rondreis verrassend Lombok

15-daagse reis

Deze rondreis laat u het onontdekte Lombok zien. Bij aankomst gaat u eerst een paar dagen genieten aan het strand van Senggigi, alvorens u onder andere de binnenlanden van Senaru en Tetebatu gaat verkennen. Hier komt u nog nauwelijks andere toeristen tegen, wat de reis extra uniek maakt. De binnenlanden van Lombok zijn uitgestrekt en ruig, de mensen zijn er hartelijk en de natuur is geweldig! Van groene rijstvelden, tot immense jungle en klaterende watervallen. Tijdens deze reis doet u uiteraard ook de mooie bounty eilandjes voor de kust van Lombok aan, wat deze droomreis compleet maakt! 

 

Dit betreft een rondreis die we aanraden. Er zijn uiteraard ook nog vele andere opties qua reisroute en excursies mogelijk op Lombok. Deze rondreis betreft dan ook een voorbeeld en is volledig aan te passen op uw persoonlijke wensen.

 

Kinderen op Lombok

Prijs p.p. vanaf € 1.895,-- bij een deelname van 2 personen incl. vlucht

Prijs p.p. vanaf 1.695,-- bij een deelname van 4 personen incl. vlucht

Dag 1: Vertrek naar Lombok

Dag 2: Aankomst Lombok, Senggigi

Dag 3: Senggigi

Dag 4: Senggigi-Senaru

Dag 5: Senaru-Labuan Pandan
Dag 6: Labuan Pandan-Tetebatu
Dag 7: Tetebatu
Dag 8: Tetebatu-Sekotong
Dag 9: Sekotong
Dag 10: Sekotong
Dag 11: Sekotong-Gili Air
Dag 12: Gili Air
Dag 13: Gili Air
Dag 14: Gili Air, Vertrek uit Lombok
Dag 15: Aankomst, terug thuis

hoogtepunten verrassend lombok

 • Heerlijk bijkomen aan het strand van Senggigi
 • Wandeling langs rijstterrassen, bamboebossen en een bezoek
  aan een traditioneel Sasak dorpje in de omgeving van Senaru
 • Een dagje snorkelen bij Labuan Pandan
 • Bezoek aan een pottenbakkersdorpje, een weefdorpje en traditionele lunch bij Tetebatu
 • Genieten aan het rustige en mooie strand van Sekotong
 • Ontspannen op bounty eiland Gili Air

De 15-daagse rondreis Verrassend Lombok begint aan het strand van Senggigi. Een mooi strand waarbij u tevens in de omgeving nog diverse winkeltjes en restaurants vindt. Een gezellige omgeving om te verblijven. Vanuit Senggigi kunt u ook diverse uitstapjes maken. Maar natuurlijk kunt u de reis ook lekker vanaf uw strandbedje aan zee beginnen waarbij u ter verfrissing af en toe in de helderblauwe zee duikt!


Prachtige waterval op Lombok

De reis gaat vervolgens de binnenlanden van Lombok in waar u bij Senaru een prachtige wandeling kunt maken door de groene natuur op zoek naar twee spectaculaire watervallen. Bij Labuan Pandan gaat u een fantastische boottocht maken waar u in helderblauw water de unieke onderwaterwereld kunt aanschouwen. U reist verder naar Tetebatu. Een dorpje aan de rand van de Rinjani vulkaan. Doordat het wat hoger is gelegen kan het hier wat koeler zijn. Hier maakt u kennis met de lokale Sasak en neemt u een kijkje in een traditioneel pottenbakkersdorpje en in een weefdorpje. Ook gaat u een mooie wandeling maken door rijst- en tabaksvelden. Het binnenland van Lombok staat qua ontwikkeling nog in de kinderschoenen Hierdoor zijn de natuur maar ook de mensen nog heel puur wat deze omgeving extra bijzonder maakt.


U reist verder naar het zuidwesten van Lombok naar de ongerepte landtong Sekotong. Hier geniet u in alle rust aan het fijne strand en vanaf hier kunt u ook een excursie maken naar de zuidelijke Gili eilanden die nog relatief onbekend zijn. Het koraal in deze omgeving is nog onaangetast waardoor u prachtig kunt snorkelen. De reis eindigt met een verblijf op het fijne Gili Air, waar u het echte bounty gevoel krijgt! Er zijn drie Gili eilanden waarvan Gili Air het op een na grootste eiland is waarbij er nog wel iets van vertier aanwezig is maar er ook voldoende ruimte is voor ontspanning!


Lieve lachende kinderen van Lombok
Bounty strand op Lombok


programma VAN dag tot dag

Dag 1 Vertrek naar Indonesië

U reist met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Lombok.

