Familiereis Actief Java en Bali

23-daagse reis

Wanneer u op zoek bent naar een actieve vakantie naar Java en Bali met het gezin spreekt deze familiereis naar Indonesië u vast aan. U bezoekt zowel de hoogtepunten als de wat minder bekende plaatsen tijdens deze afwisselende rondreis. Het ene moment verblijft u in het bruisende Jakarta en het volgende moment prachtig in de natuur uitkijkend over een snelstromende rivier en rijstvelden. U zult veel activiteiten ondernemen met water (o.a. raften, bezoek aan watervallen, snorkelen), maar de indrukwekkende Borobudur tempel mag natuurlijk ook niet ontbreken tijdens deze reis. Deze actieve familiereis door Java en Bali is geschikt voor families met kinderen van ongeveer 4 tot 18 jaar. Uiteraard kunt u deze reis ook als stel maken en is het mogelijk te reizen met kinderen jonger dan 4 jaar.

Kaart van Java en Bali

Dit betreft een familiereis die we aanraden. Er zijn uiteraard nog vele andere opties qua reisroute en excursies mogelijk op Java en Bali. Mimpi reizen verzorgt maatwerk reizen, deze rondreis betreft dan ook een voorbeeld en is volledig op maat aan te passen op uw persoonlijke wensen.

Op de foto met de vriendelijke lokale bevolking op Java

Prijs p.p. vanaf € 2.495,-- bij een deelname van 2 personen incl. vlucht

Prijs p.p. vanaf € 2.295,-- bij een deelname van 4 personen incl. vlucht

Dag 1:   Vertrek naar Indonesië

Dag 2:   Aankomst Java, Jakarta

Dag 3:   Jakarta-Bogor

Dag 4:   Bogor-Bandung

Dag 5:   Bandung

Dag 6:   Bandung-Batu Karas (Pangandaran)

Dag 7:   Batu Karas beach (Pangandaran)

Dag 8:   Batu Karas beach (Pangandaran)

Dag 9:   Batu Karas (Pangandaran)-Borobudur

Dag 10: Borobudur

Dag 11: Borobudur-Yogyakarta

Dag 12: Yogyakarta
Dag 13: Yogyakarta-Ubud (Java-Bali)
Dag 14: Ubud
Dag 15: Ubud-Pemuteran
Dag 16: Pemuteran
Dag 17: Pemuteran-Sambangan
Dag 18: Sambangan
Dag 19: Sambangan-Balangan (Jimbaran)
Dag 20: Balangan beach (Jimbaran)
Dag 21: Balangan beach (Jimbaran)
Dag 22: Balangan, Vertrek uit Bali
Dag 23: Aankomst, terug thuis

Hoogtepunten Java en Bali

 • Bruisend Jakarta met mooie bouwwerken
 • Wandelen door rijstvelden en theeplantages nabij Bogor
 • Treinreis van Bandung naar Tasikmalaya
 • Boottocht naar Green Canyon en body rafting in Green valley
 • Indrukwekkende Borobudur en Prambanan tempel
 • Raften bij Borobudur
 • Snorkelen bij Menjangan eiland
 • Watervallen en valleien in Sambangan
 • Golfsurfen en prachtige stranden bij Balangan beach

U begint de reis in het bruisende Jakarta, waar u zult verblijven in een hotel dichtbij het gezellige Fatahillah plein. Dit plein is omringd door historische gebouwen. U kunt er eventueel een kleurrijke fiets huren, waarmee u over het plein en de nabij gelegen straatjes kunt fietsen. Ook kunt u vanuit uw hotel de Sunda Kelapa (oude haven met vele boeginese schoeners) bezoeken en het indrukwekkende Monas monument. Vervolgens reist u door naar uw hotelletje mooi in het groen een stukje buiten Bogor. U kijkt vanuit het hotelletje op een snelstromende rivier en de rijstvelden. Hier kunt u genieten van de mooie natuur en een (korte) wandeling maken in de omgeving. Ook kunt u de botanische tuin van Bogor bezoeken, die tevens uitkijkt op het paleis te Buitenzorg. 


