitterende treinreis kunt u genieten van het mooie landschap van bergen, kabbelende riviertjes en theeplantages. In Nuwara Eliya kunt u nog echt de Engelse koloniale sfeer proeven. U vindt er verschillende in Engelse stijl gebouwde gebouwen en vele theeplantages. Na Nuwara Eliya reist u verder naar Kandy.


Schooljongens onderweg naar school in Sri Lanka

Kandy is een belangrijke stad in Sri Lanka, die door vele gelovigen over de hele wereld wordt bezocht vanwege de tempel van de tand van Boeddha. Daarnaast is het een prettige stad, mooi tussen de bergen in gelegen en met een groot meer middenin de stad. Tevens heeft het een prachtige botanische tuin. Na Kandy gaat u op weg naar Sigiriya. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan een kruidentuin, waar u de vele specerijen die worden verbouwd in Sri Lanka kunt aanschouwen. Daarnaast is het de moeite waard om een bezoek brengen aan de grottentempel van Dambulla. In deze indrukwekkende grottentempel kunt u vele rijkgekleurde muurschilderingen en boeddha beelden zien. In Sigiriya bezoekt u natuurlijk de bekende leeuwenrots, met prachtige muurschilderingen en op de top de overblijfselen van een oud paleis en natuurlijk het mooie uitzicht. 


Verder kunt u vanuit Sigiriya een nabij gelegen nationaal park bezoeken, waar u onder andere, grote kuddes olifanten zult zien. Vervolgens gaat u op weg naar Nilaveli beach, ten noorden van Trincomalee. Onderweg bezoekt u het plaatsje Polonnaruwa. Hier vindt u vele oude stupa's, Boeddhabeelden en paleizen. U kunt de oude stad bezoeken met uw auto en chauffeur of al fietsend. Vooral in onze zomermaanden is het heerlijk toeven in Nilaveli beach. U kunt hier genieten van een kalme azuurblauwe zee en witte stranden. Tevens is het leuk Pigeon Island, een eilandje voor de kust, te bezoeken, waar u goed kunt snorkelen en kunt genieten van een mooi strandje omringd door grote rotspartijen. Na Nilaveli beach reist u langzaamaan terug richting de luchthaven en verblijft u nog een nachtje aan zee in Negombo. Onderweg kunt u de oude stad van Anuradhapura bezoeken. Ook hier vindt u vele stupa's en Boeddhabeelden en paleizen. 


Nilaveli beach bij Trincomalee op Sri Lanka
Lachende meisjes in Galle op Sri Lanka


programma VAN dag tot dag

Dag 1 Vertrek naar Sri Lanka

U reist met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Sri Lanka.

 

Dag 2 Aankomst Sri Lanka (Colombo)

Bij aankomst in Colombo wordt u opgewacht door een chauffeur en naar uw hotel in de stad gebracht. Hier kunt u samen met uw chauffeur een stadstour maken of op eigen gelegenheid de stad bezoeken. 

 

Dag 3 Colombo-Galle-Mirissa

Vandaag rijdt u naar de zuidkust van Sri Lanka. Onderweg brengt u een bezoek aan het vestingstadje Galle. Galle is absoluut de moeite waard. U vindt er vele koloniale huisjes en de bekende vuurtoren. Het is leuk om een wandeling te maken door de mooie straatjes en over de vestingwal of al fietsend het plaatsje te bezoeken.

  

Dag 4 Mirissa

In Mirissa kunt u heerlijk genieten van zon, zee en strand. U verblijft in een leuke accommodatie direct aan zee. Een goudgeel strand aan een turkoois blauwe zee omringd door palmbomen, een heerlijke plek om lekker bij te komen. Vanuit Mirissa kunt u uiteraard ook nog het een en ander ondernemen, zo kunt u vroeg in de ochtend walvissen spotten met een bootje of juist laat in de avond op zoek gaan naar schildpadden die hun eieren leggen op een strand (Rekawa beach) op ongeveer 1,5 uur rijden.

Olifanten in het Yala national park in Sri Lanka

Dag 5 Mirissa-Yala National Park

U gaat op weg naar het Yala National Park. Dit is het bekendste nationale park van Sri Lanka. Onderweg kunt u de paalvissers zien, die op een bijzondere wijze hun vis vangen. Tevens kunt u een stop maken bij de Hummanaya blow holes bezoeken, waar het zeewater langs rotsen hoog de lucht in wordt 'geblazen'. 

