Rondreis buitengewoon Sri Lanka

24-daagse reis

Wilt u van de gebaande paden afwijken tijdens uw reis door Sri Lanka, dan is wellicht onze rondreis Buitengewoon Sri Lanka de moeite waard voor u! Tijdens deze reis bezoekt u naast de hoogtepunten, ook de wat onbekendere plekken en verblijft u in unieke hotelletjes en lodges op bijzondere locaties. U zult deelnemen aan kookworkshops, maakt kennis met de lokale bevolking, maakt wandelingen door de natuur, gaat op safari en vogels spotten en rust uit aan het mooie strand. 

 

Dit is een rondreis die we aanbevelen. Er zijn uiteraard ook nog vele andere opties qua reisroute en excursies mogelijk op Sri Lanka. Deze rondreis betreft dan ook een voorbeeld en is volledig aan te passen op uw persoonlijke wensen.

Prachtige strand van Tangelle Sri Lanka

Prijs p.p. vanaf € 2.895,-- bij een deelname van 2 personen incl. vlucht

Prijs p.p. vanaf  2.595,-- bij een deelname van 4 personen incl. vlucht

Dag 1:   Vertrek naar Sri Lanka

Dag 2:   Aankomst Sri Lanka, Negombo

Dag 3:   Negombo-Sigiriya

Dag 4:   Sigiriya

Dag 5:   Sigiriya
Dag 6:   Sigiriya-Dambulla-Mahiyangana
Dag 7:   Mahiyangana
Dag 8:   Mahiyangana-Digana
Dag 9:   Digana
Dag 10: Digana
Dag 11: Digana-Nuwara Eliya
Dag 12: Nuwara Eliya-Ella
Dag 13: Ella
Dag 14: Ella-Yala National Park
Dag 15: Yala National Park
Dag 16: Yala National Park-Tangalle
Dag 17: Tangalle
Dag 18: Tangalle
Dag 19: Tangalle
Dag 20: Tangalle
Dag 21: Tangalle-Galle
Dag 22: Galle-Kosgoda-Balapitiya-Negombo
Dag 23: Negombo, Vertrek uit Sri Lanka
Dag 24: Aankomst, terug thuis

Hoogtepunten Sri Lanka

 • Kookcursus in de omgeving van Negombo
 • Mooi in de natuur gelegen ecolodge bij Sigiriya
 • Leeuwenrots en oude stadje Polonnaruwa
 • Grottentempel van Dambulla
 • Verblijf aan het meer van Mahiyanaga
 • Tempel van de tand van Boeddha en botanische tuin in Kandy
 • Theeplantages van Nuwara Eliya en schitterende treinreis
 • Verblijf in Elle Jungle lodge prachtig in de natuur
 • Rawana waterval en Little Adam's peak in Ella
 • Verblijf in tentenkamp aan de rand van Yala National Park
 • Paradijselijke stranden van Tangalle en vestingstadje Galle
 • Vissersplaatsje Negombo

Tijdens de 24-daagse rondreis Buitengewoon Sri Lanka verblijft u op wat apartere plekken dan de meer doorsnee rondreizen door Sri Lanka. U zult voornamelijk in boutique hotels en mooi in de natuur gelegen ecolodges verblijven. De boutique hotels zijn vrij comfortabel. De lodges bieden over het algemeen iets minder comfort, maar zijn daarentegen vaak prachtig gelegen. Door de bijzondere ligging van de hotels en lodges, ook vaak dichtbij kleine dorpjes, komt u des te meer in contact met de lokale bevolking en de prachtige omgeving. 


Boeddhistische tempel in Anuraddhapura Sri Lanka

U begint uw reis in het gezellige Negombo. Hier kunt u bijkomen van de vliegreis in een aangenaam boutique hotel en gaat u deelnemen aan een kookcursus. Vervolgens reist u naar Sigiriya. In de buurt van Sigiriya verblijft u in een ecolodge. U kunt hier volop genieten van de mooie natuur en het lokale leven. Ook kunt u natuurlijk een bezoek brengen aan de bekende leeuwenrots en de oude stad van Polonnaruwa. Na Sigiriya reist u via Dambulla door naar Mahiyangana. In deze plaats verblijft u aan een groot meer, waar u tevens een boottocht zult maken en goed kunt wandelen. Vervolgens wordt u naar een mooie lodge ten oosten van de stad Kandy gebracht, bij het plaatsje Digana. Ook hier kunt u volop genieten van de natuur. U maakt hier een mooie wandeling waarbij u kennis maakt met de lokale bevolking en hun dagelijkse leven en een bezoek brengt aan een waterval.


