rondreis ONGEREPT KALIMANTAN

19-daagse reis

Deze rondreis laat u het onontdekte Kalimantan zien. Bij aankomst gaat u eerst een paar dagen genieten aan het strand van Senggigi, alvorens u onder andere de binnenlanden van Senaru en Tetebatu gaat verkennen. Hier komt u nog nauwelijks andere toeristen tegen, wat de reis extra uniek maakt. De binnenlanden van Lombok zijn uitgestrekt en ruig, de mensen zijn er hartelijk en de natuur is geweldig! Van groene rijstvelden, tot immense jungle en klaterende watervallen. Tijdens deze reis doet u uiteraard ook de mooie bounty eilandjes voor de kust van Lombok aan, wat deze droomreis compleet maakt! 

 

Dit betreft een rondreis die we aanraden. Er zijn uiteraard ook nog vele andere opties qua reisroute en excursies mogelijk op Lombok. Deze rondreis betreft dan ook een voorbeeld en is volledig aan te passen op uw persoonlijke wensen.

Kinderen op Lombok

Prijs p.p. vanaf € 1.725,-- bij een deelname van 2 personen incl. vlucht

Prijs p.p. vanaf 1.525,-- bij een deelname van 4 personen incl. vlucht

Dag 1: Vertrek naar Kalimantan

Dag 2: Aankomst Kalimantan, Palangkaraya

Dag 3: Palangkaraya

Dag 4: Palangkaraya-Tanjung Puting NP

Dag 5: Tanjung Put8ing National Park
Dag 6: Tanjung Puting National Park
Dag 7: Tanjung Puting NP-Banjarmasin
Dag 8: Banjarmasin
Dag 9: Banjarmasin-Loksado
Dag 10: Loksado
Dag 11: Loksado-Banjarmasin
Dag 12: Banjarmasin-Berau
Dag 13: Berau
Dag 14: Berau-Maratua
Dag 15: Maratua
Dag 16: Maratua-Sangalaki
Dag 17: Sangalaki
Dag 18: Sangalaki, Vertrek uit Kalimantan
Dag 19: Aankomst, terug thuis

De 15-daagse rondreis Verrassend Lombok begint aan het strand van Senggigi. Een mooi strand waarbij u tevens in de omgeving nog diverse winkeltjes en restaurants vindt. Een gezellige omgeving om te verblijven. Vanuit Senggigi kunt u ook diverse uitstapjes maken. Maar natuurlijk kunt u de reis ook lekker vanaf uw strandbedje aan zee beginnen waarbij u ter verfrissing af en toe in de helderblauwe zee duikt!


Prachtige waterval op Lombok

De reis gaat vervolgens de binnenlanden van Lombok in waar u bij Senaru een prachtige wandeling kunt maken door de groene natuur op zoek naar twee spectaculaire watervallen. Bij Labuan Pandan gaat u een fantastische boottocht maken waar u in helderblauw water de unieke onderwaterwereld kunt aanschouwen. U reist verder naar Tetebatu. Een dorpje aan de rand van de Rinjani vulkaan. Doordat het wat hoger is gelegen kan het hier wat koeler zijn. Hier maakt u kennis met de lokale Sasak en neemt u een kijkje in een traditioneel pottenbakkersdorpje en in een weefdorpje. Ook gaat u een mooie wandeling maken door rijst- en tabaksvelden. Het binnenland van Lombok staat qua ontwikkeling nog in de kinderschoenen Hierdoor zijn de natuur maar ook de mensen nog heel puur wat deze omgeving extra bijzonder maakt.


U reist verder naar het zuidwesten van Lombok naar de ongerepte landtong Sekotong. Hier geniet u in alle rust aan het fijne strand en vanaf hier kunt u ook een excursie maken naar de zuidelijke Gili eilanden die nog relatief onbekend zijn. Het koraal in deze omgeving is nog onaangetast waardoor u prachtig kunt snorkelen. De reis eindigt met een verblijf op het fijne Gili Air, waar u het echte bounty gevoel krijgt! Er zijn drie Gili eilanden waarvan Gili Air het op een na grootste eiland is waarbij er nog wel iets van vertier aanwezig is maar er ook voldoende ruimte is voor ontspanning!


