Klassiek West-Maleisië

15-daagse rondreis

Deze rondreis begint met een aantal dagen in de gezellige hoofdstad Kuala Lumpur waar u naar hartenlust kunt shoppen maar ook de stad kunt verkennen te voet of zelfs op de fiets. Door middel van een prachtige boottocht gaat u op weg naar het oerwoud van de Taman Negara, waar u gedurende een paar dagen al wandelend meer leert over de flora en fauna van dit gebied. Tevens verkent u de theeplantages van de Cameron Highlands, struint u rond over het cultuurrijke eiland Penang en sluit u af aan het mooie strand van Langkawi, waar u nog even volop kunt genieten voor uw avontuur ten einde is. 

 

Dit betreft een rondreis die we aanraden. Er zijn uiteraard ook nog vele andere opties qua reisroute en excursies mogelijk in West-Maleisië. Deze rondreis betreft dan ook een voorbeeld en is volledig aan te passen op uw persoonlijke wensen.

De jungle van de Taman Negara in West-Maleisie

Prijs p.p. vanaf € 2.045,-- bij een deelname van 2 personen incl. vlucht

Prijs p.p. vanaf  1.895,-- bij een deelname van 4 personen incl. vlucht

Dag 1: Vertrek naar Maleisië

Dag 2: Aankomst Maleisië, Kuala Lumpur

Dag 3: Kuala Lumpur

Dag 4: Kuala Lumpur-Taman Negara

Dag 5: Taman Negara
Dag 6: Taman Negara-Cameron Highlands
Dag 7: Cameron Highlands
Dag 8: Cameron Highlands-Penang
Dag 9: Penang
Dag 10: Penang
Dag 11: Penang-Langkawi
Dag 12: Langkawi
Dag 13: Langkawi
Dag 14: Langkawi, Vertrek uit Maleisië
Dag 15: Aankomst, terug thuis

hoogtepunten klassiek west-Maleisië

 • Verken bruisend Kuala Lumpur
 • Bezoek aan de authentieke jungle van de Taman Negara
 • Thee drinken op de theeplantages van de Cameron Highlands
 • Ontdek het culturele eiland Penang in combinatie met het
  lekkerste eten van Maleisië
 • Genieten op het paradijselijke eiland Langkawi

De 15-daagse rondreis Klassiek West-Maleisië begint met een aantal dagen in de bruisende hoofdstad Kuala Lumpur waar u prima een aantal dagen door kunt brengen. De stad bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte dat u op eigen gelegenheid kunt verkennen en uiteraard zijn de Petronas Twin Towers een bezoek waard. Ook vindt u in Kuala Lumpur natuurlijk vele shoppingmalls, restaurants en uitgaansgelegenheden. 


De bruisende hoofdstad Kuala Lumpur in West-Maleisie

Tevens zijn er vanuit de metropool Kuala Lumpur diverse uitstapjes te maken zoals naar de Batu Caves net buiten Kuala Lumpur gelegen, een boottocht waarbij u op zoek gaat naar vuurvliegjes of een bezoek aan het historische Malakka. Kortom, genoeg te doen in deze omgeving! Vanuit Kuala Lumpur wordt u met een shuttlebus naar de jetty van de Taman Negara gebracht voor een prachtige bootovertocht van ongeveer 3 uur door de groene jungle van de Taman Negara. U verblijft in een lodge te midden van deze geweldige natuur en gaat vanuit hier al wandelend op zoek naar de dieren en planten van deze omgeving en bezoekt tevens de mooie Lata Berkoh waterval. Vanaf de Taman Negara rijdt u vervolgens zelf naar de hooggelegen Cameron Highlands die bekend staan om de theeplantages. Hier gaat u onder andere genieten van een heerlijke High Tea. 


