Corona virus

Update 30 juni 2021

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de mogelijke invloed van het corona virus op uw reis. Uiteraard staat voor ons de veiligheid van u als reiziger voorop. Daarom staan we in nauw contact met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, VvKR (belangenvereniging voor kleinschalige reisorganisaties) en onze lokale partners ter plekke en volgen we de situatie op de voet.

 

Langzaamaan beginnen landen, met name binnen Europa, te veranderen van kleur van oranje naar geel of groen. Hopelijk gebeurt dit binnenkort ook voor de rest van de wereld. Voor de laatste update van het reisadvies kunt u terecht op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Indonesië en Maleisië hebben momenteel nog steeds tot nader order hun grenzen gesloten. Sri Lanka heeft sinds 21 januari zijn grenzen gedeeltelijk geopend voor buitenlandse toeristen. Er gelden echter verschillende beperkingen en maatregelen voor Sri Lanka, die regelmatig wijzigen. Mocht u hier meer informatie over willen kunt u contact met ons opnemen.

Ik heb voor komende maanden een reis geboekt. Kan ik nog wel gaan?

De reizen die we geboekt hadden staan voor komende zomer hebben we reeds verzet of zijn geannuleerd. Voor reizen in het najaar gelden momenteel onze reguliere reisvoorwaarden. Mocht u zich erge zorgen maken kunnen we altijd kijken wat de mogelijkheden zijn, maar zullen de kosten momenteel niet veel afwijken van onze reguliere annuleringskosten bij uitstel of annulering van de reis. 

Is het verstandig om een reis- en/ of annuleringsverzekering af te sluiten vanwege het corona virus?

Wij raden sowieso altijd aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, ongeacht de situatie. Wel is het zo dat elke verzekering anders in elkaar zit. Het is dus belangrijk om de polisvoorwaarden vooraf goed te checken om zeker te weten wat wel en niet wordt vergoed. Ook raden we u aan om na te kijken wat uw ziektekostenverzekering precies dekt.

Is het mogelijk een reis te boeken voor HET NAJAAR of verder vooruit?

Deze keuze is uiteraard aan u. De toekomst is moeilijk te voorspellen, maar we hebben hoop dat reizen naar verre bestemmingen langzaamaan weer mogelijk gaat worden, vooral nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn. Wellicht zal het reizen in een wat aangepaste vorm gaan plaatsvinden, maar we verwachten dat we over een poosje weer volop kunnen gaan genieten van de mooie bestemmingen. We kunnen natuurlijk altijd in overleg met u kijken wat de beste mogelijkheden zijn en samen een afweging maken. Mocht u een reis boeken en deze t.z.t. alsnog niet door kunnen gaan, dan zullen wij samen met luchtvaartmaatschappijen, hotels en vervoerders kijken naar de mogelijkheden om de reis te verzetten. We kunnen ons goed voorstellen dat het spannend is om nu of binnenkort een reis te boeken, maar wat is er nu mooier dan de wereld weer te ontdekken en uit te kunnen kijken naar een fantastische droomreis naar Azië!

 

Heeft u vragen of wilt u verdere informatie? Neemt u gerust contact met ons op via telefoonnummer 020-2442513 of via info@mimpireizen.nl. We helpen u graag verder.