Familiereis Hoogtepunten

FLORES EN KOMODO

16-daagse rondreis

Tijdens deze 16-daagse familiereis bezoekt u de hoogtepunten van Flores en Komodo. Deze familiereis is geschikt voor families met kinderen van ongeveer 4 tot 18 jaar. Uiteraard kunt u deze reis ook als stel maken en is het mogelijk te reizen met kinderen jonger dan 4 jaar. U reist over het mooie Flores en bezoekt onder andere de Kelimutu vulkaan en authentieke dorpjes. U sluit de reis af met de spannende Komodo eilanden, waar u zowel op een boot als op een idyllisch eilandje voor de kust verblijft. Kortom, een leuke afwisselende reis!

 

Dit is een familiereis die we aanbevelen. Er zijn uiteraard ook nog vele andere opties qua reisroute en excursies mogelijk voor families. Zo kunt u eventueel Bali en / of Lombok nog toevoegen aan het programma. Deze rondreis betreft dan ook een voorbeeld en is volledig aan te passen op uw persoonlijke wensen. 

vleermuis in de mangrovebossen bij Riung Flores de Kleine Sunda eilanden

Prijs p.p. vanaf € 2.995,-- bij een deelname van 2 personen incl. vlucht

Prijs p.p. vanaf  2.795,-- bij een deelname van 4 personen incl. vlucht

Dag 1:   Vertrek naar Flores

Dag 2:   Aankomst Flores, Maumere

Dag 3:   Maumere

Dag 4:   Maumere-Moni

Dag 5:   Moni-Riung
Dag 6:   Riung
Dag 7:   Riung-Bajawa
Dag 8:   Bajawa
Dag 9:   Bajawa-Ruteng
Dag 10: Ruteng-Labuan Bajo
Dag 11: Labuan Bajo-boottocht Komodo
Dag 12: Boottocht Komodo-Seraya eiland
Dag 13: Seraya eiland
Dag 14: Seraya eiland
Dag 15: Seraya eiland, Vertrek uit Flores
Dag 16: Aankomst, terug thuis

Hoogtepunten Flores en Komodo

 • Aangename strand van Maumere
 • Verschillend gekleurde kratermeren van de Kelimutu vulkaan
 • Paradijselijke eilandjes en vliegende honden voor de kust van Riung
 • Traditionele dorpjes van Bajawa en de Inerie vulkaan
 • Verblijf bij de nonnen in Ruteng
 • Meerdaagse boottocht langs de Komodo eilanden
 • Genieten van zon, zee en strand op het paradijselijke Seraya eiland

U begint deze familiereis in Maumere op Flores, waar u rustig aan het strand bij kunt komen van de vliegreis. Hier zult u enkele dagen verblijven, zodat u tevens een lokaal dorpje, waar de huizen op palen boven het water zijn gebouwd, en de mooie tropische eilandjes voor de kust kunt bezoeken. Vervolgens gaat u onderweg naar de binnenlanden, naar de indrukwekkende Kelimutu vulkaan. Voor een bezoek aan de Kelimutu vulkaan raden we u aan vroeg uit de veren te gaan. Zo kunt u genieten van de zonsopgang, uitkijkend op de verschillend gekleurde vulkanische meren. Na de Kelimutu vulkaan gaat u op weg naar Riung.


zonsondergang strand Maumere Flores Kleine Sunda eilanden

In Riung bezoekt u het Pulau tujuh belas (17 eilandjes) marine park, waar u kunt genieten van witte stranden, een mooie onderwaterwereld, mangrovebossen met vliegende honden en vers gegrilde vis voor lunch. Na Riung rijdt u weer de binnenlanden in op weg naar Bajawa. Vanuit Bajawa bezoekt u verschillende authentieke dorpjes, gelegen op de voet van de Inerie vulkaan. U kunt hier een wandeling maken van het ene dorpje naar het andere dorpje. Na Bajawa reist u naar Ruteng, waar u zult verblijven in een klooster bij de nonnen. In de ochtend kunt u een wandeling maken door rijstvelden en een traditioneel dorpje bezoeken. Vervolgens gaat u op weg naar Labuan Bajo, Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de zogenaamde spinnenweb rijstvelden. Bij aankomst in Labuan Bajo verblijft u in een hotelletje uitkijkend op de baai met tal van kleine eilandjes.


