rondreis Hoogtepunten Java

15-daagse reis

Deze rondreis laat u kennis maken met de hoogtepunten van Java. Wanneer u voor het eerst naar Java reist is deze reis erg geschikt. U begint in het bruisende Jakarta en eindigt rustig aan zee op het meest oostelijke deel van Java. Onderweg verkent u de binnenlanden van Java met weelderige rijstterrassen, interessante steden,  mooie treinreizen, indrukwekkende tempels en spannende vulkanen. 

 

Dit is een rondreis die we aanbevelen. Er zijn nog tal van andere leuke mogelijkheden op Java. Deze rondreis is daarom een voorbeeld en is geheel op maat aan te passen.

Zwaveldrager bij de Ijen vulkaan op oost Java

Prijs p.p. vanaf € 2.095,-- bij een deelname van 2 personen incl. vlucht

Prijs p.p. vanaf 1.895,-- bij een deelname van 4 personen incl. vlucht

Dag 1:   Vertrek naar Java

Dag 2:   Aankomst Java, Jakarta

Dag 3:   Jakarta-Bogor

Dag 4:   Bogor-Bandung

Dag 5:   Bandung
Dag 6:   Bandung-Borobudur
Dag 7:   Borobudur
Dag 8:   Borobudur-Yogyakarta
Dag 9:   Yogyakarta
Dag 10: Yogyakarta-Bromo
Dag 11: Bromo-Kalibaru
Dag 12: Kalibaru-Ketapang
Dag 13: Ketapang, Ijen
Dag 14: Ketapang, Vertrek uit Java
Dag 15: Aankomst, terug thuis

Hoogtepunten Java

 • Fatahillah plein en Sunda Kelapa in Jakarta
 • Theeplantages op de Puncak pass
 • Wandelen of fietsen langs Art Deco bouwwerken in Bandung
 • Treinreis naar Yogyakarta langs vulkanen en rijstvelden
 • Fietsen door rijstvelden en langs tempels in de omgeving van de Borobudur
 • Bezoek aan de Borobudur en Prambanan tempel
 • Bezoek aan de Bromo vulkaan en het uitzichtpunt over verschillende vulkanen
 • Koffieplantages en allerhande specerijen in Kalibaru
 • Beklimming van de Ijen vulkaan met zijn turquoise gekleurde kratermeer

De 15-daagse rondreis Hoogtepunten Java begint in het bruisende Jakarta. U kunt er ook voor kiezen om meteen door te reizen naar het wat landelijkere Bogor. We raden echter aan om toch ook een kijkje te nemen in Jakarta, de hoofdstad van Indonesië met de bedrijvige Sunda Kelapa (de haven, waar vele schoeners aangemeerd liggen) en het mooie Fatahillah plein, waarlangs vele koloniale gebouwen zijn gelegen. Vervolgens reist u door naar Bogor en verblijft u in een leuk kleinschalig hotelletje buiten de stad. Hier kunt u mooie wandelingen maken en een bezoek brengen aan de Botanische tuin in de stad. Van Bogor reist u naar Bandung over de Puncak pas, een bergpas tussen de theeplantages door. Onderweg kunt u een hoger gelegen botanische tuin bezoeken, het zogenaamde veelkleurenmeer en een mooie waterval.


Anklung instrument op Java

In Bandung kunt u mooie stadswandelingen en fietstochten maken langs de vele Art Deco bouwwerken. Tevens is het leuk een Anklungschool (Anklung is een lokaal muziekinstrument gemaakt van bamboe) en de omgeving  met zijn vele theetuinen en vulkanische gebieden te bezoeken. Vanuit Bandung reist u in de vroege ochtend met de trein naar Yogyakarta. Vooral het eerste deel van de treinreis is adembenemend. U reist door kleine dorpjes, langs vulkanen en tussen terrasvormige rijstvelden door. Bij aankomst in Yogyakarta wordt u naar een kleinschalig hotelletje gebracht dichtbij de Borobudur tempel. De volgende ochtend kunt u in de vroegte de tempel bezoeken. 's Middags kunt u in de omgeving fietsen langs rijstvelden en de wat minder bekende Pawon en Mendut tempel bezoeken. De volgende dag reist u naar de studentenstad Yogyakarta.