Indrukwekkende Borobudur tempel complex op midden Java

Na Bogor reist u via de Puncak pass, tussen vele theeplantages door, naar Bandung. Bandung staat bekend vanwege zijn vele Art-Deco gebouwen, thee tuinen en de vulkanische omgeving. Het is daarom leuk om een wandeling te maken langs de Art-Deco gebouwen. Maar het is ook zeker leuk om de stad uit te trekken en de thee tuinen en vulkanische gebieden te ontdekken. Vanuit Bandung stapt u op de trein naar Tasikmalaya. De trein is een erg leuke manier van reizen door Java, vooral vanwege het mooie landschap. Vanuit Tasikmalaya wordt u naar het strand van Batu Karas gebracht. Onderweg kunt u nog een bezoek brengen aan het authentieke dorpje Kampung Naga. Aan het strand van Batu Karas kunt u natuurlijk genieten van de zee en eventueel golfsurfen of body boarden. Dichtbij Batu Karas kun u verder leuke excursies maken naar de Green Canyon en Green Valley.


Kleurrijke zoete lekkernijen op een lokale markt in Yogyakarta in Kota Gede

De Green Canyon is een groene kloof waar u met een bootje naartoe vaart en vervolgens kunt zwemmen in het turquoise of groenig gekleurde water. In de Green Valley kunt u body raften, een soort van tocht door het water waarbij u van een waterval springt, zich laat meevoeren door het (snel)stromende water en kunt slingeren aan een touw boven het water. Beide plekken zijn echt sprookjesachtig mooi. Na Batu Karas reist u door naar uw verblijf dichtbij de Borobudur. U verblijft in een leuk huisje uitkijkend op de rijstvelden. U gaat hier natuurlijk een bezoek brengen aan de Borobudur tempel, maar kunt tevens mooi fietsen tussen de rijstvelden en naar wat minder bekende tempels, raften over een nabij gelegen rivier en een mooie waterval bezoeken. Vanuit Borobudur reist u verder naar Yogyakarta, waar u kunt genieten van het bruisende stadsleven. 


Machtige Merapi vulkaan op midden Java dichtbij Yogyakarta

In Yogyakarta raden we zeker aan om een bezoek te brengen aan de gezellige Jalan Malioboro, het paleis van de sultan, de oude wijk Kota Gede en de indrukwekkende Prambanan tempel. Maak daarnaast ook zeker een ritje met een traditionele Becak fietstaxi. Na Yogyakarta vliegt u naar Bali, waar u de eerste dagen in Ubud zult verblijven. In deze mooie omgeving heeft u vele mogelijkheden voor leuke excursies, maar kunt u ook uitstekend even lekker bijkomen of genieten van een heerlijke Balinese massage. Wanneer u iets wilt ondernemen is het sowieso leuk om te fietsen of wandelen door de rijstterrassen, te gaan raften op een snelstromende rivier tussen groene kloven, deel te nemen aan een kookcursus of te gaan quad rijden door de groene omgeving. Vanuit Ubud reist u via verschillende vulkaanmeren naar het plaatsje Pemuteran, gelegen aan de noordkust van Bali. 


Hier kunt u optimaal genieten van zon, zee en strand. Ook kunt u hier per boot het eilandje Menjangan bezoeken, waar u goed kunt snorkelen en duiken. Na Pemuteran reist u door naar Sambangan, ook wel 'Secret Garden' genoemd. Hier kunt u vele watervallen bezoeken en er eventueel ook vanaf glijden of springen. Tot slot verblijf u de laatste dagen van uw reis in het zuiden van Bali, aan het mooie strand van Balangan. Hier kunt u nog even lekker bijkomen van de reis.


Boottocht op het Tamblingan meer op Bali met uitzicht op de hindoeistische tempel
Een van de vele watervallen van de groene omgeving van Sambangan secret garden


programma VAN dag tot dag

Dag 1 Vertrek naar Java

U reist met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Java.

 

Dag 2 Aankomst Java (Jakarta)

Bij aankomst in Jakarta wordt u opgewacht door een chauffeur en wordt u naar uw hotel in de stad gebracht. In de middag of avond kunt u een bezoek brengen aan het gezellige Fatahillah plein. Hier vindt u vele koloniale gebouwen, zoals het oude stadhuis en Café Batavia. In Café Batavia kunt u tevens een lekker kopje koffie drinken en genieten van een maaltijd.