Lieve lachende kinderen van Lombok
Bounty strand op Lombok


programma VAN dag tot dag

Dag 1 Vertrek naar Indonesië

U reist met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Lombok.

 

Dag 2 Aankomst Kalimantan

Bij aankomst in Palangkaraya wordt u per privé transfer naar uw hotel gebracht.

 

Dag 3 Palangkaraya; boottochtje orang-oetan eiland

Vandaag maakt u een boottochtje bij orang-oetan eiland. Tijdens een relaxed boottochtje geniet u volop van de natuur en de orang-oetans die op de stranden en tussen de bomen opduiken. Een geweldig gezicht! Na deze mooie boottocht van een paar uurtjes brengt u auto met chauffeur u naar Mount Tangkiling vanaf waar u een prachtig uitzicht heeft. Tevens bezoekt u het Nyaru Menteng rehabilitatiecentrum waar u meer informatie krijgt over het de orang-oetans die hier opgevangen worden.

Dag 4 Palangkaraya-Pangkalanbun-Tanjung Puting National Park

Transfer naar de luchthaven van Palangkaraya voor uw vlucht naar Pangkalanbun met Wings Air (dochtermaatschappij Lion Air); PKY-PKN IW 1375 08.20-10.00 uur (nog door ons te boeken, vluchtgegevens en prijzen onder voorbehoud). Deze vlucht maakt een (tank)stop onderweg. Dit is nu nog niet bekend waar. Het kan zijn dat u tijdelijk het vliegtuig dient te verlaten alvorens u met hetzelfde toestel weer doorvliegt. Bij aankomst wordt u naar Kumai gebracht om aan boord te gaan van een klotok houseboat waarmee u te samen met een Engels sprekende gids de natuurrijke omgeving van het Tanjung Puting National Park gaat ontdekken! De boot vaart nog een stukje alvorens u voor anker gaat aan de rivierkant. U luncht en dineert aan boord. U valt in slaap door de rustgevende geluiden van de natuur.

 

Op deze binnenlandse vlucht hebben wij 20 kg. ruimbagage voor u inbegrepen. Wij raden u aan om eventueel wat extra bagage in uw handbagage mee te nemen in plaats van in de ruimbagage, aangezien men veelal minder streng kijkt naar het gewicht van de handbagage. Mocht u toch liever meer ruimbagage bij willen boeken op deze vlucht dan is dat ook mogelijk, tegen extra kosten. Wanneer dit gewenst is vernemen wij dit graag.

 

Dag 5 Tanjung Puting National Park; bezoek orang-oetan rehabilitatiecentrum Camp Leaky

U ontwaakt door de jungle geluiden om u heen en gaat heerlijk ontbijten aan boord van uw boot. Daarna bezoekt u het orang-oetang rehabilitatiecentrum aan de Sekonyer rivier; Camp Leaky, gelegen bij de Rimba Lodge. Hier komen orang-oetans die niet voldoende eten in de natuur kunnen vinden een banaantje halen. Het is een bijzonder gezicht om de grote mannetjes, vrouwtjes met kleine aapjes door de natuur te zien slingeren. Tijdens de lunch vaart u verder door het prachtig natuurgebied en geniet u van de groene jungle om u heen en alle mooie dieren die u tegenkomt, zoals proboscis monkey, ook wel neusaap of ‘Dutch men’ genoemd, bijzondere vogels, krokodillen, monitor lizzards.

 

Dag 6 Tanjung Puting National Park; wildlife spotten

Na weer een lekker ontbijtje cruiset u met de klotok boot verder de jungle door. Regelmatig wordt er gestopt om aan land te gaan om op zoek te gaan naar meer bijzondere dieren. U maakt tevens een stop in het Tanjung Harapan dorp waar u kennis maakt met het lokale leven van de Dayak. 