De volgende ochtend begint u aan uw 2-daags avontuur op een boot. Tijdens de boottocht zult u diverse eilandjes bezoeken. Natuurlijk bezoekt u ook de eilanden waar de prehistorische Komodo varaan leeft. Hier kunt u tijdens een mooie wandeling over het eiland oog in oog komen te staan met dit indrukwekkende beest. Daarnaast kunt u tijdens de boottocht snorkelen, mooie uitzichtpunten bezoeken en genieten van zon, zee en strand. U wordt vervolgens afgezet op het bounty eilandje Seraya. Hier kunt u nog even heerlijke bijkomen van alle indrukken, voordat u weer terug naar huis reist. 


Inerie vulkaan bij Bajawa Flores Kleine Sunda eilanden
Varaan Komodo ntional park Kleine Sunda eilanden


programma VAN dag tot dag

Dag 1 Vertrek naar de Kleine Sunda eilanden

U reist met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij via Bali naar de Kleine Sunda eilanden.

 

Dag 2 Aankomst Flores

Bij aankomst op Flores in Maumere wordt u opgewacht door een chauffeur en naar uw hotel vrij dichtbij de luchthaven gebracht. Vervolgens kunt u genieten van zon, zee en strand.

 

Dag 3 Maumere 

Vandaag kunt u een uitstapje maken naar het dorpje Wurung (op een kleine uurtje rijden van uw hotel), waar men in houten huisjes op palen boven het water leeft. Tevens kunt u de, op ongeveer 1,5 uur varen van Maumere, Pemana eilandjes bezoeken en genieten van witte stranden en een turkoois blauwe zee.

 

Dag 4 Maumere-Moni

U rijdt vandaag langzaamaan de bergen in naar het dorpje Moni, vanwaar uit u de Kelimutu vulkaan gaat bezoeken. Onderweg maakt u een stop in het dorpje Sikka, bekend vanwege de Ikat-weverijen. Tevens kunt u het dorpje Wologai bezoeken, vrij dichtbij de Kelimutu vulkaan. Hier ziet u diverse traditionele huizen met stro bedekte daken.

Veel kleuren meer van de Kelimutu vulkaan op midden Flores in Indonesie

Dag 5 Moni-Riung

Vroeg in de ochtend gaat u de Kelimutu vulkaan bezoeken, met zijn drie verschillende gekleurde kratermeren. U wandelt in ongeveer een half uurtje naar de meren en het uitzichtpunt. Vooral bij zonsopkomst is de Kelimutu vulkaan sprookjesachtig mooi. Na afloop kunt u optioneel samen met een lokale gids grotendeels teruglopen naar Moni door de rijstvelden. Vervolgens gaat u op weg naar Riung, een vrij lange autorit naar de noordkust van Flores. Vooral de rit van Moni naar Ende is adembenemend mooi, met stijloplopende rotsen, groene rijstterrassen en kabbelende riviertjes. Onderweg kunt u stoppen nabij Ende, waar het strand bezaaid is met turkoois gekleurde stenen.

 

Dag 6 Riung, Pulau Tujuh Belas (17 eilanden) marine park

Vandaag maakt u een mooie boottocht door het 17 eilanden marine park voor de kust van Riung. Hier kunt u genieten van verlaten eilandjes, een mooie onderwaterwereld en mangrovebossen waarin vele kalongs (vliegende honden) regelmatig verblijven. Op 1 van de eilandjes zal vers gevangen vis worden gegrild voor de lunch, welke u met uw voeten in het zand kunt opsmikkelen.   

 

Dag 7 Riung-Bajawa

U rijdt vandaag naar het bergplaatsje Bajawa. Onderweg kunt u genieten van het mooie uitzicht over de eilandjes die u de vorige dag heeft bezocht en een heerlijk warm bad nemen in de mooie warmwaterbron van Soa, waar u onderweg langskomt. Na aankomst in Bajawa kunt u een bezoek brengen aan het traditionele dorpje Boawae. Vervolgens geniet u van de zonsondergang vanaf de Wolobo berg en wordt u naar uw hotel gebracht.