 

Dag 3 Jakarta-Bogor

Vandaag wordt u naar uw hotelletje in de omgeving van Bogor gebracht. Alvorens kunt u eventueel met uw auto en chauffeur een bezoek brengen aan de Sunda Kelapa, de traditionele haven van Jakarta. Hier liggen de boeginese schoeners aangemeerd. Het is mooi om deze boten van dichtbij te zien. Ook kunt u een stop maken bij Taman Mini, een soort Madurodam van Indonesië, maar dan met huizen in werkelijke grootte.

 

Dag 4 Bogor-Bandung

In de ochtend kunt u een wandeling maken door de mooie omgeving. U wandelt door de kampoeng, rijstvelden en langs de snelstromende rivier. Vervolgens is het de moeite waard om de botanische tuin te bezoeken (deze kunt u eventueel ook in de middag van de dag ervoor bezoeken), die middenin de stad ligt. Hier kunt u genieten van de vele tropische planten en kunt u de orchidee kas bezoeken. Vanuit de tuin heeft u tevens een mooi uitzicht op het presidentieel paleis van Bogor.

 

's Middags rijdt u in ongeveer 4 uur over de Puncak pass naar Bandung. Onderweg passeert u vele theevelden en kunt u de botanische tuin bij Cibodas bezoeken (een dependance van de tuin in Bogor). Hier kunt u tevens een mooie waterval en het veelkleuren meer bezoeken.

 

Dag 5 Bandung

Vandaag kunt u een mooie stadswandeling maken door Bandung, langs diverse gebouwen gebouwd in Art Deco stijl. Wandel langs het Savoy Homann hotel, Grand Preanger hotel en Gedung Sate (gedung = gebouw) en neem ook zeker een kijkje in de gezellige Jalan Braga (Jalan = weg) en de Jalan Asia Afrika. Een andere mogelijkheid is om er met de fiets op uit te gaan. Het is dan mogelijk om wat meer de buitenwijken van de stad te bezoeken, met onder andere villa wijken uit de koloniale tijd. Tevens raden we aan om de stad te verlaten en naar of het noorden of het zuiden te reizen. Ten noorden van de stad vindt u een krater genaamd Tangkuban Prahu, diverse warmwaterbronnen en Dago hill en de theetuinen. In het zuiden vindt u eveneens vele theetuinen en kunt u een bezoek brengen aan Kawah Putih, een kratermeer met turquoise gekleurd water en witte zwaveldampen.

Prachtig uitzicht over de groene vallei waarin het dorpje Kampung Naga is gelegen op Java

Dag 6 Bandung-Batu Karas beach

Vroeg in de ochtend stapt u op de trein naar Tasikmalaya. Tijdens de treinreis kunt u genieten van het mooie uitzicht over rijstvelden, vulkanen en kleine dorpjes. Bij aankomst op het station van Tasikmalaya wordt u naar het plaatsje Batu Karas gebracht, waar u aan het strand zult verblijven in een leuk kleinschalig hotelletje. Onderweg brengt u een bezoek aan het dorpje Kampung Naga. In het dorpje Kampung Naga leeft men nog grotendeels op de oorspronkelijke manier. Zo is er bijvoorbeeld geen elektriciteit en stromend water. Voordat u het dorpje bereikt dient u een lange trap af te dalen. U kunt het dorpje alleen te voet bereiken. Kampung Naga ligt prachtig in de natuur, tussen palmbomen, rijstvelden en langs een snelstromende rivier. Het is fantastisch om door het dorpje te wandelen en de mooie huisjes te bekijken en vriendelijke lokale bevolking te ontmoeten. De stijl van de huisjes is vrij uniek. Het zijn witte huisjes met daken bedekt met de zwarte bast van palmbomen. Het is echt een prachtig gezicht om het dorpje te zien in de idyllische omgeving.    

