rondreis eilandhoppen op de zuidelijke molukken

18-daagse reis

Deze rondreis laat u kennis maken met een authentiek stukje Indonesië. Oude tradities en religies zijn hier nog springlevend. U proeft alvast de Aziatische sfeer in de hoofdstad Ambon, alvorens u gaat eilandhoppen naar idyllische paradijsjes als de Banda eilanden en Seram. U leert meer over het boeiende VOC verleden en de handel in belangrijke specerijen. Op Saparua bezoekt u lokale dorpjes en gaat u traditioneel koken. Bij Sawai geniet u van een onvergetelijke boottocht en maakt u kennis met de vroegere koppensnellersom uw reis vervolgens af te sluiten in een unieke waterbungalow op palen boven de azuurblauwe zee. 

  

Dit betreft een rondreis die we aanraden. Er zijn uiteraard ook nog vele andere opties qua reisroute en excursies mogelijk op de Molukken. Deze rondreis betreft dan ook een voorbeeld en is volledig aan te passen op uw persoonlijke wensen.

Waterbungalows bij Sawai op de Molukken

Prijs p.p. vanaf € 4.445,-- bij een deelname van 2 personen incl. vlucht

Prijs p.p. vanaf  3.995,-- bij een deelname van 4 personen incl. vlucht

Dag 1: Vertrek naar de Molukken

Dag 2: Aankomst Molukken, Ambon

Dag 3: Ambon

Dag 4: Ambon-Banda eilanden

Dag 5: Banda eilanden
Dag 6: Banda eilanden
Dag 7: Banda eilanden
Dag 8: Banda eilanden-Ambon
Dag 9: Ambon-Saparua
Dag 10: Saparua
Dag 11: Saparua-Seram (Sawai)
Dag 12: Seram (Sawai)
Dag 13: Seram (Sawai)
Dag 14: Seram (Sawai)
Dag 15: Seram (Sawai)-Ambon
Dag 16: Ambon
Dag 17: Ambon, Vertrek uit de Molukken
Dag 18: Aankomst, terug thuis

hoogtepunten zuidelijke molukken

 • Eilandhoppend kennis maken met de Molukken
 • VOC verleden van Nederland ontdekken
 • Snorkelen en duiken in de kleurrijke onderwaterwereld
 • Mooie boottocht op de groen omgeven Salawai rivier
 • Romantische uitzichten bij opkomen of ondergaan van de zon
 • Vanaf je waterbungalow het azuurblauwe water in springen

De 18-daagse rondreis Eilandhoppen op de zuidelijke Molukken begint met een bezoekje aan de bruisende hoofdstad Ambon waar u leuke uitstapjes kunt maken. Per lokale fietstaxi en tijdens een stadstour bezoekt u de hoogtepunten van het eiland. Aangezien de Molukken uit heel veel verschillende eilanden bestaan is het leuk om steeds een paar nachten per eiland te verblijven. Elk eiland heeft weer iets anders moois te bieden. 


Salawai rivier bij Sawai op de Molukken

De landschappen zijn zeer divers van hoge bergen, plantages vol met specerijen, groen omgeven rivieren, machtige vulkanen en uiteraard de bounty stranden met zeetuinen vol prachtig koraal en unieke dieren. Ook vindt u er kleurrijke dorpjes met een rijke mix aan bevolkingsgroepen. Één ding hebben ze gemeen, ze worden dolenthousiast als ze u zien!  Na uw bezoek aan Ambon gaat u de Banda eilanden, ook wel de Spice Islands genoemd, ontdekken. U verblijft in een koloniale accommodatie en kunt bij de omliggende verlaten eilandjes het azuurblauwe water induiken om de bijzondere onderwaterwereld te verkennen. U vervolgt uw reis naar Saparua waar u nog verder de Nederlandse geschiedenis in duikt, lokale dorpjes bezoekt en ook nog een snorkeltocht kunt maken. Om uw reis over de zuidelijke Molukken compleet te maken doet u nog een eiland aan; Seram.


