Familiereis Avontuurlijk Sumatra en Bali

19-daagse reis

Met deze familiereis gaat u met Mimpi Reizen op avontuur door het groene Sumatra en paradijselijke Bali. Deze reis biedt veel afwisseling, met plaatsen en activiteiten die de kinderen vast en zeker erg leuk zullen vinden! Zo komt u op Sumatra oog in oog te staan met orang-oetans en olifanten en komt u heerlijk tot rust aan het Tobameer, waarbij er voldoende tijd is voor een frisse duik. Op Bali verblijft u zowel in de binnenlanden als aan het strand. In de binnenlanden kunt u onder andere goed fietsen, raften en grotten bezoeken en aan het strand kunt u snorkelen, boottochten maken, surfen en zwemmen met manta roggen. Deze familiereis door Indonesië is geschikt voor families met kinderen van ongeveer 4 tot 18 jaar. Uiteraard kunt u deze reis ook als stel maken en is het mogelijk te reizen met kinderen jonger dan 4 jaar.

 

Dit betreft een familiereis die we aanraden. Er zijn uiteraard nog vele andere opties qua reisroute en excursies mogelijk op Sumatra en Bali. Mimpi reizen verzorgt maatwerk reizen, deze rondreis betreft dan ook een voorbeeld en is volledig op maat aan te passen op uw persoonlijke wensen.

Trekking met het gezin op zoek naar orang-oetans door het Gunung Leuser National park

Prijs p.p. vanaf € 2.295,-- bij een deelname van 2 personen incl. vlucht

Prijs p.p. vanaf  2.145,-- bij een deelname van 4 personen incl. vlucht

Dag 1:   Vertrek naar Indonesië

Dag 2:   Aankomst Sumatra, Medan

Dag 3:   Medan-Bukit Lawang

Dag 4:   Bukit Lawang

Dag 5:   Bukit Lawang-Tangkahan

Dag 6:   Tangkahan

Dag 7:   Tangkahan-Tobameer

Dag 8:   Tobameer

Dag 9:   Tobameer-Berastagi

Dag 10: Berastagi-Ubud (Sumatra-Bali)

Dag 11: Ubud
Dag 12: Ubud
Dag 13: Ubud-Pemuteran
Dag 14: Pemuteran
Dag 15: Pemuteran-Sanur
Dag 16: Sanur
Dag 17: Sanur
Dag 18: Sanur, Vertrek uit Bali
Dag 19: Aankomst, terug thuis

Hoogtepunten Sumatra en Bali

 • Orang-oetans en olifanten spotten in het Gunung Leuser National Park
 • Cultuur van de Batakkers en zwemmen in het immense Tobameer
 • Vulkanen en authentieke dorpjes bij Berastagi
 • Tussen de rijstvelden in gelegen Ubud met kleurrijke Hindoe cultuur
 • Raften over de Ayung rivier nabij Ubud
 • Snorkelen en schildpadjes vrijlaten aan het strand van Pemuteran
 • Bezoek aan eilandjes Lembongan en Penida vanaf Sanur

Deze 19-daagse familiereis begint op het groene Sumatra, waar u na een nachtje in de stad Medan doorreist naar het plaatsje Bukit Lawang, aan de rand van het Gunung Leuser National Park. In het nationale park gaat u op zoek naar de orang-oetans. Een ontmoeting met deze bijzondere dieren zult u niet snel vergeten. Het is fantastisch om orang-oetans in het wild te zien. Tijdens een trekking door het regenwoud is de kans groot dat u orang-oetans, maar ook andere soorten apen, gaat tegenkomen. Na de trekking maakt u een verfrissende tocht op een rubberen band door de snelstromende rivier (dit noemt men tuben). Vervolgens reist u met een jeep verder naar een ander plaatsje aan de rand van het Gunung Leuser National Park, Tangkahan. Dit plaatsje is iets minder bekend en hierdoor wat minder bezocht en primitiever. Ook hier kunt u eventueel een trekking maken en tuben. Daarnaast kunt u hier een olifanten opvang kamp bezoeken, waar u onder andere kunt helpen met het wassen van de olifanten.


Kleurrijke fruitmarkt in Indonesie

Na het Gunung Leuser National Park gaat u op weg naar het Tobameer. Hier kunt u genieten van de mooie omgeving en natuurlijk een frisse duik nemen in het immense meer. De omgeving leent zich daarnaast uitstekend voor boottochtjes over het meer, wandelen of fietsen door de mooie natuur en het bezoeken van lokale dorpjes waar u kennis maakt met de cultuur van de Batakkers. Vervolgens gaat u via een mooie route langs het Tobameer, watervallen en mooie dorpjes naar het bergplaatsje Berastagi, gelegen tussen twee vulkanen. Hier geniet u van de koele berglucht en brengt u een bezoek aan de groente en fruit markt. Tevens kunt u ervoor kiezen een van de nabij gelegen vulkanen te beklimmen. Vanuit Berastagi reist u terug naar Medan en vliegt u naar Bali, waar u na aankomst naar het kunstenaars dorpje Ubud wordt gebracht.