 

Dag 7 Tanjung Puting National Park-Pangkalanbun-Palangkaraya-Banjarmasin

Vandaag vaart stroomafwaarts richting de Sekonyer rivier. Met een beetje geluk komt u onderweg nog zoetwater dolfijnen tegen. Vervolgens wordt u naar de luchthaven van Pangkalanbun gebracht voor uw vlucht met Transnusa naar Palangkaraya; PKN-PKY 8B 665 11.55-12.45 uur (nog door ons te boeken, vluchtgegevens en prijzen onder voorbehoud). Aangekomen in Palangkaraya wordt u in ongeveer 5 uur tijd overland naar Banjarmasin gebracht. Onderweg kunt u genieten van de mooie uitzichten.  

 

Op deze binnenlandse vlucht hebben wij 20 kg. ruimbagage voor u inbegrepen. Wij raden u aan om eventueel wat extra bagage in uw handbagage mee te nemen in plaats van in de ruimbagage, aangezien men veelal minder streng kijkt naar het gewicht van de handbagage. Mocht u toch liever meer ruimbagage bij willen boeken op deze vlucht dan is dat ook mogelijk, tegen extra kosten. Wanneer dit gewenst is vernemen wij dit graag.

 

Dag 8 Banjarmasin; drijvende markt

Vandaag ontdekt u de bruisende drijvende markt van Banjarmasin. Met een lokale boot vaart u over de rivier met de bijzondere huizen op palen aan de waterkant. Tijdens uw boottocht geniet u van het lokale leven aan de rivierkant. Vrouwen doen de was, kinderen spelen in het water en men wast zich aan de oevers. Vergeet vooral ook niet regelmatig naar de lokale mensen te zwaaien. Dit vinden ze maar wat leuk!

 

Op de drijvende markt vindt u volgeladen bootjes bestuurd door lokale vrouwen. Het is een gezellige drukte waarbij men onder andere groenten, fruit, specerijen, vis en nog veel meer aan elkaar verkoopt. Het is een geweldige ervaring om deel uit te maken van deze markt. De vrouwen komen ook graag gezellig een praatje met u maken. U dineert in een lokaal restaurant.

  

Dag 9 Banjarmasin; diamanten dorpje en badderende waterbuffels-Loksado

Na het ontbijt reist u naar het dorpje Cempaka waar men op zoek is naar diamanten. Soms vinden ze kleine stukjes maar heel af en toe vinden ze ook grotere diamanten. Deze worden vervolgens gepolijst en verkocht op bijvoorbeeld de edelstenenmarkt Martapura waar u ook een bezoekje aan brengt. Na de lunch (inclusief) gaat u op weg naar Pandak Daun. U springt weer aan boord van een lokaal bootje die u naar dit moerasdorp vaart. Onderweg geniet u weer van de uitzichten over de natuur en het lokale leven dat zich afspeelt aan de oevers van de rivier. In de late middag laten de boeren de waterbuffels terugzwemmen naar de stal. Een leuke ervaring om de waterbuffels te zien genieten van hun dagelijkse bad. Vervolgens gaat u in ongeveer 4 á 5 uur op weg naar Loksado.

 

Dag 10 Loksado; trekking door de natuur met bezoek aan lokale dorpjes en een verfrissende duik bij een waterval

In de vroege ochtend gaat u een mooie trekking maken door de natuur van deze omgeving. U start de trekking aan de voet van de Meratus berg en komt door Dayak dorpjes, primair en secundair regenwoud, over heuvels en langs watervallen waar u even heerlijk af kunt koelen in het heldere en frisse water. Tijdens uw wandeling ontmoet u tevens de lokale Dayak bevolking in hun longhouse. De lunch (inclusief) wordt onderweg genuttigd. Na de lunch loopt u via een andere mooie route weer terug.