Op dit eiland verblijft u de laatste dagen van deze fantastische reis, waarbij u bij Sawai in een huisje op zee overnacht. U kunt op elk moment het helderblauwe water induiken om even af te koelen tijdens het zwemmen of snorkelen. Hier gaat u nog een prachtige boottocht maken en cultuur snuiven bij de vroegere koppensnellers. De accommodatie hier is relatief eenvoudig maar de locatie maakt alles goed, want hoe kunt u nu meer genieten dan met niets anders dan water om u heen en het gevoel alsof u de enige bent. Een romantische afsluiting van uw spectaculaire reis! 


Dolfijnen bij de Banda eilanden op de Molukken
De authentieke Banda eilanden op de Molukken


programma VAN dag tot dag

Dag 1 Vertrek naar Indonesië

U reist met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar de Molukken.

 

Dag 2 Aankomst Molukken (Ambon)

Bij aankomst op de Molukken wordt u opgewacht door een chauffeur en per privé transfer naar uw hotel aan het strand van Ambon gebracht waar u even bij kunt komen van de vlucht en alvast kunt wennen aan de Aziatische sfeer.  

 

De stad Ambon op het gelijknamige eiland is het belangrijkste aankomst- en vertrekpunt voor de Molukken. 

 

In de 14e eeuw was Ambon het centrum van de specerijenhandel ondanks dat er geen specerijen groeiden op het eiland. Deze specerijen vond men met name op de Banda eilanden.

 

Dag 3 Ambon; becaktocht, lunchen bij een lokale familie en een stadstour

U wordt vandaag bij uw hotel opgehaald door uw privé auto met chauffeur en Engels sprekende gids voor een leuke en interessante dag over Ambon. U maakt een ritje per lokale fietstaxi, gaat lunchen bij een lokale familie en maakt een stadstour waarbij u bijvoorbeeld Fort Amsterdam, , de Immanuelkerk en de oude moskee Wapaue kunt bezoeken.  

Koloniale accommodatie Cilu Bintang Estate op Banda Neira op de Banda eilanden op de Molukken

Dag 4 Ambon-Banda eilanden (Banda Neira)

U wordt per privé transfer met chauffeur naar de haven van Ambon gebracht en gaat vandaag aan boord van de snelle boot naar de Banda eilanden. Ondanks dat het een snelle boot wordt genoemd bent u nog steeds ruim 6 uur onderweg. 

 

Er zijn verschillende manier om op de Banda eilanden te komen. Dit kan met een eenvoudige snelle boot, een simpele boot waarop u overnacht of met een binnenlandse vlucht. Doordat de Banda eilanden nog erg ongerept zijn kan de reis er naar toe wat complex zijn en dient u hiervoor enigszins avontuurlijk en flexibel ingesteld te zijn. Het zou namelijk ook zomaar kunnen zijn dat het helemaal niet mogelijk is om op de Banda eilanden te komen of dat uw programma ter plaatse gewijzigd of omgedraaid wordt door plotselinge veranderingen van bootschema's of vluchten, bijvoorbeeld door onverwachte weersomstandigheden. Voor de Banda eilanden is het belangrijk om te weten dat de beste reistijd anders is dan die van de Molukken in het algemeen. Namelijk van februari t/m begin mei en van oktober t/m begin december. Voor het overige gedeelte van de Molukken geldt het volgende: De Molukken hebben een omgekeerd regenseizoen ten opzichte van de rest van Indonesië. Mei tot en met september zijn de natste maanden. Er kunnen hevige slagregens vallen. Oktober tot en met april vallen juist in de droge periode. Waarbij november tot en met maart de beste periode is om de Molukken te bezoeken. 