Khoo Kongsi clanhouse op het eiland Penang in West-Maleisie

Daarna gaat u op weg naar het eiland Penang waar de diverse culturen van Maleisië te samen komen en waar u op de avondmarkt bovendien ook nog eens heerlijk kunt eten! Het eiland heeft een bruisend stadsleven, prachtige tempels en in de hoofdstad Georgetown kunt u heerlijk rondstruinen door Chinatown en Little India en langs de Gurney Drive zeeboulevard. De dagen dat u op Penang verblijft kunt u met uw eigen huurauto het eiland verkennen, een heerlijke manier van reizen! Ook behoort een kookworkshop tot de mogelijkheden op dit eiland. U bezoekt daarbij een lokale markt en leert hoe u van traditionele ingrediënten heerlijke Maleisische gerechten kunt maken die u daarna natuurlijk ook zelf op mag smikkelen. Vanaf Penang reist u vervolgens in ongeveer 2,5 uur per boot naar Langkawi waar u nog een aantal dagen verblijft. 


U sluit deze klassieke reis af aan het strand van Langkawi waar u heerlijk nog een aantal dagen tot rust kunt komen. Langkawi is een van de grotere eilanden van Maleisië en beschikt naast prachtige stranden ook over mooie natuur. Zo kunt u bijvoorbeeld een fantastische boottocht maken door de mangroven waarbij de zeearenden om u heen cirkelen. Maar er zijn ook nog andere excursies mogelijk waardoor het een eiland is waar u naast zon, zee en strand ook nog veel andere dingen kunt ondernemen. Langkawi is een eiland waar voor iedereen wel iets te doen is.


Prachtig strand in West-Maleisie
Indrukwekkende moskee op het eiland Penang in West-Maleisie


programma VAN dag tot dag

Dag 1 Vertrek naar Maleisië

U reist met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Maleisië.

 

Dag 2 Aankomst Maleisië (Kuala Lumpur)

Bij aankomst in Kuala Lumpur wordt u opgewacht door een chauffeur en per privé transfer naar uw hotel in het centrum gebracht. 

 

Dag 3 Kuala Lumpur

De dagen in Kuala Lumpur kunt u naar eigen wens invullen om deze gezellige stad te verkennen. De levendige hoofdstad Kuala Lumpur is een bezoek zeker waard. Oud en nieuw staan er tegenover elkaar waardoor u er wolkenkrabbers naast eeuwenoude tempels vindt. Het is een stad waar u heerlijk kunt shoppen, een dansje kunt maken in een van de vele barretjes en overheerlijk kunt eten in de vele restaurants. U kunt te voet de stad verkennen maar ook per fiets is het leuk om bijvoorbeeld een stadstour te maken.

 

Dag 4 Kuala Lumpur-Taman Negara

Vanaf het hotel in Kuala Lumpur wordt u per privé transfer naar het Istana hotel gebracht. Vervolgens gaat u vanaf hier in ongeveer 3 á 3,5 uur per shuttlebus (Seat-In-Coach, samen met anderen) op weg naar de Labu Sentral jetty bij de Taman Negara. Daarna neemt u samen met andere mensen een boot die u in 1,5 á 2 uur tijd door de natuurrijke jungle van de Taman Negara vaart, genieten! Bij aankomst in de Taman Negara dient u zelf nog een lokale watertaxi te nemen naar de overkant van de rivier, de overtocht duurt slechts een minuut. In de avond kunt u eventueel een nachtwandeling maken onder begeleiding van een lokale Engels sprekende natuurgids.

 

Dag 5 Taman Negara

De dagen in de Taman Negara kunt u naar eigen wens indelen. Vele jaren geleden is dit regenwoud tot nationaal park verklaard en het is het grootste park van Maleisië. De natuur die u hier vindt is zelfs nog ouder dan de jungle van de Amazone. Het gaat om primair regenwoud dat gelukkig nog nauwelijks gekapt is waardoor het nog zijn oorspronkelijke staat heeft. Er zijn vele wandelroutes mogelijk, waarvan de 'Canopy Walkway' wel het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt betreft. Via een horizontale touwladder geniet u van het uitzicht op de natuur vanaf ongeveer 40 meter hoogte. Tevens kunt u onder begeleiding van een Engels sprekende gids een bezoek brengen aan de cascades van Lata Berkoh, waar u even af kunt koelen in het water en / of een wandeling in de omgeving kunt maken. 