 

Dag 11 Loksado; bamboe raften-Banjarmasin

Er staat vandaag een leuke activiteit op het programma! U gaat namelijk een bamboe tocht maken door de mooie natuur van dit gebied. Per handgemaakt bamboevlot drijft u de Amadit rivier af terwijl u fantastische uitzichten heeft op de groene en bergachtige omgeving van Loksado. Vervolgens gaat u in ongeveer 4 á 5 uur op weg naar Banjarmasin waar u nog een nachtje overnacht voor uw verder reist.

 

Dag 12 Banjarmasin-Berau

U wordt naar de luchthaven van Banjarmasin gebracht voor uw vlucht met Garuda Indonesia naar Berau; BDJ-BEJ GA 463 13.35-17.00 (nog door ons te boeken, vluchtgegevens en prijzen onder voorbehoud). Deze vlucht maakt een (tank)stop in Balikpapan. Het kan zijn dat u tijdelijk het vliegtuig dient te verlaten alvorens u met hetzelfde toestel weer doorvliegt. Bij aankomst in Berau wordt u opgewacht door uw gids en naar het hotel gebracht. U luncht en dineert in een lokaal restaurantje.

 

Op deze binnenlandse vlucht hebben wij 20 kg. ruimbagage voor u inbegrepen. Wij raden u aan om eventueel wat extra bagage in uw handbagage mee te nemen in plaats van in de ruimbagage, aangezien men veelal minder streng kijkt naar het gewicht van de handbagage. Mocht u toch liever meer ruimbagage bij willen boeken op deze vlucht dan is dat ook mogelijk, tegen extra kosten. Wanneer dit gewenst is vernemen wij dit graag.

 

Dag 13 Berau, Benua Baru Dayak dorp Merasa orangutan eiland en korte jungle trekking

Na het ontbijt in het hotel rijdt u in ongeveer een uur naar het Dayak Kayan dorp Benua Baru. U wordt verwelkomd met een Dayak ceremonie. In deze stam vindt u invloeden van Chinese en de Vietnamese Dong Son. Sommige oudere vrouwen hebben gaten met ringen in de oren en velen hebben hun huid getatoeëerd. U rijdt vervolgens in een uur naar het Merasa dorp langs de Lesan rivier. Hier stapt u op een gemotoriseerd kano en vaart u stroomopwaarts voor ongeveer een uur naar het Bawan eiland. U geniet van het landschap van de rivieroevers gevuld met het  groen van laagland regenwoud afgewisseld met torenhoge meranti bomen die de toegang vormen tot de jungle van Borneo. Tijdens de cruise ziet u doorgaans veel verschillende dieren zoals otters, apen en bijzondere vogelsoorten. U brengt een bezoek aan het orang-oetan eiland in de Lesan rivier. Daarna maakt u een korte jungle trekking, met de mogelijkheid om tot aan een waterval, een oud Dayak graf en een kalkstenen grot te wandelen. In de namiddag vaart u per kano terug naar het dorp Merasa. Vervolgens rijdt u in ongeveer twee uur terug naar uw hotel in Berau. Lunch en diner wordt onderweg in lokale restaurants genuttigd.

 

Dag 14 Berau-Maratua eiland

U ontbijt in het hotel. In de ochtend maakt u een kleine stadstour en bezoekt u een lokale markt en het sultanspaleis. Vervolgens wordt u in ongeveer twee uur naar de haven van Tanjung Batu gebracht, vanwaar u per speedboot in ongeveer twee naar het paradijselijke eilandje Maratua vaart. U checkt in bij het resort en heeft de rest van de dag ter vrije besteding. U luncht en dineert in het resort.

 

Dag 15 Maratua

Deze dagen heeft u ter vrije besteding om van dit prachtige eiland met haar bijzondere onderwaterwereld te genieten.

 

Dag 16 Maratua-Sangalaki

Vandaag vaart u naar Sangalaki.