 

Nadat u bent ingecheckt en even bent bijgekomen van uw reis maakt u met een Engels sprekende gids een interessante stadswandeling. U vindt op Banda Neira koloniale gebouwen die veelal uit hout bestaan en voorzien zijn van mooie luiken voor de ramen en prachtige tegelvloeren. Ook bezoekt u Fort Nassau en eventueel Fort Belgica. Tevens kunt u een klein museum, een historisch schooltje, een oude sociëteit en een klein kerkje bekijken. 

 

Dag 5 Banda eilanden; bezoek Lontor Island

Vandaag brengt u een bezoek aan Banda Besar / Lontor. Op ongeveer 20 minuten varen van Banda Neira gelegen. Hier bezoekt u Fort Hollandia en diverse lokale dorpjes en krijgt u meer uitleg over de geschiedenis en de specerijen die hier te vinden zijn. Een leuke dagtocht! 

  

Dag 6 Banda eilanden (Banda Neira)

Dag ter vrije besteding. U kunt natuurlijk lekker relaxen bij uw accommodatie of een wandeling of een fietstocht in de omgeving maken. Bij uw hotel kunt u ook een fiets huren. Een andere mogelijkheid is een lekkere kookworkshop of gaan snorkelen bij het eiland Hatta.

Nootmuskaat op de Banda eilanden op de Molukken

Dag 7 Banda eilanden; bezoek aan de eilanden Rhun, Nailaka en Ay

Vandaag gaat u op diverse mooie plekken snorkelen bij de eilanden Rhun, Nailaka en Ay. Een heerlijk dagje op zee. Er is vandaag een lunchbox inbegrepen. Met een beetje geluk komt u zelfs onderweg nog een groep dolfijnen tegen! 

 

Dag 8 Banda eilanden (Banda Neira)-Ambon

U wordt naar de haven van Banda Neira gebracht waar u aan boord gaat van de snelle boot terug naar Ambon. Bij aankomst in Ambon privé transfer met chauffeur naar uw accommodatie aan het strand gebracht. 

 

Dag 9 Ambon-Saparua; verkenningstocht over het eiland

Vandaag maakt u de overtocht per snelle boot naar het eiland Saparua. U bent ongeveer 3 uur onderweg. Bij aankomst wordt u opgewacht door uw privé auto met chauffeur en Engels sprekende gids voor uw eerste kennismaking met het interessante eiland Saparua. In overleg met uw gids kunt u vandaag bespreken wat u graag zou willen zien en doen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Duurstede park met een oud verlaten Nederlands Fort, probeer eens te gaan pottenbakken in een lokaal dorpje en bezoek het kleurrijke plaatsje Booi.  

 

Dag 10 Saparua; lokale gerechten koken

Vandaag bezoekt u een lokale markt ('pasar) en gaat u inkopen doen om met lokale mensen traditionele gerechten te koken en daarna heerlijk op te smikkelen. Mocht u niet zo’n fan zijn van koken maar liever gaat zwemmen en snorkelen dan kan dat natuurlijk ook. Deze omgeving heeft kleurrijke koralen vol met tropische vissen waardoor een duik in het water zeker een aanrader is! Zo kunt u bijvoorbeeld een onbewoond eilandje in de omgeving bezoeken. 

 

Dag 11 Saparua-Seram (Sawai)

U gaat per boot op weg naar het eiland Seram. De overtocht duurt ongeveer 3 uur. Aangekomen in de haven van Seram reist u per privé auto met uw chauffeur en Engels sprekende gids in ongeveer 4 uur tijd naar de andere kant van het eiland. Onderweg heeft u de mooiste uitzichten. Eenvoudig lunchen is mogelijk in een lokaal restaurant. U overnacht in een eenvoudige maar prachtige waterbungalow boven het water en kunt vanaf uw huisje direct de zee inspringen, hoe geweldig is dat! Op uw terrasje genieten u van romantische uitzichten. 