Theeplukker in nuwara Eliya in Sri Lanka

Vanuit Digana kunt u tevens een bezoek brengen aan Kandy en de bekende tempel van de tand van Boeddha. Ook is de botanische tuin van Kandy een bezoek zeker waard. Na Digana reist u verder naar het tussen de theeplantages in gelegen Nuwara Eliya. Een bezoek aan een theefabriek mag hier natuurlijk niet ontbreken. U reist verder door de bergen, grotendeels per treinreis met fantastisch uitzicht over de mooie omgeving, naar het plaatsje Ella. In Ella verblijft u in het Jungle resort, een unieke accommodatie, mooi in de jungle gelegen. Hier kunt u helemaal tot rust komen en genieten van de geluiden van de natuur. Vanuit uw hotel gaat u vogels spotten. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan de Rawana waterval en Little Adam's peak. Na Ella reist u naar het Yala National Park. Hier zult u verblijven in een tentenkamp, ook weer midden in de natuur. 


In Yala maakt u per jeep een safari en gaat u op zoek naar olifanten, luipaarden, waterbuffels, krokodillen en vele andere dieren. Na Yala verblijft u meerdere dagen aan het strand van Tangalle. Hier kunt u heerlijk bijkomen van de reis. Na Tangalle bezoekt u het vestingstadje Galle en verblijft u tot slot nog een nachtje dichtbij de luchthaven in Negombo.


Lokale traditionele book in Sri Lanka
Uitzicht op de Nine arches bridge in Ella


programma VAN dag tot dag

Dag 1 Vertrek naar Sri Lanka

U reist met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Sri Lanka.

 

Dag 2 Aankomst Sri Lanka (Negombo

Bij aankomst in Colombo wordt u opgewacht door een chauffeur en naar uw hotel in Negombo gebracht. Tijdens vrijwel de gehele reis zult u begeleid worden door een auto of busje en chauffeur, met uitzondering van uw verblijf in Tangalle (dag 17 t/m 20). 

 

Dag 3 Negombo-Sigiriya

In de ochtend gaat u deelnemen aan een kookcursus. U zult op een leuke en leerzame manier kennismaken met de lokale keuken en de vele specerijen die erin gebruikt worden. Vervolgens rijdt u vandaag naar Sigiriya.

Fruitmarkt op Sri Lanka met de heerlijkste tropische vruchten

Dag 4 Sigiriya

In de ochtend maakt u, onder begeleiding van een lokale gids, een wandeling door het Singalese dorpje Udawalayagama. U maakt kennis met de lokale bevolking en het dagelijkse leven en leert meer over de omgeving. Wellicht wordt u uitgenodigd door een van de gastvrije lokale families, wat een erg leuke ervaring zal zijn!

 

De middag heeft u ter vrije besteding. Eventueel kunt u de Sigiriya rots (of ook wel Leeuwenrots genoemd) beklimmen. De rots kunt u het beste beklimmen in de ochtend of in de namiddag vanwege de warmte. Onderweg komt u langs prachtige eeuwenoude rotsschilderingen. Het is een mysterie hoe de schilderingen destijds zijn gemaakt, omdat ze tegen een steil oplopende rots zijn geschilderd. Op de top van de rots zijn overblijfselen van een paleis terug te vinden. Ook hiervan is het een raadsel hoe ze dit destijds hebben kunnen bouwen. Voor sportievelingen is het daarnaast ook mogelijk om een nabij gelegen rots te beklimmen, de Pidurangala rots. De klim naar deze rots is wat zwaarder. Het uitzicht daarentegen is zeker niet minder mooi. U kijkt namelijk uit op de Sigiriya rock! Daarnaast is de entree voor deze rots vele malen lager dan de Sigiriya rock en zult u een van de weinigen zijn op de top (in tegenstelling tot de Sigiriya rock). 