Mooie strand van Balangan aan de zuidwest kust van Bali

Op Bali kunt u bijkomen van uw reis door Sumatra, maar kunt u ook diverse leuke activiteiten doen. Zo staat er vanuit Ubud sowieso een tocht over een snelstromende rivier op het programma. U gaat namelijk raften (dit is mogelijk vanaf 7 jaar)!  Daarnaast kunt u optioneel deelnemen aan een kookcursus, genieten van een heerlijke spa behandeling (kinderen vinden dit doorgaans ook heerlijk!), of goed fietsen en wandelen. Ook vindt u in de omgeving van Ubud vele rijstterrassen. Vanuit Ubud reist u via het Bratan kratermeer en diverse watervallen naar uw strandbestemming aan de noordkust van Bali. Hier kunt u optimaal genieten van zon, zee en strand. Ook kunt u hier per boot het eilandje Menjangan bezoeken, waar u goed kunt snorkelen en duiken. Tot slot verblijft u aan de zuidkust van Bali, aan het strand van Sanur.


Onderweg naar Sanur maakt u een spannende tocht door een verborgen kloof, langs rotsen en deels door het water. In Sanur kunt u genieten van het aangename strand. Ook is het leuk om vanuit Sanur de eilandjes Lembongan en Penida te bezoeken. Hier vindt u mooie baaien met turkuoise gekleurd water en prachtige stranden en kunt u zwemmen met manta roggen en op diverse plekken snorkelen.


Met het gezin een spannende tocht maken door de Beji Guwang Hidden canyon
Rijstterrassen van Jatiluwih op Bali


programma VAN dag tot dag

Dag 1 Vertrek naar Sumatra

U reist met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Sumatra.

 

Dag 2 Aankomst Sumatra (Medan)

Bij aankomst in Medan wordt u opgewacht door een chauffeur en naar uw hotel net buiten de stad gebracht. In de middag (of de volgende ochtend) kunt u de stad verkennen. U rijdt langs verschillende koloniale gebouwen en kunt een stop maken bij de grote moskee en het sultanspaleis (Istana Maimoon). Zowel de grote moskee als het sultanspaleis zijn zeker een bezoek waard. Het zijn beiden erg mooie bouwwerken. 

 

Dag 3 Medan-Bukit Lawang

Vandaag reist u naar het Gunung Leuser National Park. Onderweg kunt u eventueel een rubberplantage bezoeken. U zult de komende nachten verblijven in een kleinschalige lodge aan de rand van het park. Voordat u de lodge bereikt steekt u de rivier over middels een hangbrug. Tijdens uw verblijf in de lodge kunt genieten van de vele oerwoudgeluiden.

 

Dag 4 Bukit Lawang

In de ochtend maakt u onder begeleiding van een lokale gids een wandeling door de jungle. U gaat op zoek naar de orang-oetans en andere soorten aapjes zoals gibbons en de Thomaslangoer. Daarnaast is het natuurlijk een avontuur op zich om door deze rijk begroeide omgeving te wandelen. Na ongeveer 3 uur keert u langzaamaan terug. Het laatste deel gaat u tuben op de snelstromende rivier, een spannende tocht op een rubberen band. In de middag kunt u eventueel een leuke tocht maken waarbij u met een zogenaamde brommer becak een markt bezoekt en vervolgens bij lokale mensen thuis gaat meehelpen met het vervaardigen van een heerlijke lokale maaltijd. 

Spannende hangbrug in Tangkahan op Sumatra

Dag 5 Bukit Lawang-Tangkahan

Vandaag reist u per jeep verder naar Tangkahan. Een dorp dat aan de rand van het Gunung Leuser National Park is gelegen. Per hangbrug over het water bereikt u uw accommodatie. In de middag kunt u een wandeling maken door de natuurrijke omgeving, een mooie waterval bezoeken, zwemmen in de rivier of gewoon lekker even een boekje lezen in uw eenvoudige maar prachtig gelegen lodge te midden van het tropisch regenwoud.

 

Dag 6 Tangkahan

In de ochtend is het baddertijd voor de olifanten en heeft u de mogelijkheid om ze met een borstel te wassen (dit is optioneel en tegen toeslag), dit vinden ze heerlijk! Het is erg leuk om zo dichtbij deze prachtige dieren te komen. De middag heeft u ter vrije besteding. Ook in Tangkahan kunt u eventueel tuben op de rivier.

