Overnachten bij de locals in Tana Toraja, zuid Sulawesi

Altijd al eens bij de lokale bevolking willen slapen? Dat kan in Tana Toraja. Wat ons betreft een van de allerleukste manieren van overnachten!

 

De overnachting vindt plaats in een lokaal dorpje in de omgeving van Tana Toraja in een traditioneel zadelhuis. Bij aankomst wordt u vriendelijk welkom geheten. Voor de nacht overnacht u op een dun matrasje inclusief een dun dekentje en buiten het huis is een kraantje dat u kunt gebruiken om u even op te frissen. Zodra uw bed is opgemaakt kunt u op de veranda verder kennis maken met de lokale familie en gaat u gezellig samen genieten van heerlijk lokaal eten. Optimaal genieten!

 

U neemt alleen uw benodigde bagage mee voor deze drie dagen. De overige bagage kunt u achterlaten bij uw hotel in Tana Toraja. Het is aan te raden een zaklamp mee te nemen voor deze dagen.

Dag 1  Tana Toraja: trekking naar een traditioneel dorpje
De dag start al vroeg. U gaat vandaag een trekking door rijstvelden, valleien en bamboebossen maken waarbij u af en toe een stukje bergopwaarts loopt. U wandelt vandaag ongeveer 6 uur en wordt hierbij begeleid door een Engelssprekende gids. U kunt uw eigen wandeltempo bepalen aangezien u op privé basis reist. Onderweg komt u de vriendelijke locals tegen die veelal op het land aan het werk zijn. Mocht u het leuk vinden mag u zelf ook eens proberen om rijst te plukken, dat is nog lastiger dan u denkt. Onderweg geniet u van een lekkere lunch. Als het bijna donker is arriveert u bij het dorpje waar u gaat overnachten.


Dag 2  Tana Toraja: trekking vanuit het traditionele dorpje
U ontwaakt door het gekraai van de hanen in de omgeving, een wekker zetten is niet nodig. De lokale familie heeft voor een verrukkelijk ontbijtje gezorgd dat u lekker op kunt smikkelen alvorens u afscheid neemt en aan de volgende trekking begint, wederom te samen met uw gids. Vandaag bent u ongeveer 5 uur onderweg en de route gaat voornamelijk bergafwaarts. De schoolkinderen die op weg zijn naar school lopen graag een stukje met u mee, erg gezellig!  Onderweg geniet u weer van een lokale lunch. Aan het einde van de middag wordt u per auto opgehaald en teruggebracht naar uw hotel in Tana Toraja. In het hotel kunt u weer even bijkomen van deze avontuurlijke maar bijzondere dagen.  


Bent u avontuurlijk ingesteld dan is het ook mogelijk om terug te raften. Voor u vertrekt kunt u dit aan uw gids doorgeven zodat hij dit ter plaatse voor u kan regelen. De kosten hiervoor bedragen ongeveer € 45,-- per persoon.

 

Dag 3  Tana Toraja-volgende bestemming
U vervolgt uw reis naar de volgende bijzondere omgeving.


Reisduur:

  • 3 dagen / 2 nachten

Inclusief:

  • 1 overnachting in een traditioneel zadelhuis
  • 1 overnachting in een Toraja stijl hotel
  • Privé transport inclusief chauffeur
  • Trekking op dag 1 en 2 inclusief Engels sprekende gids
  • 2x ontbijt, 2x lunch, 2x diner

Prijs:

  • Vanaf € 250,-- per persoon bij 2 personen
  • Vanaf € 200,-- per persoon bij 4 personen