 

Dag 6 Yala National Park-Ella

Het Yala National Park is een uitgestrekt park waar u vele wilde dieren kunt spotten. Zo heeft u kans olifanten te zien, maar ook buffels, krokodillen, grote hagedissen, apen, vele soorten vogels, maar ook luipaarden en een klein soort beren (zogenaamde lippenbeer). U kunt ervoor kiezen in de ochtend of in de namiddag (de dag ervoor) een safari te maken. Tevens zou u vanuit Yala ook het Udawalawe National Park kunnen bezoeken. Het Udawalawe National Park is minder bekend dan het Yala National Park en hierdoor vaak wat rustiger. In de middag rijdt u met uw chauffeur naar het bergplaatsje Ella. 

 

Dag 7 Ella

In de ochtend maakt u een wandeling tussen de theeplantages door naar Little Adams peak. In iets minder dan een uur lopen staat u op de top en geniet u van het mooie weidse uitzicht. Wanneer u een wat langere wandeling wilt maken raden we aan om Ella Rock te beklimmen. In de middag kunt u een bezoek brengen aan een mooie waterval en de Nine Arches bridge. 

 

Dag 8 Ella-Nuwara Eliya

Vandaag stapt u op de trein naar Nuwara Eliya. Deze treinreis zal een onvergetelijke ervaring zijn. U kunt onderweg genieten van de prachtige natuur met talloze theeplantages, groene bergen, kabbelende riviertjes, spannende tunnels en de vriendelijke bevolking. Daarnaast is het een leuke ervaring om in Azië per trein te reizen, vooral omdat alle ramen en deuren meestal wagenwijd openstaan en u kunt genieten van de frisse berglucht. Bij aankomst in Nuwara Eliya wordt u naar uw hotel gebracht. Nuwara Eliya is een stadje omringd door theeplantages. Een bezoek aan een theefabriek en plantage mag daarom zeker niet aan een bezoek aan Nuwara Eliya ontbreken. U kunt vandaag of de volgende dag een bezoek brengen aan een theefabriek en plantage. Tevens vindt u in Nuwara Eliya diverse gebouwen gebouwd in Engelse stijl. Vanwege de bouwstijl, het klimaat en de thee waant u zich in Engeland. Het is de moeite waard om een kleine stadstour te maken langs de verschillende Engelse gebouwen.

Indrukwekkende treinreis van Ella naar Nuwara Eliya

Dag 9 Nuwara Eliya-Kandy

Vroeg in de ochtend kunt u eventueel een mooie wandeling maken over de Horton Plains op ongeveer een uurtje rijden van Nuwara Eliya. U kunt hier een rondwandeling maken waarbij u langs het uitzichtpunt Worlds End komt (eerst mini Worlds End en vervolgens het 'echte' Worlds End) en een mooie waterval (Baker's falls). Vanaf Worlds End heeft u een weids uitzicht over de omgeving, terwijl u op een rotsformatie staat op ruim 2.000 meter hoogte. Vervolgens rijdt u met uw chauffeur naar Kandy. Kandy is een beroemde stad voor gelovigen. Boeddhisten over de hele wereld bezoeken de 'Tempel van de tand' van Boeddha. U zult vandaag of de volgende ochtend deze tempel gaan bezoeken en zult zien dat dit een bijzonder religieuze plek is. De tempel is van binnen prachtig versierd. De tempel ligt aan een mooi meer en tegenover het koloniale Queens hotel, waar u eventueel terecht kunt voor een high tea. Tevens is een bezoek aan de mooie botanische tuin van Kandy de moeite waard. Deze tuin is gebouwd in Engelse stijl en goed onderhouden. U vindt er ook een grote collectie orchideeën.

 

Dag 10 Kandy-Sigiriya

Vandaag gaat u op weg naar Sigiriya. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de grottentempels van Dambulla. Na een wandeling middels een vrij steile trap naar boven komt u bij de grottentempels. Het complex bestaat uit meerdere grottentempels, allen met rijkgekleurde muurschilderingen en boeddha beelden. Deze grottentempels zijn zeker een bezoek waard! Alvorens u Dambulla bezoekt kunt u een stop maken bij een kruidentuin, waar u uitleg krijgt over allerhande specerijen en ziet hoe deze groeien.  

