Corona virus

Update 1 april 2020

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de mogelijke invloed van het corona virus op uw reis. Uiteraard staat voor ons de veiligheid van u als reiziger voorop. Daarom staan we in nauw contact met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, VvKR (belangenvereniging voor kleinschalige reisorganisaties) en onze lokale partners ter plekke en volgen we de situatie op de voet.

 

Op deze pagina kunt u terecht voor de meest actuele reis gerelateerde informatie rondom het corona virus. De informatie wordt (indien nodig) dagelijks aangepast, zodat u continu op de hoogte bent.

 

Alle vakantiereizen worden momenteel afgeraden tot en met 28 april. Ook voor vertrek kort na deze datum houden we momenteel een slag om de arm en raden we aan deze te verzetten naar een latere datum. Voor de laatste update van het reisadvies kunt u terecht op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Indonesië heeft sinds 1 april tot nader order zijn grenzen gesloten. Maleisië is momenteel tot en met 14 april geheel gesloten en Sri Lanka tot en met 7 april.

Ik heb voor komende maanden een reis geboekt. Kan ik nog wel gaan?

Voor de maand april en mei zijn we momenteel de reizen in overleg aan het omboeken. We zullen klanten op volgorde van vertrek benaderen en de mogelijkheden bespreken. Bij vertrek na mei gaan we er vooralsnog vanuit dat de reis kan plaatsvinden. Mocht deze situatie de komende tijd veranderen, dan nemen wij uiteraard contact met u op.

 

Voor reizen met vertrek in juni en verder vooruit gelden momenteel onze reguliere reisvoorwaarden. Mocht u zich erge zorgen maken kunnen we altijd kijken wat de mogelijkheden zijn, maar zullen de kosten momenteel niet veel afwijken van onze reguliere annuleringskosten bij uitstel of annulering van de reis. 

Is het verstandig om een reis- en/ of annuleringsverzekering af te sluiten vanwege het corona virus?

Wij raden sowieso altijd aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, ongeacht de situatie. Wel is het zo dat elke verzekering anders in elkaar zit. Het is dus belangrijk om de polisvoorwaarden vooraf goed te checken om zeker te weten wat wel en niet wordt vergoed. Ook raden we u aan om na te kijken wat uw ziektekostenverzekering precies dekt.

 

Nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.