Corona virus

Update 31 januari 2022

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de mogelijke invloed van het corona virus op uw reis. Uiteraard staat voor ons de veiligheid van u als reiziger voorop. Daarom staan we in nauw contact met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, VvKR (belangenvereniging voor kleinschalige reisorganisaties) en onze lokale partners ter plekke en volgen we de situatie op de voet.

 

Langzaamaan beginnen landen, met name binnen Europa, te veranderen van kleur van oranje naar geel of groen. Hopelijk gebeurt dit binnenkort ook voor de rest van de wereld. Voor de laatste update van het reisadvies kunt u terecht op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Indonesië heeft sinds 14 oktober 2021 Bali weer gedeeltelijk geopend voor internationale reizigers uit een aantal landen. Nederlands en België horen hier helaas nog niet bij, maar we hopen dat dit snel zal veranderen. Maleisië heeft sinds 15 november 2021 gedeeltelijk de grenzen geopend. Het is mogelijk om naar Langkawi te reizen en na 7 dagen verblijf op het eiland verder te reizen door Maleisië. Sri Lanka is sinds 21 januari 2021 weer geheel geopend.

 

Wist u dat Mimpi Reizen ook reizen naar Thailand aan kan bieden? Zowel Karolien als Ariëlle hebben diverse keren door Thailand gereisd, waardoor we het land goed kennen. Inmiddels hebben we met Mimpi Reizen voor diverse klanten al prachtige rondreizen naar deze indrukwekkende bestemming verzorgd. Een stopover is mogelijk in de bruisende stad Bangkok, maar we kunnen uiteraardook een complete rondreis op maat verzorgen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden! Thailand is sinds november open voor Nederlandse en Belgische reizigers. Na een verblijf van 7 nachten op Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao of Phuket kunt u uw rondreis door Thailand starten.

 

Voor zowel Indonesië, Maleisië, Sri Lanka als Thailand gelden echter nog wel verschillende maatregelen om te kunnen reizen. Deze regels wijzigen regelmatig. Mocht u hier meer informatie over willen kunt u uiteraard gerust contact met ons opnemen.

Ik heb voor komende maanden een reis geboekt, kan ik gaan?

Deze keus is uiteindelijk aan u. Wanneer wij denken dat het onverantwoord is om te reizen, zullen we dit uiteraard aangeven. Voor geplande reizen gelden momenteel onze reguliere reisvoorwaarden. Mocht u zich erge zorgen maken kunnen we altijd kijken wat de mogelijkheden zijn, maar zullen de kosten momenteel niet veel afwijken van onze reguliere annuleringskosten bij uitstel of annulering van de reis. 

Is het verstandig om een reis- en/ of annuleringsverzekering af te sluiten vanwege het corona virus?

Wij raden te allen tijde aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, ongeacht de situatie. Wel is het zo dat elke verzekering anders in elkaar zit. Het is dus belangrijk om de polisvoorwaarden vooraf goed te checken om zeker te weten wat wel en niet wordt vergoed. Ook raden we u aan om na te kijken wat uw ziektekostenverzekering precies dekt.

Is het mogelijk een reis te boeken voor 2022 of verder vooruit?

Deze keuze is uiteraard aan u. De toekomst is moeilijk te voorspellen, maar we hebben hoop dat reizen naar verre bestemmingen langzaamaan weer beter mogelijk gaat worden, vooral nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn en landen weer hun grenzen openen. Wellicht zal het reizen in een wat aangepaste vorm gaan plaatsvinden, maar we verwachten dat we over een poosje weer volop kunnen gaan genieten van de mooiste bestemmingen. We kunnen natuurlijk altijd in overleg met u kijken wat de beste mogelijkheden zijn en samen een afweging maken. Mocht u een reis boeken en deze t.z.t. alsnog niet door kunnen gaan, dan zullen wij samen met luchtvaartmaatschappijen, hotels en onze lokale partners kijken naar de mogelijkheden om de reis te verzetten. We kunnen ons goed voorstellen dat het spannend is om nu of binnenkort een reis te boeken, maar wat is er nu mooier dan de wereld weer te ontdekken en uit te kunnen kijken naar een fantastische droomreis naar Azië!

 

Heeft u vragen of wilt u verdere informatie? Neemt u gerust contact met ons op via telefoonnummer 020-2442513 of via info@mimpireizen.nl. We helpen u graag verder.