 

Dag 2 Aankomst Lombok (Senggigi)

Bij aankomst op Lombok wordt u opgewacht door een chauffeur en per privé transfer naar uw hotel aan het strand van Senggigi gebracht, een mooi strand en tevens dicht in de buurt van winkeltjes en restaurantjes. 

 

Dag 3 Senggigi

U gaat de hoofdstad Mataram vandaag verkennen met een stadstour waarbij u een lokale markt, begraafplaatsen en Balinese tempels bezoekt. Ook gaat u op visite bij een lokale familie. 

De vriendelijke Sasak bevolking op Lombok

Dag 4 Senggigi-Senaru

Vandaag begint uw tocht van 5 dagen door het binnenland van Lombok. U maakt kennis met de lieve Sasak bevolking en hun manier van leven, maakt beklimmingen om watervallen te bezoeken en natuurlijk geniet u deze dagen ook van de heerlijke keuken van Lombok. U gaat op weg naar het groene noorden van Lombok naar het plaatsje Senaru, met uitzicht over de Rinjani vulkaan. 

 

Dag 5 Senaru-Labuan Pandan

Er staat vandaag een wandeling op het programma inclusief een Engels sprekende gids. Het is een eenvoudige wandeling die u langs rijstterrassen en bamboebossen voert met onderweg een bezoek aan traditionele dorpjes van de Sasak bevolking. Daarna gaat u op weg naar het kustplaatsje Labuan Pandan. 

 

Dag 6 Labuan Pandan-Tetebatu

In de ochtend gaat u met een lokale boot de zee op om naar een koraaleilandje voor de kust te varen waar u geweldig kunt snorkelen. Het is een relaxte boottocht en u komt er weinig andere toeristen tegen. De picknick lunch nuttigt u op het strand of tijdens de boottocht terwijl u geniet van een geweldig uitzicht. Vervolgens reist u verder naar het hoger gelegen Tetebatu waarbij u kunt genieten van de prachtige landschappen die aan u voorbijtrekken. 
 

Dag 7 Tetebatu

Na het ontbijt gaat u samen met een lokale Engels sprekende gids de omgeving al wandelend verkennen. U wandelt door de rijstvelden en gaat een bezoek brengen aan een nabijgelegen pottenbakkersdorpje. Tevens bezoekt  een weefdorpje waar de lokale bevolking een overheerlijke maaltijd voor u heeft gemaakt. 

 

Dag 8 Tetebatu-Sekotong

U gaat op weg naar Sekotong, een lange reis maar door de mooie uitzichten vergeet u al snel dat u zo lang onderweg bent. 

 

Dag 9-10 Sekotong

Deze dagen geniet u van de rust die deze omgeving te bieden heeft. 

Snorkelen met schildpadden bij de Gili eilanden

Dag 11 Sekotong-Gili Air

U reist in ongeveer 2 uur naar de haven in het noorden van Lombok waar u de boot neemt in ongeveer een half uurtje naar het paradijsje Gili Air. De rest van de dag kunt u alvast het eiland verkennen. 

 

Dag 12-13 Gili Air

Deze dagen kunt u volop genieten van zon, zee en strand maar ook heerlijk eten bij de verschillende strandtentjes. 

 

Dag 14 Vertrek uit Lombok

U wordt terug gevaren naar Lombok en vervolgens naar de luchthaven gebracht. Het is helaas tijd om weer naar huis terug te keren. We hopen dat u een fantastische reis heeft gehad en nog lang na kunt genieten van alle indrukken die u op heeft gedaan. 

  

Dag 15 Aankomst, terug thuis

Na een lange reis bent u weer terug thuis en kunt u nagenieten van al het moois wat u heeft beleefd.

 

Tijdens de rondreis zult u voornamelijk verblijven in door ons persoonlijk geselecteerde kleinschalige 3-sterren hotels. Mocht u een ander hotel of een andere route op het oog hebben kunnen we de reis natuurlijk naar wens aanpassen.

De Gili eilanden bij Lombok
Inbegrepen in de pakketprijs:
 • Internationale vluchten met een gerenommeerde maatschappij
 • Overnachtingen in sfeervolle en, zo mogelijk, kleinschalige hotels incl. ontbijt
 • Airconditioned privé auto en chauffeur van dag 4 t/m dag 8
 • Privé (boot)transfers 
 • Lokale Engels sprekende gids tijdens de wandelingen in Senaru, Tetebatu en bij Pringgasela
 • Lunch in het dorpje Pringgasela
 • Reserveringskosten