rondreis NATUURRIJK NOORD Sumatra

10-daagse reis

Deze rondreis laat u kennis maken met de unieke flora en fauna van Sumatra. Bij aankomst reist u direct door naar één van de hoogtepunten van deze reis, het Gunung Leuser National Park met haar indrukwekkende tropische regenwoud. De jungle omgeving van Bukit Lawang en Tangkahan gaat u al wandelend verkennen waarbij u kennis maakt met de bijzondere dieren van dit gebied. Vervolgens verblijft u een aantal dagen aan het prachtige Tobameer. Uw reis eindigt in de levendige hoofdstad Medan waar u nog even kunt genieten van de Aziatische sfeer alvorens u weer huiswaarts keert. Een fantastische droomreis!

 

Dit betreft een rondreis die we aanraden. Er zijn uiteraard ook nog vele andere opties qua reisroute en excursies mogelijk op Sumatra. Deze rondreis betreft dan ook een voorbeeld en is volledig aan te passen op uw persoonlijke wensen.

Schoolkinderen op Sumatra

Prijs p.p. vanaf € 1.575,-- bij een deelname van 2 personen incl. vlucht

Prijs p.p. vanaf 1.445,-- bij een deelname van 4 personen incl. vlucht

Dag 1: Vertrek naar Sumatra

Dag 2: Aankomst Sumatra, Bukit Lawang

Dag 3: Bukit Lawang

Dag 4: Bukit Lawang-Tangkahan

Dag 5: Tangkahan-Berastagi
Dag 6: Berastagi-Samosir (Tobameer)
Dag 7: Samosir (Tobameer)
Dag 8: Samosir (Tobameer)-Medan
Dag 9: Medan, Vertrek uit Sumatra
Dag 10: Aankomst, terug thuis

hoogtepunten noord sumatra

 • Culturele stadstour door de hoofdstad Medan
 • Traditionele gerechten koken met een lokale familie
 • Op zoek naar orang-oetans in het Gunung Leuser National Park
 • Tuben te midden van het regenwoud
 • Olifanten wassen in Tangkahan
 • Verken het Tobameer, het grootste meer van Zuidoost-Azië
 • Leer meer over de tradities en gewoontes van de Batakkers

De 10-daagse rondreis Natuurrijk noord Sumatra begint met een stadstour door het bruisende Medan, de hoofdstad van Sumatra. Vervolgens reist u door naar het groene hart van het noorden van Sumatra; het Gunung Leuser National Park. Samen met het Bukit Barisan Selatan en het Kerinci Seblat National Park vormen deze nationale parken het tropisch regenwoud van het eiland Sumatra, dat een beschermd werelderfgoed gebied betreft. Een nog uniek stukje natuur, waar u zeker eens geweest moet zijn!


Orang-oetan in Bukit Lawang op Sumatra

Met een 2 á 3 uur durende trekking gaat u op zoek naar de bijzondere orang-oetans, die u met een beetje geluk van heel dichtbij kunt aanschouwen, een unieke ervaring! Wanneer u het aandurft is het eventueel ook mogelijk om in de jungle te overnachten. Een pittige trekking van twee of meer dagen door het machtige regenwoud op zoek naar al het moois wat de natuur u te bieden heeft. Een ervaring die u zich nog lang zult heugen. Afkoelen doet u vervolgens door te gaan tuben, waarbij u op grote opblaasbare banden rustig de rivier afdrijft. Al drijvend wordt u vanaf de kant vriendelijk toegelachen en gezwaaid door de lokale bevolking. De reis gaat per jeep verder naar Tangkahan waar de olifanten in de rivier gaan badderen en u kunt helpen bij het wassen van deze imposante dieren. Vervolgens reist u via een technische overnachting in Berastagi naar het Tobameer. 


Een prachtig meer gelegen rondom het eiland Samosir en tevens het grootste meer van Zuidoost-Azië. Het Tobameer is lang geleden uit een vulkaankrater ontstaan en is ongeveer 450 meter diep. Deze omgeving staat bekend om de Batak cultuur. De lieve lokale mensen leven hier in huizen met zadelvormige daken. Tijdens uw bezoek aan het Tobameer leert u meer over de tradities en gewoontes van deze bevolking. Verder kunt u natuurlijk een verfrissende duik nemen in het meer en heerlijk tot rust komen om de indrukken van uw reis op u in te laten werken. U reist sluit u af in Medan, waar u nog een even kunt genieten van het boeiende Sumatra.


Lokala markt op Sumatra
Tuben in Bukit Lawang op Sumatra


programma VAN dag tot dag

Dag 1 Vertrek naar Indonesië

U reist met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Sumatra.

 

Dag 2 Aankomst Sumatra (Medan-Bukit Lawang)

Bij aankomst op Sumatra wordt u opgewacht door een chauffeur en gaat u alvorens u naar Bukit Lawang reist nog een leuke stadstour maken door het bruisende Medan met een bezoek aan het mooie paleis van de sultan, de grote moskee en het oude stadhuis. Vervolgens wordt u in ongeveer 4 uur tijd naar de groene omgeving van Bukit Lawang gebracht. U bevindt zich in het prachtige Gunung Leuser National Park. 