 

Dag 8 Bajawa

Bajawa is bekend vanwege de diverse traditionele dorpen die u kunt bezoeken in de omgeving. Het bekendste dorp is Bena en ligt prachtige tegen een heuvel aangebouwd. Net als op Sumba zijn de huizen gemaakt van natuurlijke materialen. Echter hebben ze niet de stijloplopende daken. Desalniettemin zijn het prachtige dorpjes, mooi gelegen op de hellingen van de Inerie vulkaan. Met uw chauffeur of een lokale gids wandelt u vandaag door het mooie dorpje Bena, gelegen op de hellingen van de Inerie vulkaan. Alvorens zou u nogmaals de Wolobo berg kunnen bezoeken voor de zonsopkomst en een nabij gelegen waterval

Traditionele dorpje Bena op de voet van de Inerie vulkaan op Flores in Indonesie

Dag 9 Bajawa-Ruteng 

Vandaag rijdt u door de binnenlanden naar het stadje Ruteng. Onderweg kunt u in Aimere een Arak stokerij bezoeken en deze lokale alcoholische drank proeven. Vervolgens passeert u het Ranamese meer, een groenig meer omringd door mooie natuur. In Ruteng gaat u overnachten in een Katholiek klooster bij de nonnen, een bijzondere ervaring in het overwegend Katholieke Flores.

 

Dag 10 Ruteng-Labuan Bajo

In de ochtend gaat u een bezoek brengen aan het dorpje Ruteng Pu'u, waar u een aantal traditionele geheel ronde huizen kunt terugzien. Vervolgens rijdt u langzaamaan naar het kustplaatsje Labuan Bajo, de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Komodo national park. U verblijft in een hotelletje mooi uitkijkend op de vele eilandjes voor de kust. Onderweg maakt u een stop bij de zogenaamde spinnenweb rijstvelden. Bij aankomst in Labuan Bajo gaat u naar een nabij gelegen heuvel om te genieten van het prachtige uitzicht over de eilandjes voor de kust en de zonsondergang.

 

Dag 11 Labuan Bajo-boottocht Komodo

Vandaag begint u aan een 2-daags avontuurlijke boottocht langs diverse eilandjes van het Komodo National Park. Deze boottocht maakt u met een internationaal gezelschap (maar is uiteraard ook op basis van privé mogelijk). U vaart vandaag eerst naar het eiland Rinca. Hier zult u een wandeling met een ranger gaan maken op zoek naar de indrukwekkende Komodo varaan. Deze prehistorische reusachtige varaan leeft alleen in het Komodo National Park (met name op de eilanden Rinca en Komodo) en is daarom zeer uniek. In de namiddag wordt u naar Padar eiland gevaren waar de boot voor anker zal gaan. Op Padar eiland kunt u een wandeling maken naar de top van een heuvel, vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft over de omgeving met grillige bergen en eilandjes.

Uitzicht vanuit de top van Padar eiland in het Komodo national park op de Kleine Sunda eilanden in Indonesie

Dag 12 Boottocht Komodo-Seraya eiland

In de ochtend vaart u naar het eiland Komodo, waar u wederom een wandeling kunt maken over het eiland op zoek naar de varanen. Vervolgens vaart u naar Pink beach, waar u mooi kunt snorkelen en kunt genieten van het mooie rozige strand. In de middag vaart u naar Seraya eiland, waar u de laatste dagen van uw reis zult doorbrengen aan het strand.

 

Dag 13-14 Seraya eiland

Deze dagen kunt u genieten van zon, zee, strand en de onderwaterwereld. Tevens kunt u vanuit uw hotel boottochtjes maken naar nabij gelegen bounty eilandjes.

 

Dag 15 Vertrek uit Flores

U wordt naar de luchthaven gebracht. Uw avontuur zit er helaas op. We hopen dat u heeft genoten van deze prachtige eilanden en hopen dat u nog eens een keer terug zult keren.

 

Dag 16 Aankomst, terug thuis

Na een lange reis bent u weer terug thuis en kunt u nagenieten van al het moois u heeft beleefd.

 

Tijdens de rondreis zult u voornamelijk verblijven in door ons persoonlijk geselecteerde kleinschalige 3-sterren hotels. Mocht u een ander hotel of een andere route op het oog hebben kunnen we de reis natuurlijk naar wens aanpassen.

Snorkelen in het Komodo National park bij Flores

Inbegrepen in de pakketprijs:

 • Internationale en binnenlandse vluchten met gerenommeerde maatschappijen
 • Overnachtingen in sfeervolle kleinschalige hotels incl. ontbijt, met uitzondering van de 2-daagse boottocht (volpension) en het verblijf op Seraya (ontbijt en diner)
 • Airconditioned privé auto en chauffeur gedurende uw verblijf op Flores
 • Boottocht 17 eilanden marine park Riung incl. lunch
 • 2-daagse boottocht met internationaal gezelschap incl. volpension, water en koffie en thee
 • Transfer van Seraya eiland naar de luchthaven
 • Reserveringskosten