 

Dag 7-8 Batu Karas beach

Dagen ter vrije besteding. Hier kunt u even lekker bijkomen van de reis tot nu toe en genieten van zon, zee en strand en eventueel golfsurfen. Mocht u toch iets actiefs willen gaan doen, zijn er hier volop mogelijkheden. Zo raden we zeker aan om een bezoek te brengen aan de indrukwekkende Green Canyon. Het is een schitterende kloof met hoog oprijzende rotspartijen waartussen u kunt zwemmen. Zowel de wanden als het water hebben een betoverende groene kleur. Voordat u de kloof bereikt maakt u een boottocht van ongeveer een half uur. Ook de boottocht is erg mooi over het groene water langs vele palmbomen en rotspartijen. Naast de Green Canyon is het ook zeker de moeite waard om de zogenaamde Green Valley (ook wel bekend als Citumang) te bezoeken. Voordat u deze zogenaamde groene vallei bereikt komt u langs vele rijstvelden. De rijstvelden zijn helemaal vlak en enorm uitgestrekt, waardoor u een heel weids uitzicht heeft. Green Valley zelf is een turquoise gekleurde rivier in een prachtig groene omgeving. U kunt een tocht door de rivier maken, waarbij u van watervallen afspringt en u zich verder kunt laten afdrijven over de prachtig gekleurde rivier. Net buiten Pangandaran (op een klein uurtje rijden van Batu Karas) is het verder leuk om de verschillende huisindustrieën te bezoeken. Zo kunt u onder andere zien hoe men palmsuiker maakt, komt u op een werkplek waar men tempé maakt en laat de lokale bevolking zien hoe men in een handomdraai kokosnoten pelt. U kunt de huisindustrieën met uw auto en chauffeur, met een brommer of met een becak bezoeken (becak is wat ons betreft het leukst!).

 

Dag 9 Batu Karas beach-Borobudur

Vandaag maakt u een lange rit naar midden Java. U bent ongeveer 7 uur aan het rijden en zult daarom de hele dag onderweg zijn (dit zal de langste reisdag worden, wel ook afhankelijk aan de verkeersdrukte van de andere reisdagen). Dichtbij de Borobudur zult u vervolgens verblijven in een leuk kleinschalig hotelletje tussen de rijstvelden in gelegen en met, als u goed zoekt, een klein beetje uitzicht op de Borobudur tempel. 

 

Dag 10 Borobudur

Vroeg in de ochtend bezoekt u de befaamde Borobudur tempel (eventueel kunt u er ook voor kiezen de Borobudur de volgende ochtend te bezoeken). De Borobudur is een boeddhistische tempel en is meer dan 1.000 jaar oud. Een bezoek aan deze indrukwekkende tempel zal zonder twijfel een van de hoogtepunten zijn van uw reis. U kunt net voor of net na zonsopkomst de tempel bezoeken (voor zonsopgang betaald u een toeslag). Het voordeel van een bezoek in de ochtend is dat het nog lekker koel is en dat er nog niet zoveel andere bezoekers zullen zijn.

 

In de middag kunt u onder begeleiding van een gids of op eigen gelegenheid een leuke fietstocht door de omgeving maken. U fietst door kleine dorpjes, stopt bij een pottenbakkersfabriekje waar u uw eigen potje/ kommetje kunt maken, fietst tussen de rijstvelden door en kunt bij de minder bekende Pawon en Mendut tempel een stop maken. Onderweg zult u verschillende keren de Borobudur van ver boven de boomtoppen zien uitkomen. Een prachtig gezicht!

Raften op de Elo rivier dichtbij de Borobudur tempel op midden Java

Dag 11 Borobudur-Yogyakarta

In de ochtend gaat u raften op een dichtbij gelegen rivier (deze excursie is mogelijk vanaf ongeveer 7 jaar). Met een rubberen bootje vaart u over een snelstromende rivier tussen het mooie landschap door. Vervolgens reist u naar de studentenstad Yogyakarta. Onderweg is het de moeite waard de Kedung Kayang waterval te bezoeken. Vooral het uitzicht op de waterval met op de achtergrond de Merapi vulkaan is fantastisch.