 

Dag 7 Tangakahan-Tobameer

Vandaag rijdt u terug naar Medan en reist vervolgens door naar het Tobameer. Het laatste deel legt u af met de boot. Bij aankomst op Samosir (een schiereiland in het Tobameer) wordt u naar uw hotel gebracht direct aan het meer.

 

Dag 8 Tobameer

Deze dag kunt u genieten van het mooie uitzicht over het meer. Ook kunt u natuurlijk een frisse duik nemen in het meer. Het meer ligt op ongeveer 900 meter hoogte en het is daarom wat koeler in dit gebied. Het is daarnaast de moeite waard om de dorpjes Ambarita en Tomok te bezoeken. Ambarita is vooral bekend vanwege het kannibalisme. Dit kwam hier tot ver in de 19de eeuw voor. U vindt hier onder andere andere een offerplaats van honderden jaren oud. In het dorpje Tomok vindt u verschillende traditionele Batak huizen. De Batak huizen kenmerken zich vanwege de zadelvormige daken. Daarnaast vindt u er de graven van de koningen van de Sidabutar stam en kunt u er een traditionele dansvoorstelling bijwonen. Ook is het leuk om mooie wandelingen te maken in de omgeving. U wandelt langs rijstvelden, watervallen en kleine dorpjes.  

 

Dag 9 Tobameer-Berastagi

Vandaag reist u allereerst per boot naar de vaste wal. Vervolgens reist u via een mooie route langs het Tobameer richting Berastagi. Onderweg kunt u diverse keren stoppen om te genieten van het mooie uitzicht en bijvoorbeeld bij de Sipisopiso watervallen. Eveneens is het de moeite waard om het paleiscomplex van Rumah Bolon te bekijken, met diverse authentieke huizen en graven. U vindt deze bijzondere plaats aan de rand van het plaatsje Pematang Purba. Tevens kunt u een bezoek brengen aan Lingga village, dichtbij Berastagi gelegen. Ook hier vindt u diverse authentieke huizen. Tevens kunt u de huizen van binnen bekijken en krijgt u een beeld van hoe de mensen vroeger, maar zelfs ook nog tegenwoordig leven.     

 

Dag 10 Berastagi-Ubud (Sumatra-Bali)

Vandaag reist u terug naar de luchthaven van Medan en stapt u op de vlucht naar Bali. Bij aankomst op Bali wordt u naar het gemoedelijke plaatsje Ubud gebracht. Hier kunt u bijkomen van de reis en genieten van de mooie omgeving met vele rijstvelden en prachtig versierde tempeltjes. Ook kunt u vanuit Ubud diverse activiteiten ondernemen.

 

Dag 11 Ubud

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid het dorpje gaan bezoeken met zijn vele musea, de markt, het paleis, vele spa's, leuke winkeltjes en koffiebarretjes. Tevens is het in Ubud leuk om een kookcursus te volgen. Een kookcursus begint meestal met een bezoek aan de lokale markt. Het lekkerste fruit, biologische groente en allerhande specerijen, het is er allemaal te krijgen. Na het bezoek aan de markt gaat u aan de slag en leert u hoe u een heerlijke traditionele maaltijd klaarmaakt. In de middag kunt u de schilderachtige rijstterrassen van Tegallalang (of Jatiluwih, deze liggen echter wat verder weg) bezoeken en hier eventueel een mooie wandeling maken. Of u kunt ervoor kiezen een bezoek te brengen aan de heilige watertempel Tirta Empul en de mooie uit de rotsen gehouwen Gunung Kawi tempel. Ook is het leuk en spannend ten noorden van Ubud te gaan quad rijden. U maakt een enerverende rit door rijstvelden, over modderpaadjes, door bossen en kleine dorpjes.


Dag 12 Ubud

In de ochtend wordt u opgehaald om te gaan raften. Met een rubberen bootje vaart u over een snelstromende rivier tussen groene kloven door. Na dit spannende avontuur staat u een heerlijk lunch buffet te wachten. In de middag kunt u op eigen gelegenheid het dichtbij gelegen apenbos te bezoeken. In dit mooie bos lopen vele aapjes rond en kunt u ze eventueel een banaantje voeren. Pas wel op, want de aapjes kunnen best brutaal zijn ;-). Ook is het leuk en ontspannend om een spa te bezoeken en te genieten van een heerlijke Balinese massage (kinderen vinden dit doorgaans ook heerlijk!).