Lachende schoolkinderen op Java

Hier kunt u per becak de stad verkennen met zijn sultanspaleis, vogeltjesmarkt, gezellige Jalan Malioboro en indrukwekkende Prambanan tempel. Net buiten de stad is het leuk om (nogmaals) een fietstocht te maken tussen rijstvelden en langs kleine werkplaatsen. Wanneer u van avontuur houdt kunt u ten zuidoosten van de stad al tubend (op een rubberen band door het water) een grot bezoeken of een natuurpark bezoeken en genieten van de bosrijke omgeving en mooie vergezichten. Vanuit Yogyakarta reist u verder naar het oosten met de trein. U stapt uit in het stadje Mojokerto en wordt naar de Bromo vulkaan gebracht. De volgende ochtend gaat u al vroeg per jeep of te voet naar een uitzichtpunt waar u een fantastisch uitzicht heeft over de Bromo en de omringende vulkanen. Vooral tijdens de zonsopkomst is dit werkelijk een betoverend uitzicht, wat u niet snel zult vergeten!  


Na het uitzichtpunt rijdt u door de zandzee naar de Bromo vulkaan en maakt u een wandeling naar de rand van de krater. Na terugkomst in het hotel gaat u op weg naar Kalibaru. In dit gebied vindt u vele plantages en kunt u met paard en wagen een leuke tocht maken door de omgeving. De volgende dag rijdt u in de middag naar het meest oostelijke deel van Java, de omgeving van Banyuwangi. U verblijft in een aangenaam hotel  aan zee nabij Ketapang, de oversteekplaats van de veerboot naar Bali. Vanuit deze plaats zult u een spannende excursie maken naar de Ijen vulkaan, een indrukwekkende vulkaan met een turquoise gekleurd meer. Hier wordt zwavel gewonnen en ziet u de vele zwaveldragers aan het werk. Tevens kunt u in de nacht de zogenaamde Blue Flame aanschouwen. 


Mendut tempel midden Java
Uitzicht op de Bromo en Semeru vulkaan


programma VAN dag tot dag

Dag 1 Vertrek naar Java

U reist met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Java.

 

Dag 2 Aankomst Java (Jakarta)

Bij aankomst in Jakarta wordt u opgewacht door een chauffeur en naar uw hotel in de stad gebracht. In de middag kunt u eventueel al de stad verkennen. Het is vooral de moeite waard het Fatahillah plein te bezoeken, waarlangs vele koloniale gebouwen zijn gelegen. U kunt hier onder andere een bezoek brengen aan Café Batavia, het historisch museum en het Wayang museum. Verder is het leuk om de lokale haven, de Sunda Kelapa, te bezoeken, waar vele Buginese schoeners aangemeerd liggen. 

Koloniale bouwwerken dichtbij het Fatahillah plein in Jakarta op Java

Dag 3 Jakarta-Bogor

Vandaag reist u naar Bogor. Onderweg kunt u eventueel Taman Mini, een soort Madurodam van Indonesië, bezoeken. In Bogor is het de moeite waard om de botanische tuin te bezoeken, die middenin de stad ligt. Vanuit de tuin heeft u tevens mooi uitzicht op het presidentieel paleis van Bogor.

 

Dag 4 Bogor-Bandung

In de ochtend kunt u een wandeling maken door de mooie omgeving. U wandelt door de kampoeng, rijstvelden en langs de snelstromende rivier. Vervolgens rijdt u over de Puncak pass naar Bandung. Onderweg passeert u vele theevelden en kunt u de botanische tuin bij Cibodas bezoeken (een dependance van de tuin in Bogor). Hier kunt u tevens een mooie waterval en het veelkleuren meer bezoeken. Houdt er rekening mee dat het op de Puncak pass vrij druk kan zijn op sommige dagen (meestal in de weekenden).

