Corona virus

Update 11 november 2020

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de mogelijke invloed van het corona virus op uw reis. Uiteraard staat voor ons de veiligheid van u als reiziger voorop. Daarom staan we in nauw contact met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, VvKR (belangenvereniging voor kleinschalige reisorganisaties) en onze lokale partners ter plekke en volgen we de situatie op de voet.

 

Alle vakantiereizen worden momenteel afgeraden tot halverwege januari. Voor de laatste update van het reisadvies kunt u terecht op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Indonesië heeft sinds 1 april tot nader order zijn grenzen gesloten. Ook Maleisië en Sri Lanka hebben tot nader order hun grenzen gesloten. Zodra de landen open zullen gaan, zal het reizen wellicht in een wat aangepaste vorm gaan plaatsvinden.  

Ik heb voor komende maanden een reis geboekt. Kan ik nog wel gaan?

Voor vertrek tot en met december zijn we momenteel de reizen in overleg aan het omboeken. We zullen klanten op volgorde van vertrek benaderen en de mogelijkheden bespreken. We weten op dit moment nog niet of reizen na december weer mogelijk is, maar zodra we hier meer over weten nemen we contact op met onze klanten die in deze periode een reis gepland hebben staan.

 

Voor reizen met vertrek in januari en verder vooruit gelden momenteel onze reguliere reisvoorwaarden. Mocht u zich erge zorgen maken kunnen we altijd kijken wat de mogelijkheden zijn, maar zullen de kosten momenteel niet veel afwijken van onze reguliere annuleringskosten bij uitstel of annulering van de reis. 

Is het verstandig om een reis- en/ of annuleringsverzekering af te sluiten vanwege het corona virus?

Wij raden sowieso altijd aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, ongeacht de situatie. Wel is het zo dat elke verzekering anders in elkaar zit. Het is dus belangrijk om de polisvoorwaarden vooraf goed te checken om zeker te weten wat wel en niet wordt vergoed. Ook raden we u aan om na te kijken wat uw ziektekostenverzekering precies dekt.

Is het mogelijk een reis te boeken voor onze winter of verder vooruit?

Deze keuze is uiteraard aan u. De toekomst is moeilijk te voorspellen, maar we hebben hoop dat reizen naar verre bestemmingen langzaamaan weer mogelijk gaat worden. Wellicht zal het reizen in een wat aangepaste vorm gaan plaatsvinden, maar we verwachten dat we over een poosje weer volop kunnen gaan genieten van de mooie bestemmingen. We kunnen natuurlijk altijd in overleg met u kijken wat de beste mogelijkheden zijn en samen een afweging maken. Mocht u een reis boeken en deze t.z.t. alsnog niet door kunnen gaan, dan zullen wij samen met luchtvaartmaatschappijen, hotels en vervoerders kijken naar de mogelijkheden om de reis te verzetten. We kunnen ons goed voorstellen dat het spannend is om nu of binnenkort een reis te boeken, maar wat is er nu mooier dan de wereld weer te ontdekken en uit te kunnen kijken naar een fantastische droomreis naar Azië!

 

Heeft u vragen of wilt u verdere informatie? Neemt u gerust contact met ons op via info@mimpireizen.nl of via telefoonnummer 020-2442513. We helpen u graag verder.