 

Dag 5 Sigiriya

In de ochtend gaat u deelnemen aan een kookworkshop in de Kuwera ecolodge, waar u momenteel verblijft. U leert over de lokale ingrediënten en maakt onder begeleiding een heerlijke lokale maaltijd klaar, die u vervolgens uiteraard lekker op kunt peuzelen. 

 

De middag heeft u ter vrije besteding. Eventueel kunt u een bezoek brengen aan de oude stad van Polonnaruwa. Hier kunt u al fietsend de vele oude paleizen, stupa's, Boeddhabeelden en andere bouwwerken bezoeken. Mocht u niet willen fietsen kunt u de oude stad ook met uw auto en chauffeur bezoeken. 

 

Dag 6 Sigiriya-Dambulla-Mahiyangana

U rijdt vandaag naar Mahiyangana. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de grottentempels van Dambulla. Na een wandeling middels een vrij steile trap naar boven komt u bij de grottentempels. Het complex bestaat uit meerdere grottentempels, allen met rijkgekleurde muurschilderingen en Boeddha beelden. Deze grottentempels zijn zeker een bezoek waard! Daarnaast kunt u een stop maken bij een kruidentuin, waar u uitleg krijgt over allerhande specerijen en ziet hoe deze groeien. Ook zult u onderweg fruit kunnen proeven op verschillende plekken. Het gebied wat u passeert is namelijk een van de vruchtbaarste gebieden van Sri Lanka, waar volop groente en fruit wordt verbouwd. 

 

Dag 7 Mahiyangana

Vandaag maakt u een boottocht over het Makapada meer (waar tevens uw hotel aan gelegen is). U wordt afgezet bij de 18th mile post en maakt vanuit daar een wandeling terug naar uw hotel. U geniet van het mooie landschap en wandelt door een nabij gelegen dorpje. Hier kunt u een kopje kruidenthee drinken en eventueel een bad nemen in een natuurlijke bron. U bezoekt in het dorpje een smid en wandelt vervolgens terug naar uw verblijf.

 

Dag 8 Mahiyangana-Digana

Vandaag brengt u een bezoek aan een Veddha dorpje. De Veddha's zijn de oorspronkelijke bewoners van Sri Lanka en leven voornamelijk in de bossen. Vroeger was men zelfvoorzienend, maar tegenwoordig mogen ze niet meer jagen. Toch proberen ze nog zo oorspronkelijk mogelijk te leven. Zo leven ze nog steeds in het bos (tegenwoordig meestal wel aan de rand) in traditionele huizen (vaak een soort van boomhutten of huizen gemaakt van klei) en gaan ze nog steeds op zoek naar vruchten en eetbare planten. U maakt kennis met hun gewoontes, tradities en dagelijkse leven. Vervolgens wordt u naar Digana gebracht. 

 

Dag 9 Digana

U verblijft in een prachtig in de natuur gelegen lodge op ongeveer 20 km. van Kandy gelegen. Vanuit de lodge maakt u onder begeleiding van een lokale gids een trekking door dorpjes, bos en bergen. In een nabij gelegen dorpje maakt u kennis met de lokale bevolking en zult u uitgenodigd worden bij een familie thuis. Tevens zult u onderweg kunnen zien hoe verschillende soorten groenten worden verbouwd en zult u verschillende fruitsoorten en specerijen tegenkomen. U maakt een stop bij een natuurlijke bron en kunt vervolgens nog naar een waterval lopen, waar u een verfrissende duik kunt nemen.  Tot slot wandelt u terug naar uw lodge en heeft u de middag ter vrije besteding. 

 

Dag 10 Digana

Dag ter vrije besteding. Ook vandaag kunt u mooie wandelingen maken, zoals bijvoorbeeld een wandeling door de zogenaamde Knuckles Mountains of een bezoek brengen aan Kandy, bekend vanwege de tempel van de tand van Boeddha en de prachtige botanische tuin. Ook kunt u vanuit uw accommodatie vogels spotten, een kookcursus volgen of deelnemen aan yoga.