 

Dag 5 Bandung

Vandaag kunt u een mooie stadswandeling maken door Bandung, langs diverse gebouwen gebouwd in Art Deco stijl. Wandel langs het Savoy Homann hotel, Grand Preanger hotel en Gedung Sate (gedung = gebouw) en neem ook zeker een kijkje in de gezellige Jalan Braga (Jalan = weg) en de Jalan Asia Afrika. Een andere mogelijkheid is om er met de fiets op uit te gaan. Het is dan mogelijk om wat meer de buitenwijken van de stad te bezoeken, met onder andere villa wijken uit de koloniale tijd. Tevens raden we aan om de stad te verlaten en naar of het noorden of het zuiden te reizen. Ten noorden van de stad vindt u de Tangkuban Prahu, diverse warmwaterbronnen en Dago hill en de theetuinen. In het zuiden vindt u eveneens vele theetuinen en kunt u een bezoek brengen aan Kawah Putih, een kratermeer met turquoise gekleurd water en witte zwaveldampen.  

 

Dag 6 Bandung-Borobudur

In de ochtend stapt u op de trein naar Yogyakarta. Vooral het eerste deel van deze treinreis is een fantastische belevenis. U komt langs klein dorpjes, mooie rijstterrassen en indrukwekkende vulkanen. De reis duurt ongeveer 7 a 8 uur. Bij aankomst in Yogyakarta wordt u opgewacht door uw chauffeur en naar uw kleinschalige hotelletje gebracht bij de Borobudur.

 

Dag 7 Borobudur

Vroeg in de ochtend bezoekt u de befaamde Borobudur tempel. De Borobudur is een boeddhistische tempel en is meer dan 1.000 jaar oud. Een bezoek aan deze indrukwekkende tempel zal zonder twijfel een van de hoogtepunten zijn van uw reis. U kunt net voor of net na zonsopkomst de tempel bezoeken (voor zonsopgang betaald u een toeslag). Het voordeel van een bezoek in de ochtend is dat het nog lekker koel is en dat er nog niet zoveel andere bezoekers zullen zijn. Naast de Borobudur is het mogelijk de dichtbij gelegen, maar minder bekende en bezochte, Pawon en Mendut tempels te bezoeken. In de middag kunt u eventueel een leuke fietstocht maken langs de vele rijstvelden of een excursie met paard en wagen. Daarnaast zou u er voor kunnen kiezen om te gaan raften op een dichtbij gelegen rivier.

Machtige Borobudur tempel op midden Java dichtbij Yogyakarta

Dag 8 Borobudur-Yogyakarta

Vandaag reist u naar de studentenstad Yogyakarta. Onderweg kunt u een wandeling maken naar de Kedung Kayang waterval. Vooral vanaf het uitzichtpunt heeft u fantastisch uitzicht over zowel de waterval als de Merapi vulkaan (mits het helder weer is). Na aankomst in Yogyakarta kunt u eventueel de stad verkennen. Een leuke manier om dit te doen is met een Becak, een fietstaxi. Mooie bezienswaardigheden in de stad zijn natuurlijk het paleis van de sultan en het waterpaleis, de kleurrijke vogeltjesmarkt en de Jalan Malioboro, met zijn vele winkeltjes, ateliers en eetstalletjes. 

 

Dag 9 Yogyakarta

In de ochtend kunt u de indrukwekkende Prambanan tempel bezoeken. Deze tempel is hindoeïstisch en ziet er erg sierlijk uit. Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar deze tempel vindt men vaak nog mooier dan de Borobudur tempel. U kunt hier tevens de dichtbij gelegen Ratu Boko tempel bezoeken. In de middag kunt u een bezoek brengen aan een natuurgebied ten zuidoosten van de stad, waar u kunt wandelen,  maar ook al tubend (op een rubberen band door het water) een grot kunt bezoeken. Als u het wat rustiger aan wilt doen kunt u ook een mooi strand bezoeken ten zuiden van de stad.

 

Dag 10 Yogyakarta-Bromo

In de ochtend stapt u op de trein naar Mojokerto. Dit stadje ligt op oost Java. Bij aankomst in Mojokerto wordt u door uw chauffeur opgehaald en naar uw hotel bij de Bromo vulkaan gebracht. Onderweg kunt u eventueel een stop maken bij de in het groen verscholen Madakaripura watervallen. Deze watervallen liggen op ongeveer een uur rijden van de Bromo vulkaan.