 

Dag 13 Ubud-Pemuteran

Vandaag rijdt u naar het noorden naar het plaatsje Pemuteran. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de eeuwenoude Taman Ayun tempel en rijdt u door de bergen naar het Bratan kratermeer. Dit meer is bekend vanwege de mooie, prachtig in het meer gelegen, Ulun Danu Bratan tempel. Verder kunt u onderweg een bezoek brengen aan het in de bergen gelegen Sambangan. Dit plaatsje wordt ook wel 'secret garden' genoemd, vanwege de vele watervallen (zo'n 7 in totaal) en mooie rijstterrassen. Onder begeleiding van een lokale gids kunt u hier een mooie wandeling maken waarbij u een aantal of zelfs alle watervallen bezoekt (afhankelijk van de lengte van de wandeling) en kunt u vanaf verschillende watervallen zelfs een spannende sprong maken of er vanaf glijden!

 

Dag 14 Pemuteran

Vandaag kunt u genieten van zon, zee en strand. Pemuteran ligt in een mooie baai met in het achterland het Bali Barat National Park. Vanaf het strand kunt u snorkelen bij een aangelegd rif. Ook kunt u een boottocht maken naar het eilandje Menjangan. Hier kunt u naar hartenlust snorkelen en duiken. Menjangan is een van de mooiste plekken van Bali om te snorkelen en duiken, rondom het eiland zijn er stijl aflopende wanden vol met rijkgekleurde koralen en visjes. In de middag kunt u gaan fietsen of wandelen in de omgeving. Een mooie wandeling is naar de Melanting tempel, bovenop een heuvel. 

 

Dag 15 Pemuteran-Sanur

Vandaag gaat u naar uw laatste bestemming, de strandplaats Sanur. Onderweg kunt u een stop maken bij een warmwaterbron mooi gelegen in het groen van de binnenlanden. Hier kunt u een heerlijk bad nemen. Daarnaast is het leuk een stop te maken bij een Boeddhistische tempel, waar u tevens een mini Borobudur tempel kunt aanschouwen. Vervolgens rijdt u naar de meren Buyan en Tamblingan, hier kunt u eventueel een jungle wandeling en een kanotocht in een traditionele Balinese kano maken. Vervolgens kunt u onderweg de Tegenungan waterval bezoeken en maakt u spannende tocht door een verborgen kloof, de Beji Guwang hidden canyon. U klimt over rotsen, baant zich een weg door het water en geniet van het indrukkende landschap. Na de tocht door de kloof kunt u de markt van Sukawati bezoeken en wordt u vervolgens naar uw hotel in Sanur gebracht.

 

Dag 16-17 Sanur

Deze dagen kunt u uitrusten aan het aangename strand van Sanur. Aan het strand bevindt zich een schildpaddenopvang. Hier kunt u vele kleine, maar ook grotere zeeschildpadjes aanschouwen. De schildpadjes sterken hier aan voordat ze worden vrijgelaten in de zee. Ook is het leuk om een boottocht te maken naar Nusa Penida en Lembongan. Nusa Penida heeft een aantal indrukwekkende plekken, zoals het mooie strand van Crystal bay, het grillige Manta bay, waar u kunt snorkelen met manta roggen of deze indrukwekkende beesten vanaf de boot kunt aanschouwen en het prachtige Kelingking beach met de zogenaamde T-rex rock. Nusa Lembongan lijkt deels op Penida, maar is een stuk kleiner en heeft meer mooie zandstranden. Of u kunt ervoor kiezen om de zogenaamde Bukit te bezoeken, het meest zuidelijke punt van Bali, waar u eveneens vele mooie tussen de rotsen gelegen stranden vindt.

 

Dag 18Vertrek uit Bali

U wordt naar de luchthaven van Bali gebracht. Uw reis zit erop. Hopelijk heeft u genoten van uw avontuur over deze mooie eilanden van Indonesië. 

 

Dag 19 Aankomst, terug thuis

Na een lange reis bent u weer terug thuis en kunt u nagenieten van al het moois wat u heeft beleefd.

 

Tijdens de rondreis zult u voornamelijk verblijven in door ons persoonlijk geselecteerde kleinschalige 3-sterren hotels. Mocht u een ander hotel of een andere route op het oog hebben kunnen we de reis natuurlijk naar wens aanpassen.

Brug over de snelstromende rivier in Bukit Lawang op Sumatra

Inbegrepen in de pakketprijs:

 • Internationale en binnenlandse vluchten met gerenommeerde maatschappijen
 • Overnachtingen in sfeervolle en, zo mogelijk, kleinschalige hotels incl. ontbijt
 • Airconditioned privé auto en chauffeur gedurende uw verblijf op Sumatra en Bali m.u.v. dag 4, 5 en 6 (in Bukit Lawang en Tankahan op Sumatra) en dag 16 en 17 (in Sanur op Bali)
 • Trekking Gunung Leuser National Park incl. gids, entreegelden en tuben
 • Jeep van Bukit Lawang naar Tangkahan
 • Genoemde boottransfers
 • Raften incl. gids en lunch nabij Ubud
 • Excursie Beji Guwang hidden canyon incl. gids
 • Reserveringskosten