Tuktuks rijdend tussen de vele theevelden op Sri Lanka

Dag 11 Digana-Nuwara Eliya

Vandaag rijdt u verder de bergen in naar Nuwara Eliya. Nuwara Eliya is een stadje omringd door theeplantages. Een bezoek aan een theefabriek en plantage mag daarom zeker niet aan een bezoek aan Nuwara Eliya ontbreken. U kunt vandaag of de volgende dag een bezoek brengen aan een theefabriek. Tevens vindt u in Nuwara Eliya diverse gebouwen gebouwd in Engelse stijl. Vanwege de bouwstijl, het klimaat en de thee waant u zich in Engeland.  

 

Dag 12 Nuwara Eliya-Ella

Vandaag stapt u op de trein naar Ella. Deze treinreis zal een onvergetelijke ervaring zijn. U kunt onderweg genieten van de prachtige natuur met talloze theeplantages, groene bergen, kabbelende riviertjes, spannende tunnels en de vriendelijke bevolking. Daarnaast is het een leuke ervaring om in Azië per trein te reizen, vooral omdat alle ramen en deuren meestal wagenwijd openstaan en u kunt genieten van de frisse berglucht. Bij aankomst in Ella kunt u genieten van de spectaculaire natuur met de vele hoog oprijzende bergen.  

 

Dag 13 Ella

U verblijft in een resort middenin de jungle. U bereikt het resort middels een kabelbaan, vanwaar u kunt genieten van de mooie natuur. Er is hier geen internet en telefoon en er worden enkel vegetarische gerechten geserveerd. Men probeert in het resort zoveel mogelijk te leven van het land waarop het resort is gebouwd en de natuur en rust en ruimte zoveel mogelijk te respecteren. Vandaag gaat u vogels proberen te spotten. Ella staat bekend om zijn vele verschillende vogelsoorten. U kunt er neushoornvogels spotten, maar ook spechten, pauwen en vele andere vogels. In de middag kunt u een bezoek brengen aan de Rawana waterval en aan de Demodara Nine Arches brug. Of u kunt ervoor kiezen om een wandeling te maken naar Little Adam's peak.

 

Dag 14 Ella-Tissamaharama (Yala National park)

Vandaag wordt u naar Tissamaharama gebracht, waar u zult verblijven in een tentenkamp naast het Yala National park. Onderweg brengt u een bezoek aan de Kataragama tempel. Dit is een bedevaartsoord voor zowel boeddhisten, hindoes, als voor sommige moslims. Jaarlijks maken vele gelovigen een pelgrimage naar deze bijzondere tempel. 

 

Dag 15 Yala National park

Vandaag maakt u een jeep safari door het Yala National Park. Het Yala National Park is een uitgestrekt park waar u vele wilde dieren kunt spotten. Zo heeft u kans olifanten te zien, maar ook buffels, krokodillen, grote hagedissen, apen, vele soorten vogels, maar ook luipaarden en een klein soort beren (zogenaamde lippenbeer). U kunt ervoor kiezen in de ochtend of in de namiddag een safari te maken. Tevens zou u vanuit Yala ook het Udawalawe National Park kunnen bezoeken. Het Udawalawe National Park is minder bekend dan het Yala National Park en hierdoor vaak wat rustiger. 

  

Dag 16 Tissamaharama (Yala National Park)-Tangalle

Vandaag rijdt u naar de zuidkust waar u kunt genieten van een aantal dagen aan zee. Voordat u naar uw accommodatie rijdt kunt u de Hummanaya blow holes bezoeken, waar het zeewater langs rotsen hoog de lucht in wordt 'geblazen'. Verder bezoekt u een schildpadden hatchery, aan het strand van Tangalle gelegen (Rekawa beach). Hier komen schildpadden vrijwel dagelijks aan wal om eieren te leggen. Deze eieren worden vervolgens verplaatst naar de hatchery, zodat ze niet bedreigd kunnen worden door roofdieren of mensen. Nadat de eieren zijn uitgekomen, worden de kleine schildpadjes naar zee gebracht. Er komen vrijwel dagelijks eieren uit, waardoor u wellicht ook schildpadjes naar zee kunt begeleiden. Dit is een fantastische ervaring, die u niet snel zal vergeten! 