 

Na aankomst in Yogyakarta kunt u de stad verkennen. Een leuke manier om dit te doen is met een Becak, een fietstaxi. Mooie bezienswaardigheden in de stad zijn natuurlijk het paleis van de sultan en het waterpaleis, de kleurrijke vogeltjesmarkt en de Jalan Malioboro, met zijn vele winkeltjes, ateliers en eetstalletjes. 

 

Dag 12 Yogyakarta

Tijdens uw verblijf in Yogyakarta kunt u de indrukwekkende Prambanan tempel bezoeken. Deze tempel is hindoeïstisch en ziet er erg sierlijk uit. Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar deze tempel vindt men vaak nog mooier dan de Borobudur tempel. U kunt hier tevens de dichtbij gelegen Ratu Boko tempel bezoeken. Tevens kunt u een bezoek brengen aan een natuurgebied ten zuidoosten van de stad, waar u kunt wandelen, maar ook al tubend (op een rubberen band door het water) een grot kunt bezoeken. Als u het wat rustiger aan wilt doen kunt u ook een mooi strand bezoeken ten zuiden van de stad of gewoon even lekker bijkomen in het aangename hotel. Ook is het leuk om de oude wijk Kota Gede te bezoeken, ten zuidoosten van de stad. In deze wijk kunt u uitstekend ronddwalen en genieten van de charmante oude huisjes en de lokale markt. Het is een hele gemoedelijke wijk en het lijkt haast alsof de tijd hier heeft stilgestaan. U vind er veel hout terug in de huisjes en het is er erg kleurrijk. Ook kunt u er een zilverfabriek en chocoladefabriek bezoeken. Een leuke manier om naar deze oude wijk te gaan is per traditionele Andong (paard en wagen met 4 wielen, normaliter heeft de wagen 2 wielen, 4 wielen zult u alleen terugzien in Yogyakarta).

 

Dag 13 Yogyakarta-Ubud (Java-Bali)

Vandaag reist u terug naar de luchthaven van Yogyakarta en stapt u op de vlucht naar Bali. Bij aankomst op Bali wordt u naar uw hotelletje in Ubud gebracht. 

  

Dag 14 Ubud

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid het dorpje gaan bezoeken met zijn vele musea, de markt, het paleis, vele spa's, leuke winkeltjes, koffiebarretjes en natuurlijk het apenbos. In dit mooie bos lopen vele aapjes rond en kunt u ze eventueel een banaantje voeren. Pas wel op, want de aapjes kunnen best brutaal zijn ;-). Tevens is het in Ubud leuk om een kookcursus te volgen. Een kookcursus begint meestal met een bezoek aan de lokale markt. Het lekkerste fruit, biologische groente en allerhande specerijen, het is er allemaal te krijgen. Na het bezoek aan de markt gaat u aan de slag en leert u hoe u een heerlijke traditionele maaltijd klaarmaakt. In de middag kunt u de schilderachtige rijstterrassen van Tegallalang bezoeken en hier eventueel een mooie wandeling maken. Of u kunt ervoor kiezen een bezoek te brengen aan de heilige watertempel Tirta Empul en de mooie uit de rotsen gehouwen Gunung Kawi tempel. Ook is het leuk en spannend om dichtbij Ubud te gaan quad rijden of raften over een snelstromende rivier tussen groene kloven door. 

 

Dag 15 Ubud-Pemuteran

Vandaag rijdt u naar het noorden naar het plaatsje Pemuteran. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de prachtige rijstterrassen van Jatiluwih en kunt u een stop maken bij het Bratan kratermeer. Dit meer is bekend vanwege de mooie, prachtig in het meer gelegen, Ulun Danu Bratan tempel.

 

Dag 16 Pemuteran

Vandaag kunt u genieten van zon, zee en strand. Pemuteran ligt in een mooie baai met in het achterland het Bali Barat National Park. Vanaf het strand kunt u snorkelen bij een aangelegd rif. Ook kunt u een boottocht maken naar het eilandje Menjangan. Hier kunt u naar hartenlust snorkelen en duiken. Menjangan is een van de mooiste plekken van Bali om te snorkelen en duiken, rondom het eiland zijn er stijl aflopende wanden vol met rijkgekleurde koralen en visjes. In de middag kunt u gaan fietsen of wandelen in de omgeving. Een mooie wandeling is naar de Melanting tempel, bovenop een heuvel. 