 

Dag 3 Bukit Lawang

Samen met een lokale Engels sprekende natuurgids begint u vandaag aan uw trekking van ongeveer 3 uur. U gaat op zoek naar orang-oetans die u soms zelfs een banaantje kunt voeren, één van de hoogtepunten van deze mooie reis! Ook geniet u van alle jungle geluiden om u heen en heeft u tevens nog kans op het zien van andere apensoorten en diverse prachtige vogelsoorten. Tijdens uw trektocht leeft u meer over de exotische planten en bomen die hier voorkomen. Na de trekking gaat u afkoelen door te gaan tuben (20 minuten), waarbij u in grote rubberen banden de rivier afdrijft. Een activiteit die zeker weten een glimlach op u gezicht tovert! 

 

Prachtige olifant bij Tangkahan op Sumatra

Dag 4 Bukit Lawang-Tangkahan

Alvorens u op weg gaat naar Tangkahan gaat u bij lokale mensen thuis heerlijke traditionele gerechten koken. Een leuke manier om kennis te maken met de lokale mensen en het overheerlijke eten van Sumatra te proeven. U gaat samen met de mensen  waar u gaat koken per becak (traditionele fietstaxi) een lokale markt bezoeken om ingrediënten te kopen voor de gerechten die u gaat maken. Als er voldoende tijd is gaat u ook nog rondkijken in de landelijke omgeving. Als lunch gaat u uw eigen gemaakte gerechten proeven. Smakelijk eten! Vervolgens reist u per jeep verder naar Tangkahan. Een dorp dat aan de rand van het nationale park van Gunung Leuser is gelegen. In de middag kunt u een wandeling maken door de natuurrijke omgeving, een prachtige waterval bezoeken, zwemmen in de rivier of gewoon lekker even een boekje lezen in uw eenvoudige maar prachtig gelegen lodge te midden van het tropisch regenwoud. 

 

Dag 5 Tangkahan-Berastagi

Tijdens de baddertijd van de olifanten heeft u de mogelijkheid om ze met een borstel te wassen, dit vinden ze heerlijk! Het is erg leuk om zo dichtbij deze prachtige dieren te komen. Vervolgens reist u in circa 6 uur tijd naar het hoger gelegen Berastagi, hier overnacht u om de lange route naar het Tobameer te onderbreken. Door de hoge ligging is het hier ook wat koeler dan in de andere gebieden. U kunt hier eventueel nog een lokale fruitmarkt bezoeken. 

 
Dag 6
 Berastagi-Samosir (Tobameer)

Er staat vandaag een lange maar schitterende reis op het programma. In ongeveer 8 uur gaat u op weg naar het indrukwekkende Tobameer. Onderweg kunt u diverse stops maken, zoals bij de Sipisopiso waterval waarvandaan u een geweldig uitzicht heeft over het meer. Vanaf het plaatsje Prapat neemt u de ferry naar het eiland Samosir. De boottocht duurt ongeveer 1 uur. Ook uw privé auto met chauffeur gaan met u mee op de ferry zodat u ook op het eiland Samosir de beschikking heeft over uw eigen auto met chauffeur. 

 

Dag 7 Samorsir (Tobameer)

Deze dag maakt u kennis met de leefgewoontes van de Batakkers. Zo brengt u een bezoek aan een aantal traditionele Batakdorpjes, zoals bijvoorbeeld het dorpje Ambarita. Hier wordt u begeleid door een Engels sprekende lokale gids die u meer over deze omgeving kan vertellen. U gaat een kijkje nemen bij de traditionele huizen waarin deze bevolking leeft. Ook leert u meer over de geschiedenis van deze interessante mensen en kunt u zelfs nog een dansvoorstelling bijwonen. Aan het einde van de dag kunt u even tot rust komen aan de waterkant en genieten van de mooie uitzichten. 

 

Dag 8 Samosir (Tobameer)-Medan

Per ferry wordt u terug gevaren naar Prapat. U reist vervolgens via de snelweg in ongeveer 4 uur terug naar Medan waar u nog een nachtje overnacht en nog even kunt genieten van het mooie eiland Sumatra.

 

Dag 9 Vertrek uit Sumatra

U wordt naar de luchthaven van Medan gebracht. Uw avontuur zit er jammer genoeg op. We hopen dat u heeft kunnen genieten van dit authentieke eiland en wellicht dat u nog eens terug wilt keren om meer van het eiland te zien.

 

Dag 10 Aankomst, terug thuis

Na een lange reis bent u weer terug thuis en kunt u nagenieten van al het moois wat u heeft beleefd.

 

Tijdens de rondreis zult u voornamelijk verblijven in door ons persoonlijk geselecteerde kleinschalige 3-sterren hotels. Mocht u een ander hotel of een andere route op het oog hebben kunnen we de reis natuurlijk naar wens aanpassen.

Frisgroene rijstvelden op Sumatra
Inbegrepen in de pakketprijs:
 • Internationale vluchten met een gerenommeerde maatschappij
 • Overnachtingen in sfeervolle en, zo mogelijk, kleinschalige hotels incl. ontbijt
 • Airconditioned privé auto en chauffeur gedurende uw gehele verblijf op Sumatra, met uitzondering van de dagen in Bukit Lawang en Tangkahan
 • Junglewandeling Bukit Lawang incl. natuurgids en tuben
 • Kookworkshop bij lokale mensen in Bukit Lawang
 • Transfer per jeep van Bukit Lawang naar Tangkahan
 • Helpen bij het wassen van olifanten in Tangkahan
 • Oversteek per ferry tussen Prapat en Samosir
 • Lokale gids voor bezoek aan Ambarita op Samosir
 • Reserveringskosten