 

Dag 17-20 Tangalle

Dagen ter vrije besteding. Deze dagen kunt u heerlijk genieten van zon, zee en strand. U verblijft in een leuke accommodatie direct aan zee aan een soort van privé strandje (het is niet privé, maar wordt vrijwel alleen door hotelgasten gebruikt). Een goudgeel strand aan een turkoois blauwe zee omringd door palmbomen, een heerlijke plek om lekker bij te komen van alle indrukken. Vanuit Tangalle kunt u uiteraard ook nog het een en ander ondernemen, zo kunt u vroeg in de ochtend walvissen spotten met een bootje vanuit het plaatsje Mirissa of kunt u golfsurfen.

 

Dag 21 Tangalle-Galle

Vandaag rijdt u naar het vestingstadje Galle. Galle is absoluut de moeite waard! U vindt er vele koloniale huisjes en de bekende vuurtoren. Het is leuk om een wandeling te maken door de mooie straatjes en over de vestingwal of al fietsend het plaatsje te verkennen.

Lokale vissersboot voor de kust van het vissersplaatsje Negombo

Dag 22 Galle-Negombo

Vandaag rijdt u terug naar het noorden, dichtbij de luchthaven van Colombo. U verblijft de laatste nacht in het plaatsje Negombo. Onderweg naar Negombo maakt u een boottocht bij Maduganga, waarbij u over een rivier tussen de mangrovebossen door vaart. De tocht duurt ongeveer 2 uur. Op een relaxte manier geniet u tijdens dit boottochtje van de natuur om u heen. U komt vaak veel verschillende soorten vogels tegen. Er leven zo’n 46 soorten in dit natuurrijke gebied. Maar ook kleurrijke vlinders, monitor lizards en diverse planten. Er wordt een stop gemaakt bij lokale mensen die u laten zien hoe kaneel gemaakt wordt. Andere leuke activiteiten om te aanschouwen zijn de traditionele vistechnieken die men hier beoefend, het maken van kokos en touw producten. Tevens bezoekt u op weg naar Negombo nogmaals een schildpadden hatchery (in Kosgoda). Bij aankomst in Negombo, iets ten noorden van de luchthaven, kunt u uw laatste dag nogmaals genieten van zon, zee en strand. 

  

Dag 23 Vertrek uit Sri Lanka

U wordt naar de luchthaven van Colombo gebracht. Uw reis zit erop. Hopelijk heeft u genoten van uw rondreis over dit afwisselende eiland.

 

Dag 24 Aankomst, terug thuis

Na een lange reis bent u weer terug thuis en kunt u nagenieten van al het moois u heeft beleefd.

 

Tijdens de rondreis zult u voornamelijk verblijven in door ons persoonlijk geselecteerde kleinschalige 3-sterren hotels en lodges (met name boutique hotels en ecolodges, prachtig in de natuur gelegen). Mocht u een ander hotel of een andere route op het oog hebben kunnen we de reis natuurlijk naar wens aanpassen.

Luipaard gespot in Yala national park Sri Lanka
Sfeervolle cottage van het Palm Paradise cottages in Tangalle Sri Lanka

Inbegrepen in de pakketprijs:

 • Internationale vluchten met een gerenommeerde maatschappij
 • Overnachtingen in sfeervolle kleinschalige hotels en ecolodges incl. ontbijt, met uitzondering van uw verblijf in Tissamaharama en Tangalle (gebaseerd op half pension, dus incl. ontbijt en diner)
 • Airconditioned privé auto of busje en chauffeur gedurende vrijwel uw gehele verblijf in Sri Lanka, met uitzondering van dag 17 t/m 20 in Tangalle
 • Kookcursus in de omgeving van Negombo
 • Village walk Udawalayagama
 • Kookcursus Sigiriya
 • Bezoek aan Veddha dorpje
 • Wandeling Digana incl. lunch
 • Bezoek aan theeplantage Nuwara Eliya
 • Treinreis Nuwara Eliya-Ella
 • Vogelsspotten in Ella
 • Bezoek aan Kataragama tempel
 • Jeep safari Yala National Park
 • Bezoek aan schildpadden stranden
 • Boottocht mangrovebossen bij Madu Ganga
 • Reserveringskosten