 

Dag 11 Sigiriya

Vandaag kunt u de Sigiriya rots (of ook wel Leeuwenrots genoemd) beklimmen. De rots kunt u het beste beklimmen in de ochtend of in de namiddag vanwege de warmte. Onderweg komt u langs prachtige eeuwenoude rotsschilderingen. Het is een mysterie hoe de schilderingen destijds zijn gemaakt, omdat ze tegen een steil oplopende rots zijn geschilderd. Op de top van de rots zijn overblijfselen van een paleis terug te vinden. Ook hiervan is het een raadsel hoe ze dit destijds hebben kunnen bouwen. Voor sportievelingen is het daarnaast ook mogelijk om een nabij gelegen rots te beklimmen, de Pidurangala rots. De klim naar deze rots is wat zwaarder. Het uitzicht daarentegen is zeker niet minder mooi. U kijkt namelijk uit op de Sigiriya rock! Daarnaast is de entree voor deze rots vele malen lager dan de Sigiriya rock en zult u een van de weinigen zijn op de top (in tegenstelling tot de Sigiriya rock). In de middag maakt u een jeep safari door het Minneriya of Kaudulla National Park. Grote kuddes olifanten komen hier samen om te drinken van het meer of de waterplassen. Hele families zult u hier aantreffen, grote olifanten, maar natuurlijk ook de schattige kleine olifantjes. Het is fantastisch om dit te zien en daarom zeker een 'must see'! 

 

Dag 12 Sigiriya-Polonnaruwa-Trincomalee, Nilaveli beach

U rijdt vandaag richting de oost-kust. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de oude stad van Polonnaruwa. Hier kunt u al fietsend de vele oude paleizen, stupa's, Boeddhabeelden en andere bouwwerken bezichtigen. Mocht u niet willen fietsen kunt u de oude stad ook met uw auto en chauffeur bezoeken. In Polonnaruwa kunt u tevens heerlijk lunchen in een traditioneel uit klei vervaardigd huis (Gami Gedara). De lunch bestaat uit lokale rijst met allerhande heerlijke kleine groente- vis- of vleesgerechtjes en roti. Vervolgens rijdt u naar Nilaveli beach, net ten noorden van Trincomalee.

Het mooie strand van Nilaveli in het oosten van Sri Lanka

Dag 13 Nilaveli beach

Vandaag kunt u genieten van de prachtig witte stranden en azuurblauwe zee. U kunt iets te noorden van Nilaveli beach Pigeon Island bezoeken, waar u goed kunt snorkelen, genieten van het strand omringd door grote rotspartijen en genieten van mooie uitzichten vanaf de top van het eiland. Tevens is het mogelijk om de Koneswaram tempel te bezoeken in Trincomalee. Deze kleurrijke Hindu tempel ligt bovenop een berg uitkijkend op zee. U kunt ervoor kiezen grotendeels naar boven gebracht te worden door de chauffeur of u kunt zelf vanaf de ingang van een fort naar boven lopen.

 

Dag 14 Nilaveli beach-Anuradhapura-Negombo

U rijdt vandaag in ongeveer 5 uur naar de westkust van Sri Lanka. U kunt ervoor kiezen via Anuradhapura te rijden en de oude stad te bezoeken met zijn vele stupa's, eeuwenoude bouwwerken en mystieke maanstenen. Bij aankomst in Negombo, iets ten noorden van de luchthaven, kunt u uw laatste dag nogmaals genieten van zon, zee en strand.  

 

Dag 15 Vertrek uit Sri Lanka

U wordt naar de luchthaven van Colombo gebracht. Uw reis zit erop. Hopelijk heeft u genoten van uw rondreis over dit afwisselende eiland.

 

Dag 16 Aankomst, terug thuis

Na een lange reis bent u weer terug thuis en kunt u nagenieten van al het moois u heeft beleefd.

 

 

Tijdens de rondreis zult u voornamelijk verblijven in door ons persoonlijk geselecteerde kleinschalige 3-sterren hotels. Mocht u een ander hotel of een andere route op het oog hebben kunnen we de reis natuurlijk naar wens aanpassen.

Gouden boeddhistische tempel bij Anuraddhapura in Sri Lanka

Inbegrepen in de pakketprijs:

 • Internationale vluchten met een gerenommeerde maatschappij
 • Overnachtingen in sfeervolle kleinschalige hotels incl. halfpension m.u.v. verblijf in Colombo, Ella, Nilaveli beach en Negombo (gebaseerd op logies en ontbijt)
 • Airconditioned privé auto of busje en chauffeur gedurende uw gehele verblijf in Sri Lanka
 • Jeep safari Yala National Park
 • Bezoek aan theefabriek
 • Jeep safari Minneriya of Kaudulla National Park
 • Fietstour Polonnaruwa incl. entreegeld
 • Reserveringskosten