 

De groene theeplantages in de Cameron Highlans in West-Maleisië

Dag 6 Taman Negara-Cameron Highlands

Aan de overkant van de rivier staat een huurauto voor u klaar waarmee u in ongeveer 6 uur tijd naar de in de bergen gelegen Cameron Highlands rijdt. Onderweg kunt u indien gewenst diverse stops maken, bijvoorbeeld bij de Lata Iskandar waterval en bij een weeffabriekje. 

 

Dag 7 Cameron Highlands

U gaat in de middag deelnemen aan een hele toepasselijke activiteit voor dit gebied, een High Tea! Dat is smullen!
 

Dag 8 Cameron Highlands-Penang

U gaat met uw huurauto in ongeveer 5 uur op weg naar Penang. Onderweg kunt u diverse interessante stops maken. Zo kunt u een bezoek brengen aan de Sam Poh Tong tempel in Ipoh, het Iskandariah paleis, de Ubudiah moskee en het Istana Kenangan museum. U rijdt vervolgens via de langste brug van Maleisië en de derde langste brug ter wereld naar Penang. 

  

Dag 9-10 Penang

Dagen ter vrije besteding om dit leuke eiland te verkennen. Slenter door de hoofdstad Georgetown of verken de stad per traditionele trishaw (fietstaxi). Georgetown staat bekend om de fantastische muurschilderingen. Breng ook een bezoek Penang Hill; een verzameling van bergen waar u met een treintje naartoe kunt reizen. Neem een kijkje bij de Kek Lok Si tempel, het Leong San Tong Khoo Kongsi Chinese Clan huisde slangentempel, de botanische tuinen en de gezellige avondmarkt aan Ferringhi Beach. Maar vergeet ook vooral niet te proeven van alle heerlijke gerechten die u hier kunt vinden. Niet voor niets wordt er gezegd dat u hier het lekkerste eten van Maleisië kunt vinden! Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een leuke kookworkshop in deze omgeving. 

 

Dag 11 Penang-Langkawi

U wordt per privé transfer naar de haven van Penang gebracht voor uw bootovertocht van ongeveer 3 uur naar Langkawi. Hier aangekomen wordt u per privé transfer naar uw hotel gebracht. 

 

Dag 12-13 Langkawi

Op Langkawi is het rustig, er is weinig verkeer en daarmee een heerlijke plek om even de rust op te zoeken. Langkawi beschikt over mooie mangroven, oude grotten maar ook leuke mogelijkheden om te winkelen. Een aanrader is om een boottocht te maken langs de diverse eilandjes voor de kust of te genieten van een spectaculaire zonsondergang tijdens een sunset cruise. Deze dagen kunt u geheel naar eigen wens indelen. 

 

Dag 14 Vertrek uit Maleisië

U wordt naar de luchthaven van Langkawi gebracht. Uw avontuur zit er jammer genoeg op. We hopen dat u heeft kunnen genieten van uw reis over het schiereiland van Maleisië.

 

Dag 15 Aankomst, terug thuis

Na een lange reis bent u weer terug thuis en kunt u nagenieten van al het moois wat u heeft beleefd.

 

Tijdens de rondreis zult u voornamelijk verblijven in door ons persoonlijk geselecteerde kleinschalige 3-sterren hotels. Mocht u een ander hotel of een andere route op het oog hebben kunnen we de reis natuurlijk naar wens aanpassen.

Kleurrijke tempel op het eiland Penang in West-Maleisie
Inbegrepen in de pakketprijs:
 • Internationale vluchten met een gerenommeerde maatschappij
 • Overnachtingen in sfeervolle en, zo mogelijk, kleinschalige hotels incl. ontbijt
 • Privé transfers
 • Seat-In-Coach (boot)transfers
 • Autohuur incl. kosten SDCW (allrisk verzekering met verlaagd eigen risico) van dag 6 t/m dag 10
 • High Tea in de Cameron Highlands
 • Reserveringskosten