Paradijsjes bij Sawai op de Molukken

Dag 12 Seram (Sawai)

Een dag om even heerlijk tot rust te komen en de indrukken van de reis op u in te laten werken. Ga ook vooral de kleurrijke onderwaterwereld ontdekken! 

 

Dag 13 Seram (Sawai); boottocht over de groenrijke Salawai rivier en wandeling naar een waterval

Vandaag gaat u samen met een Engels sprekende gids een prachtige boottocht maken per traditionele longtailboot over de Salawai rivier. Tijdens deze boottocht geniet u van de uitzichten op de machtige groene natuur en wie weet komt u onderweg nog wel een krokodil tegen! Ook ziet u tijdens deze vaartocht zeer kleurrijke vogels. Tevens maakt u een wandeling naar een mooie waterval omgeven door groene natuur. U kunt hier uw lunch opeten, alvorens u op eigen tempo weer terug wandelt naar de boot. 

  

Dag 14 Seram (Sawai); bezoek aan een vogelopvang voor beschermde vogels en een spannende tocht naar de koppensnellers

Een spannende excursie naar de koppensnellers staat vandaag op het programma. U wordt door uw privé auto met chauffeur en Engels sprekende gids opgehaald bij uw accommodatie om als eerste een vogelopvang voor beschermde vogels te bezoeken. Hier vindt u de meest bijzondere vogels die u ooit gezien heeft, alleen daarom is het al de moeite waard om hier te gaan kijken. Denk aan kaketoes, toekans, papegaaien en nog veel meer zeldzame vogels.

 

Vervolgens begint u aan het spannende gedeelte van uw tocht. U gaat op zoek bij de Alfoeren, oorspronkelijke bewoners van het eiland Seram en heuse koppensnellers. Tegenwoordig gelukkig niet meer! Maar het is wel interessant om meer te weten te komen over de tradities en gewoontes van deze mensen.  

Dag 15 Seram (Sawai)-Ambon

Met de snelle boot vaart u weer terug naar Ambon. Waar u nog even een paar dagen even heerlijk tot rust kunt komen. 

 

Dag 16 Ambon

Dag ter vrije besteding om nog even heerlijk te relaxen bij uw hotel alvorens u aan uw terugreis begint. Of u kunt nog een bezoek brengen aan het dorpje Waai (water), aan de oostkust van het eiland Ambon. In een natuurlijke bron leven als sinds mensenheugenis een grote kolonie alen (murenen). Deze kunt u voeren en eventueel zelfs aaien als u durft. Of u kunt een tour over het eiland maken of voor een dagje er op uitgaan met een auto met chauffeur en Engelssprekende gids. 

 

Dag 17 Vertrek uit de Molukken

U wordt per privé auto met chauffeur naar de luchthaven van Ambon gebracht. Het is helaas tijd om weer naar huis terug te keren. We hopen dat u een fantastische reis heeft gehad en nog lang terug kunt denken aan alle indrukken die u op heeft gedaan. 

  

Dag 18 Aankomst, terug thuis

Na een lange reis bent u weer terug thuis en kunt u nagenieten van al het moois wat u heeft beleefd.

 

Tijdens de rondreis zult u voornamelijk verblijven in door ons persoonlijk geselecteerde kleinschalige 3-sterren hotels. Mocht u een ander hotel of een andere route op het oog hebben kunnen we de reis natuurlijk naar wens aanpassen.

Vrolijk lachende kinderen op de Banda eilanden op de Molukken
Inbegrepen in de pakketprijs:
 • Internationale vluchten met een gerenommeerde maatschappij
 • Overnachtingen in sfeervolle en, zo mogelijk, kleinschalige hotels incl. ontbijt, met uitzondering van uw verblijf  op de Banda eilanden en Sawai (beide volpension)
 • Airconditioned privé auto en chauffeur 
 • Begeleiding van een Engels sprekende gids
 • (Boot)transfers en excursies
 • Reserveringskosten