Paardrijden bij de Bromo vulkaan op oost Java in Indonesie

Dag 11 Bromo-Kalibaru

Voor dag en douw begint u vandaag de dag. U gaat per jeep of te voet naar een uitzicht punt vanwaar u geniet van de zonsopkomst en het fantastische uitzicht over de Bromo en de omringende vulkanen van het Bromo Tengger Semeru National Park. Na het uitzichtpunt rijdt u door een zandzee naar de Bromo vulkaan en wandelt u naar de rand van de krater. Vervolgens keert u terug naar uw hotel en rijdt u verder naar het stadje Kalibaru. In de middag kunt u optioneel een mooie wandeling maken in de omgeving, langs suikerriet- en koffieplantages en met uitzicht op de omringende vulkanen. Als u geluk heeft zijn de koffieplukkers nog net aan het werk of komen ze net terug. Ze dragen vaak grote rieten hoeden. Een mooi gezicht om te zien!

  

Dag 12 Kalibaru-Ketapang

In de ochtend brengt u een bezoek aan een nabij gelegen plantage. Hier kunt u zien hoe onder andere koffie, cacao, rubber, suikerriet en allerhande specerijen (zoals kaneel, kruidnagel, vanille en nootmuskaat) worden verbouwd. Vervolgens maakt u een ritje door de omgeving met paard en wagen en bezoekt u een aantal kleine fabriekjes, zoals een aluminium fabriekje (waar allerlei keukengerei wordt gemaakt), een notenfabriek, een werkplaats waar tempé en tofu worden gemaakt en een plek waar men palmsuiker maakt. Vervolgens reist u naar uw volgende en tevens laatste bestemming, Ketapang. Dit plaatsje is tevens het vertrekpunt van de veerboten naar Bali (Bali ligt op ongeveer een uur varen). Hier zult u verblijven in een wat groter hotel direct aan zee.   

 

Dag 13 Ketapang, Ijen

Vroeg in de ochtend bezoekt u vandaag de indrukwekkende Ijen vulkaan. Deze vulkaan heeft een mooi turquoise gekleurd meer en er wordt zwavel gewonnen. Per jeep wordt u naar het beginpunt van de trekking gebracht. In ongeveer 1,5 uur loopt u naar de krater van de Ijen. Het is een breed en goed begaanbaar wandelpad. Op diverse plekken is het echter vrij stijl, waardoor het een redelijk pittige klim is. Aangekomen bij de krater kunt u genieten van het uitzicht over het turquoise kratermeer. Eventueel kunt u afdalen in de krater naar het meer en de plek waar zwavel wordt gewonnen. Houdt er rekening mee dat dit een minder goed begaanbaar pad is. U zult vele zwaveldragers tegenkomen die vele kilo's zwavel naar boven dragen. Vervolgens worden de gele stenen in karretjes gelegd en verder naar beneden gereden. De karretjes worden ook gebruikt voor toeristen. Mocht u te moe zijn om naar boven of beneden te lopen kunt u dus ook gereden worden ;-) Weer terug in het hotel kunt u nog even lekker uitrusten aan het zwembad of in de uitgestrekte tuin.. 

 

Dag 14 Vertrek uit Java

U wordt naar de luchthaven van Banyuwangi gebracht. Uw reis zit erop. Hopelijk heeft u genoten van uw avontuur over dit mooie deel van Java. 

 

Dag 15 Aankomst, terug thuis

Na een lange reis bent u weer terug thuis en kunt u nagenieten van al het moois wat u heeft beleefd.

 

Tijdens de rondreis zult u voornamelijk verblijven in door ons persoonlijk geselecteerde kleinschalige 3-sterren hotels. Mocht u een ander hotel of een andere route op het oog hebben kunnen we de reis natuurlijk naar wens aanpassen.

Koffie pluksters in Kalibaru op oost Java

Inbegrepen in de pakketprijs:

 • Internationale en binnenlandse vluchten met gerenommeerde maatschappijen
 • Overnachtingen in sfeervolle en, zo mogelijk, kleinschalige hotels incl. ontbijt
 • Airconditioned privé auto en chauffeur gedurende uw gehele verblijf op Java
 • Genoemde eerste klas treinreizen
 • Entreegeld Borobudur tempel na zonsopgang
 • Excursie Bromo incl. jeep en entreegeld
 • Plantagetour Kalibaru incl. gids
 • Excursie Ijen vulkaan incl. gids, jeep en entreegeld
 • Reserveringskosten