 

Onderweg bezoekt u het eiland Kakaban. Ondanks zijn parelwitte stranden, het zachte zand en ongelooflijke mooie onderzeewereld is Kakaban een onbewoond eiland. Hier kunt u lekker zwemmen, relaxen op het strand en genieten van de meegebrachte lunch. Het koraal rondom het eiland is werkelijk prachtig. Ook bezoekt u het kwallenmeer van dit eiland. Gelegen in het midden van het eiland, op 200 meter loopafstand van de jetty en bereikbaar via trappetjes door een mooie bebossing, is een bijzondere plek waar u met honderden kwallen tegelijk kunt zwemmen. De kwallen steken niet en kunt u zelfs rustig aaien (een heel aparte ervaring!). Er zijn vier soorten kwallen in dit meer te zien: een soort zeedruif (ribkwalletje) met kleine pootjes, een 4-rings doorzichtige kwal, een beige gewone kwal en een bruine met veel bloemige tentakels die op zijn kop zwemt. Tijdens deze dag kunt u op diverse plekken snorkelen.

 

Vervolgens vaart u verder naar Sangalaki waarbij u onderweg nog een stop maakt bij Manta Point, waar u met een beetje geluk de bijzondere manta roggen ziet en er mee zwemmen en snorkelen. De nieuwsgierige roggen komen u graag ook even van dichtbij bekijken.

 

Dag 17 Sangalaki

Op Sangalaki kunt u een bezoek brengen aan het schildpadden project van het eiland. Elke avond komen er zeeschildpadden aan land om eieren te leggen. De rangers van het eiland zoeken deze eilanden vervolgens op en verplaatsen de eieren naar een speciale plaats achter het resort waar andere dieren de eieren minder snel op kunnen eten en lokale mensen, die de eieren verkopen, de eieren niet weg kunnen halen.

 

Het is vanaf Sangalaki mogelijk om walvishaaien te zien en er mee te zwemmen en / of snorkelen. Walvishaaien zijn het hele jaar door te zien, alleen niet in de week van de volle maan (twee dagen voor en twee dagen na volle maan). Mocht u geïnteresseerd zijn om walvishaaien te zien dan kunt u dit ter plaatse het beste via de accommodatie regelen zodat zij u kunnen informeren of het op dat moment mogelijk zou zijn om deze bijzondere dieren te zien. Het walvishaaien gebied ligt bij het Talisayan dorp aan de kust met Kalimantan. Vanaf Sangalaki is het ongeveer 1,5 tot 2 uur varen (enkele reis). De kosten voor deze tocht bedragen ongeveer € 50,-- per persoon.

 

Verder kunt u op dit eiland natuurlijk heerlijk relaxen en de indrukken van de reis op u in laten werken. Een heerlijke omgeving om uw reis door Kalimantan af te sluiten.

  

Dag 18 Vertrek uit Kalimantan

Per boot wordt u terug gevaren naar de haven van Berau en dan naar de luchthaven van Berau gebracht. Het is helaas tijd om weer naar huis terug te keren. We hopen dat u een fantastische reis heeft gehad en nog lang na kunt genieten van alle indrukken die u op heeft gedaan. 

  

Dag 19 Aankomst, terug thuis

Na een lange reis bent u weer terug thuis en kunt u nagenieten van al het moois wat u heeft beleefd.

 

Tijdens de rondreis zult u voornamelijk verblijven in door ons persoonlijk geselecteerde kleinschalige 3-sterren hotels. Mocht u een ander hotel of een andere route op het oog hebben kunnen we de reis natuurlijk naar wens aanpassen.

De Gili eilanden bij Lombok
Inbegrepen in de pakketprijs:
  • Internationale vluchten met een gerenommeerde maatschappij
  • Overnachtingen in sfeervolle en, zo mogelijk, kleinschalige hotels incl. ontbijt
  • Airconditioned privé auto en chauffeur van dag 4 t/m dag 8
  • Privé (boot)transfers 
  • Lokale Engels sprekende gids tijdens de wandelingen in Senaru, Tetebatu en bij Pringgasela
  • Lunch in het dorpje Pringgasela
  • Reserveringskosten