 

Dag 17 Pemuteran-Sambangan

U rijdt langs de noordkust en door de binnenlanden naar het kleine plaatsje Sambangan. Onderweg kunt u een stop maken bij een warmwaterbron, mooi gelegen in het groen van de binnenlanden. Hier kunt u een heerlijk bad nemen. Daarnaast is het leuk een stop te maken bij een Boeddhistische tempel, waar u tevens een mini Borobudur tempel kunt aanschouwen. Vervolgens rijdt u naar de meren Buyan en Tamblingan, hier maakt u een kanotocht in een traditionele Balinese kano. Vervolgens rijdt u door de bergen naar Sambangan, waar u zult gaan overnachten in een tent of in een leuk hotelletje met uitzicht over een groene vallei.

 

Dag 18 Sambangan

Sambangan is prachtig gelegen in de natuur en wordt ook wel 'secret garden' genoemd, vanwege de vele watervallen (zo'n 7 in totaal) en mooie rijstterrassen. In de ochtend kunt u een excursie maken naar het kustplaatsje Lovina. Hier kunt u een boottocht maken waarbij de kans groot is dat u dolfijnen zult zien. Verder kunt u vandaag onder begeleiding van een lokale gids een mooie wandeling maken waarbij u een aantal of zelfs alle watervallen bezoekt (afhankelijk van de lengte van de wandeling) en vanaf verschillende watervallen zelfs een spannende sprong kunt maken of er vanaf kunt glijden!

Het mooie strand van de Bukit op Bali

Dag 19 Sambangan-Balangan beach

Vandaag gaat u naar uw laatste bestemming, de strandplaats Balangan. Onderweg bezoekt u de eeuwenoude Taman Ayun tempel, een prachtige, nog erg authentieke tempel. Tot slot kunt u een bezoek brengen aan de Tanah Lot tempel, die deels in zee is gelegen tussen mooie kliffen. 

 

Dag 20-21 Balangan beach

De laatste dagen van uw reis kunt u genieten van zon, zee en strand of u kunt gaan golfsurfen. Dit gebied staat bekend vanwege de vele surfspots. Balangan is doorgaans iets meer voor de gevorderde surfer. Gaat u voor het eerst surfen dan kunt u dit beter doen bij Jimbaran beach, gelegen op 20 minuten rijden van Balangan. In Jimbaran kunt u tevens terecht voor een heerlijk verse vismaaltijd. In de namiddag verschijnen er allemaal tafeltjes en stoelen op het strand en kunt u genieten van de mooie zonsondergang terwijl u een gegrilde vismaaltijd nuttigt.

 

Dag 22 Vertrek uit Bali

U wordt naar de luchthaven van Bali gebracht. Uw reis zit erop. Hopelijk heeft u genoten van uw avontuur over deze mooie eilanden van Indonesië. 

 

Dag 23 Aankomst, terug thuis

Na een lange reis bent u weer terug thuis en kunt u nagenieten van al het moois wat u heeft beleefd.

 

Tijdens de rondreis zult u voornamelijk verblijven in door ons persoonlijk geselecteerde kleinschalige 3-sterren hotels. Mocht u een ander hotel of een andere route op het oog hebben kunnen we de reis natuurlijk naar wens aanpassen.

Mooi koloniaal gebouw in de omgeving van het Fatahillah plein in Jakarta op Java

Inbegrepen in de pakketprijs:

 • Internationale en binnenlandse vluchten met gerenommeerde maatschappijen
 • Overnachtingen in sfeervolle en, zo mogelijk, kleinschalige hotels incl. ontbijt
 • Airconditioned privé auto en chauffeur gedurende uw verblijf op Java en Bali m.u.v. dag 20 en 21 (in Balangan op Bali)
 • Eerste klas treinreis van Bandung naar Tasikmalaya
 • Bezoek aan de Borobudur tempel na zonsopkomst
 • Raften incl. gids nabij Borobudur
 • Kanotocht op het Tamblingan meer
 • Bezoek aan de Taman Ayun tempel
 • Reserveringskosten